Rusijos futbolininkai po fiasko Europos čempionate namo sugrįžo slapčia, juos saugojo riaušių OMON dalinys

2018-siais planetos pirmenybėse triumfuodama ir iš vieno Rusijos miesto į kitą skraidžiusi šios šalies rinktinė po trejų metų beviltiškai pasibaigusių Europos futbolo pirmenybių namo sugrįžo patylomis ir dar apsupta specialiu policijos riaušių padaliniu – OMON'u. Kad įširdę sirgaliai nesugalvotų išsakyti savo nuomonę apie rinktinės pasirodymą, o gal ir dar blogiau – nepradėtų mojuotis kumščiais.

 Rusijos OMIN dalinys saugojo atvykusius rinktinės žaidėjus oro uoste nuo galimų sirgalių išpuolių.<br> ITAR-TASS nuotr.
 Rusijos OMIN dalinys saugojo atvykusius rinktinės žaidėjus oro uoste nuo galimų sirgalių išpuolių.<br> ITAR-TASS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-23 16:34

Iš esmės niekas nesitikėjo, kad Maskvos „Šeremetjevo-2“ oro uoste 4 valandą ryto antradienį nusileis lėktuvas, o dėl jo į pagrindinį Maskvos tarptautinį oro uostą sugužėtų ne vienas dešimtis specialaus policijos padalinio OMON atstovų.

Mat ankstų rytą namo po paskutiniųjų tragiškai sužaistų Europos futbolo čempionato B grupės rungtynių namo patyliukais sugrįžo Rusijos futbolininkai.

Jie lemiamose grupės rungtynėse beviltiškai 1:4 nusileido Danijai, kuri su trimis taškais ir dėl puikaus įvarčių skirtumo užėmė antrąja poziciją.

Prieš tai danai buvo pralaimėję abu mačus ir tik pergalė prieš jau 3 taškus turėjusią Rusiją jai būtų atvėrusi duris į atkrintamąsias akistatas.

Danai svajojo bent laimėti ir užimti trečiąją poziciją, tačiau sutriuškinimas ir Suomijos pralaimėjimas Belgijai užkėlė šią rinktinę net į antrąją vietą.

Rusijos ekipa namo užsakytu lėktuvu turėjo sugrįžti antradienio dieną. Tačiau daug aistrų Rusijoje sulaukęs pralaimėjimas privertė rinktinę keisti planus – naktį skirsti namo, kad būtų kuo mažiau pasitinkančių aistruolių.

„Iš 145 milijonų Rusijos gyventojų neatsirado ne tik 11 žaidėjų, bet ir 11 sirgalių, kurie norėtų pasakyti šiems atvykusiems futbolininkams ačiū. Arba bent kažką paguodžiančio.

Kas galėjo, tas keikė, jei galėtų – dar ir apspardytų. Keliomis valandomis anksčiau į Maskvą sugrįžo Rusijos moterų regbio rinktinė, tai ją sutiko, ją pagerbė. Šiuo atveju, apatija ir neapykanta“, – rašė apie sutiktuves „Sport-expres“ žurnalistas Dmitrijus Kuznecovas.

Tiesa, Rusijos žaidėjų laukė kitiems ne itin draugiškai nusiteikęs OMON'as.

Jis apsupo ne tik autobusą, kuriuo per VIP koridorių turėjo išvažiuoti Rusijos rinktinė, bet ir neprileido ir tų šešių žurnalistų, kurie atvyko pasitikti komandosbei išgirsti jos žaidėjų pozicijos.

Žurnalistas nelinksmai juokavo, kad rinktinė per VIP koridorių iš oro uosto vyks todėl, kad net ir tie taksistai, kurie ten tuo metu jau buvo, negalėtų išlieti savo pykčio beviltiškai ekipai.

Į autobusą traukiantis Rusijos rinktinės kapitonas Artiomas Dziuba dar sugebėjo susirieti su ekipos laukiančiais spaudos atstovais.

„Gal nesislėpkite už karininkų nugarų?“, – užklausė žurnalistai žaidėjo, paprašę komentaro.

„Aš jau atsakiau į visus klausimus. Nuo jūsų nesislepiu, o ypač nuo tavęs“, – pareiškė A.Dziuba situaciją filmavusiam žurnalistui.

Didžioji dalis rinktinės kuo skubiau nėrė į autobusą ir nė su niekuo kalbėtis nežadėjo.

Tik spaudos tarnybos atstovas patikino, kad rinktinės strategas Stanislavas Čerčesovas neplanuoja trauktis iš posto, kurį užimą nuo 2016 metų.

„Mes visi dar gyvename tomis emocijomis, kurios buvo po mačo Kopenhagoje, – tikino spaudos tarnybos atstovas Igoris Vladimirovas, atsakydamas į klausimą, kodėl rinktinę saugo OMON. – Mes visi taip pat gyvename ir tomis emocijomis, kurios buvo po 2018 metų pasaulio čempionato, kai nužingsniavome iki ketvirtfinalio. Dabar yra pendemija. Žaidėjai daug komunikavo po rungtynių. Ko dabar norite iš manęs? Dabar toks yra sutikimas ir tokios praėjimo galimybės“.

UEFA jau paskelbė, kad Rusijos rinktinei už pasirodymą čempionate bus išmokėta 10,75 mln. eurų premija. Už dalyvavimą turnyre ekipa gavo 9,25 mln. eurų, už pergalę buvo pridėta 1,5 eurų, o lygiosios įvertintos 750 tūkst. eurų. Rusija per tris mačus iškovojo tik pergalę prieš Suomiją 1:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.