Prieš „Euro 2020“ batalijas – H. Kane'o pažadas ir žinutė favoritams: prieš Angliją žaisti nenorėtų niekas

Keičiasi čempionatų datos, bet Anglijos futbolo viltys – ne. „Tottenham Hotspur“ puolėjas Harry Kane'as šią vasarą gali ne tik pakeisti komandą, bet ir turi planą suspindėti „Euro 2020“ pirmenybėse.

 H.Kane'as.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 H.Kane'as.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2021, 11:53 AM

27-erių futbolininkas, kuris yra mušęs įvartį ir į Lietuvos rinktinės vartus, teigė, kad jeigu jam tektų karjerą Anglijos nacionalinėje komandoje baigti taip ir neiškovojus nė vieno trofėjaus, tai laikytų milžiniška nesėkme.

H.Kane'as – išties pajėgios šiemet surinktos „Trijų liūtų“ komandos dalis. Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as turėjo tokį žvaigždyną, kad prieš birželio 11 dieną vyksiantį 2020 metų Europos futbolo čempionatą turėjo priimti keletą itin sunkių sprendimų.

Anglijos rinktinei tradiciškai sunkiai sekasi pildyti norus, tačiau 2018 metų pasaulio čempionate ši ekipa užkopė iki ketvirtosios vietos, o 2018-2019 metų Tautų lygoje buvo trečia.

H.Kane'as viliasi, kad jam pavyks atstatyti „teisybę“.

„Tikiuosi, kad mano mama nesupyks, jog pasakysiu, kiek jai metų. Ji gimė 1966 metais, mano tėtis – 1964. Jis buvo dvejų, kai Anglijos rinktinė triumfavo pasaulio čempionate. Štai kiek laiko mes apie tai kalbame. Mes turime tai užbaigti“, – „Evening Standard“ sakė H.Kane'as.

Jis svarstė, kodėl Anglijai nesiseka tarptautiniuose čempionatuose, kur šios rinktinės viltys ir rezultatai spėjo tapti savotišku folkloru.

„Turime daug erdės tobulėjimui, tačiau toks mūsų tikslas ir manau, kad galite tai pasiekti. Yra daug vilčių ir tikėjimo. Žinau visus mūsų žaidėjus ir esame pasiruošę viskam, – sakė H.Kane'as – Yra labai stiprių komandų: Prancūzija, Belgija, Vokietija, Ispanija, Italija, Portugalija. Tam, kad laimėtume, privalome jas nugalėti, o tai – didelis iššūkis. Bet esu tikras, kad nė viena iš tų komandų nenorės su mumis susitikti. Daug jų geriausių futbolininkų kiekvieną savaitę žaidžia arba su mumis, arba prieš mus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.