Apie „Euro 2020“ staigmenas prakalbęs T. Danilevičius tiki, kad netrukus tokiame čempionate dalyvaus ir Lietuva

Ilgai trukęs laukimas baigėsi. Penktadienį startuoja 2020 metais turėjęs įvykti Europos futbolo čempionatas. Dėl visą pasaulį sukausčiusios COVID-19 pandemijos ši sporto šventė buvo perkelta vieneriems metams į priekį.

LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>T.Bauro nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>T.Bauro nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>T.Bauro nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 7:05 AM, atnaujinta Jun 11, 2021, 12:56 PM

Birželio 11-ąją prie starto linijos stos 24 stipriausios Europos futbolo rinktinės.

Šis Europos futbolo čempionatas bus išskirtinis ir dėl to, kad pirmą kartą jis bus surengtas net vienuolikoje šalių, tiesa, dėl griežtų koronaviruso protokolo reikalavimų stadionai galės būti užpildyti ne pilnai.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas teigė, kad papildomų išdaigų gali iškrėsti ne tik turnyro „juodieji arkliukai“, bet ir COVID-19 situacija. Būtent dėl pasaulinės pandemijos daugelis vietos pirmenybių praėjusiais metais buvo baigtos tik vasarą.

„Daug kas taip pat priklauso ir nuo favoritėmis laikomų komandų. Pagrindiniai favoritai yra belgai, prancūzai, ispanai, italai, anglai bei vokiečiai, tačiau viską lemti turėtų šių rinktinių žaidėjų pasirengimo lygis.

Praėjęs sezonas buvo pažymėtas pandeminiais metais, todėl daugelis vietinių čempionatų buvo baigti žaisti tik vasarą. Tai reiškia, kad aukščiausiuose lygose žaidžiantys futbolininkai be poilsio rungtyniauja praktiškai ištisus metus. Jie į „Euro2020“ turėtų atvykti pavargę.

Tuo tarpu komandų, kurios nėra priskiriamos aukščiausiam lygiui žaidėjai turėjo kiek daugiau poilsio.

Čempionato eigą taip pat turėtų pakoreguoti ir COVID-19 situacija, nes niekada nežinai, kada iš rikiuotės gali iškristi net pusę tavo komandos“, – įžvalgomis su portalu lrytas.lt dalinosi buvęs Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas.

Visų laikų rezultatyviausias Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas T.Danilevičius taip pat įvardino ir „Euro2020“ labiausiai nustebinti galinčias komandas.

„Jei kalbėtume apie „juoduosius arkliukus“, norėčiau išskirti Ukrainos futbolo rinktinę, kuri tikrai gali pateikti ne vieną siurprizą. Lenkai taip pat retai yra vadinami favoritais, bet šiame čempionate savo žodį gali tarti ir jie.

Nereikia užmiršti ir Šiaurės Makedonijos, kuri į „Euro 2020“ sugebėjo patekti per Tautų lygą.

Vis dėlto manau, kad labiausiai šiame čempionate turėtų nustebinti Ukrainos futbolo rinktinė“, – samprotavo LFF prezidentas T.Danilevičius.

Kaip jau tapo įprasta tarp 24 stipriausių Europos futbolo rinktinių neatsirado vietos Lietuvos vienuolikei. Per visą šalies istoriją nei pasaulio, nei Europos čempionato finaliniuose etapuose Lietuvos futbolo rinktinė nėra žaidusi nė karto.

Vis dėlto lrytas.lt kalbintas LFF prezidentas teigė, kad prieš metus pasakyti žodžiai, kad po 6-8 metų Lietuva gali žaisti pasaulio ar Europos čempionate vis dar gali virsti realybe.

„Aš išlieku tos pačios nuomonės. Jei mes tikslingai dirbsime su jaunimo metodikomis, programomis ir visose šalies nacionalinėse rinktinėse turėsime panašų braižą, iš šiai dienai U-19 bei U-21 rinktinėje žaidžiančių futbolininkų galėsime nulipdyti konkurencingą rinktinę ir pasiekti norimą tikslą“, – teigė T.Danilevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.