Laukia „Copa America“ boikotas?: dalyvauti nenori Brazilija, palaikymą išreiškė ir kitos rinktinės

2021 metų Pietų Amerikos futbolo čempionatas „Copa America“ („Amerikos taurė“) jau kartą buvo perkeltas, tačiau to negana – dėl neužtikrinto saugumo rinktinių žaidėjai yra pasirengę boikotuoti visą turnyrą, skelbia MARCA.

Brazilijos rinktinė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Brazilijos rinktinė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-05 08:57, atnaujinta 2021-06-05 13:11

Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) praėjusią savaitę pranešė, kad čempionatas dėl prastos Covid-19 situacijos šalyje iš Argentinos yra perkeliamas į Braziliją. Visgi toks sprendimas daug kam sukėlė abejonių, kadangi Brazilija pati šiuo metu yra labai sudėtingoje situacijoje su koronaviruso krize.

Būtent dėl šios priežasties Brazilijos futbolo rinktinės žaidėjai nenori žaisti jau birželio 13 dieną turinčiame prasidėti čempionate. Apie tai anksčiau užsiminė rinktinės treneris Tite. Strategas prieš Pasaulio čempionato kvalifikacines rungtynes su Kolumbija sakė, kad dalis žaidėjų išreiškė nenorą pasirodyti turnyre.

„Žaidėjai turi aiškią nuomonę prieš žaidimą turnyre“, – spaudos konferencijoje pasakoje vyriausiais treneris.

Dėl šios priežasties Brazilijos rinktinės kapitonas Casemiro toje pačioje konferencijoje net nepasirodė.

Penktadienį, po pergalės prieš Ekvadorą kapitonas sakė, jog čempionate žaisti nenori visa rinktinė.

„Visi žino mūsų poziciją dėl žaidimo „Copa America“ Brazilijoje. Ketiname savo nuomonę dar plačiau išsakyti po mačo su Paragvajumi (birželio 8 d.) Tai ne tik mano, ne tik Europoje rungtyniaujančių žaidėjų nuomonė. Mes visi taip manome, įskaitant ir Tite“, – kalbėjo Casemiro.

CONMEBOL teigia, kad Brazilijoje vyksta vietinis šalies futbolo čempionatas, todėl nemato priežasties, kodėl neturėtų vykti ir „Amerikos taurė“.

Brazilijos rinktinės žaidėjai nėra vieninteliai pasisakantys prieš čempionatą Brazilijoje. Urugvajaus rinktinės lyderiai Luisas Suarezas, Edisonas Cavani ir Fernando Muslera išreiškė palaikymą brazilams.

Argentinos rinktinės žaidėjai Sergio Aguero ir Lionelis Scaloni sakė, jog yra nustebinti dėl priimto sprendimo perkelti čempionatą į Braziliją, o rinktinės treneris pripažino, kad naujoji čempionatą rengianti šalis nėra ideali atsižvelgiant į situaciją.

Brazilijoje nuo koronaviruso mirė jau beveik pusė milijono žmonių, todėl Brazilijos rinktinės laukia labai svarbus sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.