LFF atšaukė draugiškas rungtynes su Baltarusija: vykti yra per didelė rizika Lauks UEFA sprendimo

Lietuvos jaunimo (U-21) nevyks, o nacionalinė vyrų futbolo rinktinė turėtų nevykti žaisti šiemet suplanuotų kontrolinių rungtynių su Baltarusijos komandomis Minske.

LFF priėmė sprendimą dėl draugiškų rungtynių su Baltarusija.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
LFF priėmė sprendimą dėl draugiškų rungtynių su Baltarusija.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Edgaras Stankevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>T.Bauro nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Klimavičius.<br>PFA nuotr,
Arūnas Klimavičius.<br>PFA nuotr,
Edgaras Stankevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Edgaras Stankevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 24, 2021, 10:46 AM, atnaujinta May 24, 2021, 3:19 PM

„Pagal šios dienos situaciją, nei nacionalinė vyrų rinktinė, nei jaunimas šiose rungtynėse tikrai nedalyvaus, nepaisant to, kad ir su Baltarusijos federacija esame pasirašę kontraktą dėl nacionalinių rinktinių rungtynių, bet tai tikrai per daug rizikinga politiniame kontekste būtų rizikuoti rinktine, žaidėjų ir jų šeimų sveikata ir apsauga“, – pirmadienį žurnalistams sakė Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Tikrai į šias dvejas rungtynes planas yra nevykti ir nežaisti, o ieškoti kitų oponentų“, – pridūrė jis.

Jis vėliau taip pat teigė, kad dėl nacionalinių rinktinių rungtynių teks sulaukti UEFA pritarimo, tačiau jos sprendimu vienas LFF vadovų neabejoja.

„Vyksime į UEFA ir ten kalbėsimės, nes būtina kalbėtis su UEFA. Ji centralizuotai skirsto dvikovas. Tačiau manau, kad ir UEFA būstinėje jau mato situacijos rimtumą.

Aš tikiu, kad UEFA pakankamai supratinga, stebi vakarykščius įvykius, manau, kad sprendimas bus vienareikšmis – rungtynės neįvyks“, – teigė E. Stankevičius.

Paklaustas, ar neplanuojama boikotuoti Baltarusijos rinktinių, E.Stankevičius tikino, kad kažkokių sprendimų reikės imtis.

„Tai jau sisteminė problema ir reikia su tuo kovoti. Siūlysime, tačiau viskas ne tik nuo mūsų priklauso“, – sakė vienas iš LFF vadovų.

Nacionalinės rinktinės rungtynės Minske buvo numatytos lapkričio 16 dieną, taip pat Minske birželio 8 dieną kontrolines rungtynes su Baltarusijos bendraamžiais turėjo sužaisti Lietuvos jaunimo (U-21) komanda.

Atšaukti šias rungtynes pirmadienį paragino ir Profesionalių futbolininkų asociacija.

Lrytas.lt primena, kad „Ryanair“ lėktuvas, turėjęs nusileisti Vilniuje sekmadienį 13 val., priartėjęs prie Lietuvos sienos netikėtai pasuko Minsko link ir ten nusileido. Bendrovė nurodė, kad laineris nusileido, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve.

Atlikus lėktuvo patikrą ši informacija nepasitvirtino. Baltarusijos opozicija sako, jog tai padaryta siekiant sulaikyti šiuo lėktuvu skridusį Baltarusijos opozicijos aktyvistą ir tinklaraštininką, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją R.Pratasevičių.

Lietuvos duomenimis, lėktuve buvo 171 keleivis, iš jų – 94 Lietuvos piliečiai, taip pat 11 graikų, devyni prancūzai, po keletą baltarusių, lenkų, rumunų, vokiečių, latvių, rusų, taip pat Gruzijos ir kitų šalių piliečių.

Praleidę Minsko oro uoste maždaug septynias valandas, jie, išskyrus R. Pratasevičių, jo draugę ir dar keturis asmenis, parskrido į Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.