Lietuva iš Baltijos taurės traukiasi gėdingai – pralaimėjo ir Latvijos futbolininkams

Lietuvos futbolo rinktinė nevykusiai baigė savo pasirodymą Baltijos taurės turnyre: birželio 1-ąją namie nusileidę Estijos atstovams 0:1, penktadienio vakarą antrame turnyro mače su Latvijos atstovais Rygos „Daugava“ stadione krito 1:3 (0:1) ir nepriklausomai nuo likusio dviejų varžovų mačo užims paskutinę trečiąją vietą.

 Latvija įveikė Lietuvos rinktinę.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Latvija įveikė Lietuvos rinktinę.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Latvija įveikė Lietuvos rinktinę.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Latvija įveikė Lietuvos rinktinę.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Latvija įveikė Lietuvos rinktinę.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Latvija įveikė Lietuvos rinktinę.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Latviai žaidė Europos futbolo čempionate.<br> Latvijos futbolo federacijos nuotr.
 Latviai žaidė Europos futbolo čempionate.<br> Latvijos futbolo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 4, 2021, 6:45 PM, atnaujinta Jun 4, 2021, 9:11 PM

Nors mūsų rinktinės strategas Valdas Urbonas tikino, kad užduotis yra būtinai laimėti Baltijos taurę, dvi rinktinės nesėkmės pavertė šiuos norus paprasčiausiomis kalbomis.

Blankiose ir labiau gynybinėse rungtynėse ekipos daugiau kaip 30 minučių nerodė jokio noro pulti. Tačiau 38-ąją minutę atsitiko savotiška nelaimė: lietuviai prarado kamuolį ir šeimininkai pakėlė kamuolį į baudos aikštelę.

Bandydamas neleisti priimti kamuolį Lietuvos rinktinės žaidėjas Markas Beneta netyčia jį nukreipė į savo vartus ir latviai pirmavo 1:0.

Po didžiosios pertraukos mūsų rinktinė nutarė perimti iniciatyvą ir tai galiausiai davė vaisių – aikštės viduryje kamuolį perėmus lietuviams, 67 min. Paulius Golubickas nutarė veržtis pats ir ties baudos liniją smūgiavo pirmą kartą – gynėjai į blokavo, tačiau tuoj pat lietuvis kaire koja smūgiavo dar karą ir nuginklavo šeimininkų vartininką.

Po tokio puikaus įvarčio rezultatas tapo 1:1.

Tačiau lietuviai sėkme džiaugėsi trumai: jau kitoje atakoje latviai gavo galimybę kelti kampinį ir 69 min. Eduardas Emsis smūgiu galva nuginklavo Lietuvos vartininką.

Tašką dvikovoje 85 min. padėjo iš toli įvartį pelnęs Robertas Udrikis.

Latvijos rinktinė – vienas iš dažniausių varžovų Lietuvos rinktinei, mat Lietuvos ir Latvijos rinktinės per ilgą tarpusavio susitikimų istoriją tarpusavyje žaidė jau net 56 kartus.

Tiesa, kol kas persvara priklauso latviams – jie laimėjo 29 žaistus susitikimus, Lietuvos rinktinė triumfavo 15 sykių, o dar 12 mačų baigėsi lygiosiomis.

Visgi lietuviai pergalę paskutinį kartą tarpusavio susitikimuose pasiekė dar 2013-aisiais, kai pasaulio čempionato atrankoje namuose nugalėjo varžovus 2:0, o įvarčiais tame susitikime pasižymėjo Fedoras Černychas bei Saulius Mikoliūnas, kurie rinktinėje yra ir šįsyk.

Tuo tarpu paskutinį kartą rinktinės tarpusavyje susitiko 2018-ųjų Baltijos taurėje, tada stipresnė komanda nepaaiškėjo – rungtynės baigėsi be įvarčių 0:0.

Latvijos rinktinės vyriausiasis treneris šiuo metu yra vietinis specialistas Dainis Kazakevičas, savo darbus pradėjęs praėjusių metų sausį. Iki tol jis net septynerius metus vadovavo šalies vaikinų U-21 rinktinei, o dar aštuonerius iki tol – „Jelgava“ komandai.

Tai – pirmas latvis treneris, vadovaujantis rinktinei nuo 2018-ųjų metų, mat iki tol bandyti eksperimentai su užsienio treneriais norėto rezultato neatnešė – 2018-ųjų gegužę rinktinės vairą perėmęs suomis Mixu Paatelainenas savo poste išbuvo iki gruodžio, o jį sausį pakeitęs slovėnas Slaviša Stojanovičius savo poste išbuvo metus, kol kitų metų pradžioje jis buvo atleistas iš savo pareigų po to, kai 2020-ųjų Europos čempionato atrankoje jo vadovaujama rinktinė pralaimėjo 9 iš 10 žaistų rungtynių.

Lietuvos rinktinė dabar kelsis į Isdpaniją, kur birželio 8 dieną sužais kontrolinį mačą su į Europos futbolo čempionatą išvykstančią šios šalies nacionaline ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.