Linksmoji statistika A lygoje: lyderė „Sūduva“ – be „lietuviškų“ įvarčių

Lietuvos futbolo A lygoje jau sužaistos beveik trečdalis sezono rungtynių, tačiau pirmąją vietą užimančioje Marijampolės „Sūduvos“ komandoje Lietuvos futbolininkai vis dar neįmušė nė vieno įvarčio!

„Suduvos“ ekipa,<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
„Suduvos“ ekipa,<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ komanda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ komanda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ komanda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ komanda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 6:40 PM

„Sūduva“ per 12 rungtynių iškovojo 31 tašką ir tvirtai pirmauja šalies pirmenybėse. Artimiausias persekiotojas Kauno „Žalgiris“ nuo lyderių atsilieka 6 taškais, Vilniaus „Žalgiris“ ir „Panevėžys“ – 7 taškais.

Marijampolės komanda per tuziną rungtynių kamuolį į varžovų vartus pasiuntė 19 kartų, bet visus įvarčius įmušė „Sūduvos“ aprangą vilkintys užsieniečiai. Bent po sykį pasižymėjo aštuoni lygos lyderių futbolininkai.

„Sūduvoje“ šį sezoną reguliariai žaidžia vos vienas lietuvis. Saugas Giedrius Matulevičius dešimt rungtynių pradėjo starto vienuolikėje, o per kitas dvejas rungtynes į aikštę buvo įleistas antrajame kėlinyje.

Be šio futbolininko daugiau nei pusę rungtynių žaidė tik du lietuviai: Vaidas Slavickas ir Markas Beneta (po 9).

19 įvarčių šį sezoną įmušė ir Vilniaus „Žalgiriui“ atstovaujantys užsieniečiai. Tiesa, čempiono vardą ginantis „Žalgiris“ žaidžia rezultatyviau ir pelnė jau 24 įvarčius. Lietuvos futbolininkai taikliai smūgiavo 5 kartus.

Lietuviai Vilniaus komandoje labiau pastebimi nei „Sūduvoje“. Visas 12 rungtynių žaidė žalgiriečių vartininkas Edvinas Gertmonas, 11 – Ovidijus Verbickas, 9 – Saulius Mikoliūnas, 8 – Mantas Kuklys.

Vis dėlto Vilniaus „Žalgiris“ pagal Lietuvos futbolininkų indėlį A lygoje yra aiškiai priešpaskutinis.

Kad Lietuvos futbolininkais galima pasikliauti, rodo vietas lyderių ketveriukėje užsiėmusios Kauno „Žalgirio“ ir „Panevėžio“ komandos. Jose lietuviai sudaro apie pusę pagrindinės vienuolikės ir per 12 turų įmušė apie pusę įvarčių: „Žalgiryje“ – 12 iš 24, „Panevėžyje“ – 10 iš 21. Kauno komandoje net penki lietuviai žaidė visas 12 rungtynių, dar trys Lietuvos futbolininkai praleido tik vienerias arba dvejas rungtynes.

Vis dėlto dėl lietuviškiausios A lygos komandos vardo varžosi Vilniaus „Riteriai“ ir Gargždų „Banga“. Vilniaus komandoje Lietuvos žaidėjai pelnė 12 iš 17 įvarčių, Gargždų ekipoje – 12 iš 15 įvarčių.

Ir „Riterių“, ir „Bangos“ starto vienuolikėje beveik visada būna aštuoni Lietuvos futbolininkai. Bent septynis lietuvius starto sudėtyje dažnai įleidžia ir Kauno „Hegelmann“ bei Alytaus „Dainavos“ komandos.

„Dainavos“ lietuviai įmušė 7 iš 13 komandos įvarčių, „Hegelmann“ – 6 iš 12, Kėdainių „Nevėžio“ – 4 iš 7, Telšių „Džiugo“ – 3 iš 15.

Per 12 turų („Riteriai“ ir „Banga“ kol kas žaidė tik po 11 rungtynių) A lygos komandos įmušė 167 įvarčius. Lietuvos futbolininkai pasižymėjo 71 kartą.

Į rezultatyviausių žaidėjų dešimtuką patenka trys lietuviai – po 5 įvarčius įmušę Linas Pilibaitis (Kauno „Žalgiris“), Simonas Urbys („Banga“) ir Mindaugas Grigaravičius („Riteriai“).

Rezultatyviausiai A lygoje žaidžia du afrikiečiai. 8 įvarčius įmušė Kule Mbombo („Sūduva“) iš Kongo Demokratinės Respublikos, 7 įvarčius – Philipas Otele (Kauno „Žalgiris“) iš Nigerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?