Nyderlandų žiniasklaida teigia, kad sirgaliams draudžiamos vaivorykštės spalvų vėliavos Budapešte – UEFA kaltės neprisiima

Nors Nyderlandų žiniasklaida paskelbė, kad UEFA neleido olandų sirgaliams į Budapešte vykstančias rungtynes atsinešti vaivorykštės spalvos vėliavas, UEFA tokius kaltinimus neigia.

UEFA neigia draudžianti vaivorykštės spalvų vėliavas.<br>imago images/MIS/Scanpix nuotr.
UEFA neigia draudžianti vaivorykštės spalvų vėliavas.<br>imago images/MIS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2021, 7:09 PM, atnaujinta Jun 27, 2021, 7:17 PM

Kaip teigia ESPN.com, Nyderlandų futbolo federacijos atstovai patvirtino, kad apsaugos darbuotojai Budapešte neleido į fanų zoną įsinešti vaivorykštės spalvų vėliavų prieš „Euro 2020“ mačą tarp Nyderlandų ir Čekijos ekipų.

Darbuotojai Vengrijoje tokius veiksmus teisino, jog tai UEFA sprendimas.

Vis dėlto UEFA neigia uždraudusi vaivorykštės spalvų vėliavų įsinešimą į stadioną. Pasak jų tai vietinės valdžios sprendimai.

„UEFA šiandien informavo Vengrijos futbolo federaciją, kad vaivorykštės spalvų simboliai nėra politiniai, todėl pagal UEFA „Equal Game“ kampaniją, skirtą kovoti su bet kokią diskriminacija, įskaitant ir prieš LGBTQI+ bendruomenę, todėl tokias vėliavas turi būti leista įsinešti į stadioną.

Priešingai, nei skelbta Nyderlandų žiniasklaidoje, UEFA nori pabrėžti, kad organizacija neuždraudė vaivorykštės spalvų simbolikos įsinešimo į fanų zoną Budapešte ir tai, kad fanų zona yra vietos valdžios atsakomybė. UEFA, sveikina bet kokius tokius simbolius fanų zonoje“, – rašoma „Twitter“ paskyroje išplatintame UEFA pranešime.

Olandų sirgaliai į Budapeštą vaivorykštės spalvų vėliavas protestuodami prieš Vengrijos parlamentarų praėjusią savaitę priimtą įstatymą, pagal kurį bus neteisėta rodyti bet kokią medžiagą LGBTQI+ tema jaunesniems nei 18 metų asmenims.

Kaip patvirtino ir Nyderlandų treneris Frankas de Boeras, vaivorykštės spalvų kapitono raištį su užrašu „Viena meilė“ rungtynėse su Čekija užsidės ir olandų ekipo kapitonas Georginio Wijnaldumas

Dar anksčiau UEFA dėmesio sulaukė ir Vokietijos vartininko Manuelio Neurio vaivorykštės spalvų kapitono raištis. UEFA dėl to net buvo pradėjusi tyrimą. Visgi sulaukusi Vokietijos futbolo vadovų paaiškinimo greitai užbaigė tyrimą.

Homofobija tapo rimta „Euro 2020“ problema. UEFA šiuo metu tirai galimus diskriminacinius incidentus įvykusius Budapešto „Puskas“ arenoje. Taip pat tyrimai iškelti dėl incidentų Vengrijos rinktinės rungtynių metu Miunchene. Vėliau socialinėje medijoje pasirodė prieš LGBTQI+ bendruomenę protestuojančių Vengrijos sirgalių nuotraukos rungtynių su Portugalija ir Prancūzija metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.