UEFA neužmiršo – devyniems Superlygos klubams smogė bausmėmis

UEFA penktadienį skyrė bausmes devyniems iš dvylikos klubų, kurie iš pradžių prisijungė prie revoliucinio Superlygos turnyro, tačiau vėliau atsižadėjo savo ketinimų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2021, 12:32 AM

UEFA oficialiai paskelbė, kad Londono „Arsenal“, „AC Milan“, Londono „Chelsea“, Madrido „Atletico“, Milano „Inter“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Manchester United“ ir Londono „Tottenham Hotspur „ neteks po 5 procentus pajamų, kurios bus skirtos už dalyvavimą kito sezono Europos turnyruose.

Neva, šios ekipos pripažino savo neteisingus sprendimus ir atsiprašė ne tik UEF, bet ir savo sirgalių.

Jei ateityje šios komandos vėl sugalvotų maištauti, joms būtų skirtos po 100 mln. eurų siekiančios baudos, o jei pažeistų kitą susitarimą su UEFA, tuomet grėstų 50 mln. eurų bauda.

Be to visi klubai privalės sumokėti bendrai 15 mln. eurų jaunimo programoms.

Taip pat 9 klubai jau oficialiai paskelbė, kad sutinka su nauju UEFA Čempionų lygos formatu, kuris startuos 2024 metais.

Tuo tarpu trim klubams, kurie iki šiol nesusitvarkė visų formalumų ir atsisakė palikti Superlygą, gresia griežtesnės sankcijos – rimtų problemų su UEFA sulauks „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.