BFA saugas I. Kaškelevičius: „Puolėjai turi prisiimti atsakomybę už praleistus įvarčius“

Vilniaus „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) ekipai per du iš eilės Pirmos lygos turus praleidus net 14 įvarčių, ekipos saugas Ignas Kaškelevičius kaltų neieško ir pirmiausia pirštą beda į save. Vienas ekipos puolimo lyderių sako, kad puolėjų grandis turi priimti atsakomybę už skylėtą BFA gynybą, kurią visa komanda privalo gerinti.

I.Kaškelevičius.<br>E.Žaldario nuotr.
I.Kaškelevičius.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-22 12:27

Praėjusiame ture Panevėžyje BFA (10 vieta, 3 taškai) pirmavo po dviejų pelnytų įvarčių, tačiau vėliau praleido šešis įvarčius ir „Panevėžio“ B komandai nusileido rezultatu 6:3 (2:2).

„Pagrindinė problema, kad nustojome kovoti ir žaisti vyrišką futbolą. Patys įmušę, praleidome tokius įvarčius, kurių negalima praleisti. Tada prasidėjo pykčiai, nebuvome komanda ir subyrėjome. Atsipalaidavome, galvojame, kad turime gerą rezultatą, bet futbole taip nebūna. Matome, kad galime mušti ir mušti daug, tačiau dabar svarbiausia susitvarkyti gynybą. Ypač mums, puolėjams, gynybinės funkcijos turi būti itin svarbios. Kas iš to, kad mes mušime, bet praleisime įvarčius. Gynyba prasideda ne nuo gynėjų, o nuo puolėjų“, – pralaimėjimo priežastis penktajame ture vardijo I. Kaškelevičius.

17-etis saugas sako, kad puolėjai turi prisiimti atsakomybę už praleistus įvarčius, o šios skaudžios pamokos, pasak žaidėjo, padės komandai tapti vieningesnei.

„Pulti – smagiau, o gintis yra sunkus darbas. Pats padariau klaidų, klydo ir kiti puolimo grandies žaidėjai. Mes privalome susiimti ir stipriai dirbti gynyboje, turime prisiimti atsakomybę. Nesame pratę tiek įvarčių praleisti, gėda prieš visus: trenerius, BFA vadovą, bendruomenę, tačiau čia matau ir teigiamą pusę. Gavome skaudžias, bet labai vertingas pamokas. Tikiu, kad tai padės mums tapti vieningesne komanda, daugiau vienas kitam padėti ir kartu įveikti sunkumus“, – teigiamą skaudžių pralaimėjimų aspektą įžvelgė I. Kaškelevičius.

BFA puolimo potencialą sustiprino šiemet prisijungęs Kolumbijos puolėjas Juanas Sandovalis, kuris su penkiais įvarčiais yra vienas rezultatyviausių Pirmoje lygoje, o du įvarčius savo sąskaitoje turintis 17-etis futbolininkas sako, kad planuojant laiką galima suderinti ir mokslus, ir sportą.

„J. Sandovalis – puikus puolėjas, mums labai padeda puolime. Tačiau dabar turime koncentruotis į gynybą ir ten žaisti kaip komanda, ypač puolėjams. Mokausi vienuoliktoje klasėje, dar ir individualiai treniruojuosi, užsiimu kitomis veiklomis. Jeigu suplanuoji, viską galima spėti“, – sako BFA ir Vilniaus Fabijoniškių gimnazijos sportinės klasės, kurioje žaidėjai gali derinti mokslus ir treniruotes, moksleivis.

Šeštadienį sostinės akademijos komandos laukia vieni Pirmos lygos lyderiai „Šiauliai“ (2 vieta, 13 taškų), kurie šiuo metu žengia be pralaimėjimų.

„Laukia įdomi kova. Nebijome jokių varžovų, žinome, kad galime žaisti su visais, niekuo nenusileidžiame. Tačiau turime būti vieningi, pamiršti blogus rezultatus bei aikštėje degti noru. Viskas yra įmanoma, galvojame tik apie pergalę“, – laukiantį turą apibendrino futbolininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.