V. Putinas įvertino fiasko patyrusių Rusijos futbolininkų ir ledo ritulininkų pasirodymą: „Turime labai gerą potencialą“

Rusijai komandinių sporto šakų vasara prasidėjo ne itin saldžiai. Šalies ledo ritulio rinktinė neįveikė pasaulio čempionato ketvirtfinalio barjero, o futbolininkai užėmė paskutiniąją vietą „Euro 2020“ B grupės varžybose.

V.Putines įvertino sportininkų pasirodymus. <br>TASS/AFP/Scanpix nuotr.
V.Putines įvertino sportininkų pasirodymus. <br>TASS/AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 5:23 PM, atnaujinta Jun 30, 2021, 5:25 PM

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atkreipė dėmesį į šalies sporto reikalus bei ne itin nusisekusį komandinių sporto šakų pasirodymą.

Pasak šalies vadovo, tragedijos iš to daryti nereikia, tačiau teks imtis reikiamų korekcijų. V.Putinas taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos sporto rinktinių potencialą.

„Sportas yra sportas. čia būna ir pergalių, ir pralaimėjimų. Mūsų šalies ledo ritulininkams nepavyko pasižymėti, tą patį galima pasakyti ir apie futbolininkus – to negalima nepastebėti.

Nesileisiu į detales. Mes tam turime specialistus. Esu sambo ir dziudo meistras – nelaikau savęs nei ledo ritulio, nei futbolo specialistu. Turime tinkamus specialistus ir reikia jais pasitikėti.

Tokiais atvejais čia yra įprasta praktika. Teks žvelgti, ką teigiamo padarė tie žmonės, kurie buvo atsakingi už rinktinių pasirodymus.

Teks pagalvoti apie tam tikras korekcijas tiek futbolo, tiek ledo ritulio srityje ir judėti į priekį.

Turime tikėtis geriausio. Mes tikrai turime labai gerą potencialą“, – teigė Rusijos prezidentas V.Putinas.

Rusijos futbolininkai „Euro 2020“ pirmenybėse įveikė suomius, tačiau patyrė triuškinančius pralaimėjimus prieš Danijos ir Belgijos futbolininkus.

Tuo tarpu ledo ritulio rinktinė po pratęsimo nusileido Kanadai ir baigė savo pasirodymą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.