Pirštinės numestos šalin: Velsas pasiruošęs kovai prieš Daniją

2020 metų Europos futbolo čempionate prasideda lemiamos kovos. Pirmajame susitikime Amsterdame laukia nuožmi kova tarp Danijos ir Velso rinktinių.

G.Bale'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Bale'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danijos rinktinės džiaugsmas po mačo su Rusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Danijos rinktinės džiaugsmas po mačo su Rusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 11:24 AM, atnaujinta Oct 13, 2022, 11:53 AM

Pasiruošę pakartoti sėkmę.

Danai – poros favoritai, tačiau po to, kai futbolo pasaulis išvydo dramatišką saugo Christiano Erikseno atsigavimą nuo širdies smūgio, jie yra ir, ko gero, labiausiai palaikoma rinktinė čempionate.

Tačiau Velso futbolininkai tur daugiau patirties. Valai antrą kartą iš eilės pateko į atkrintamųjų etapą Europos čempionate.

„Mes esame pasiruošę kovai, nes žinome, kad tai ir laukia. Pirštinės numestos šalin. Esame lemiamose kovose ir esame visiškai joms pasiruošę“, – prieš rungtynes kalbėjo ekipos treneris Robertas Page'as.

Nuo 1958 m. pasirodymo Pasaulio čempionate Velso rinktinė kito pasirodymo viename iš pagrindinių futbolo čempionatų turėjo laukti dar 58-erius metus.

Šį prakeiksmą valai nutraukė „EURO 2016“ čempionate. Kai ne tik žaidė pagrindiniame etape, bet ir netikėtai nukeliavo iki turnyro pusfinalio.

„Šį kartą jausmas kitoks. Liūdna, jog neturime savo sirgalių, tačiau viskas, ką galime padaryti, tai išeiti į aikštelę ir susikoncentruoti į save, į savo žaidimo planą“, – sakė su rinktine 2016 m. euforiją išgyvenęs puolėjas Garethas Bale'as.

Velso rinktinė į aštuntfinalį prasibrovė A grupėje užimdami antrąją vietą. Jie 1:1 sužaidė lygiosiomis su Šveicarijos ekipa, 2:0 įveikė turkus bei 0:1 nusileido Italijos rinktinei.

Širdžių čempionė – Danija.

Tuo tarpu Danija rungtynėse su Suomija stebėję saugo Ch.Erikseno kovą dėl gyvybės ir vėliau pademonstravę tvirtumą ir širdį sulaukė visų neutralių sirgalių palaikymo.

Ch.Erikseno įkvėptiems danams paskutinėse rungtynėse su Rusija buvo būtina pergalė norint išlikti turnyre ir jie pasiekė tikslą – emocingoje dvikovoje iškovojo pergalę 4:1.

Danijos rinktinė, absoliuti neutralių fanų favoritė, žais Amsterdamo „Johan Cruyff“ arenoje, kurioje karjeros pradžioje žaidė ir Ch.Eriksenas bei keli kitis komandos narei atstovaudami legendiniam „Ajax“ klubui.

„Amsterdamą, „Ajax“ klubą bei Danija yra glaudžiai susiję. Tikiuosi, kad visi Nyderlanduose jaus šią sąsają ir ateis į stadioną apsirengę raudona ir balta spalvomis, o ne oranžine“, – kalbėjo Danijos vyr. strategas Kasperas Hjulmandas.

„Gerbiu Velsą ir viską, ką jie pasiekė. Jie mums primena mus pačius – visi didžiuojasi galėdami atstovauti savo šaliai. Žinome, kad Velsas turi daug gerų savybių, tačiau tokių turime ir mes“, – sakė danų treneris.

Danija B grupėje užėmė antrą vietą, bet į aštuntfinalį pateko labai dramatiškai. Jie pirmosiose rungtynėse 0:1 nusileido suomiams, antrajame mače 1:2 krito prieš Belgiją, bet paskutiniame mače įspūdingai 4:1 sutriuškino Rusiją ir prasibrovė į kitą čempionato etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.