„Kauno Žalgirio“ futbolininkių treneris ieško pergalių recepto: tikisi, kad atostogos bus į naudą

Įpusėjus moterų futbolo A lygoje sezonui „Kauno Žalgirio“ merginos atsidūrė gerokai prastesnėje vietoje, negu buvo įpratę matyti komandos aistruoliai. Kelio į pergales nepaliauja ieškoti ir naujasis treneris.

M.Karpavičius merginų futbolo komandos vairą perėmė gegužės viduryje.<br>FK „Kauno Žalgiris“ nuotr.
M.Karpavičius merginų futbolo komandos vairą perėmė gegužės viduryje.<br>FK „Kauno Žalgiris“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 12:37 PM

Po 10 dvikovų kaunietės turi 13 taškų ir tarp 6 čempionate dalyvaujančių komandų užima ketvirtąją vietą. Žalgirietės pralaimėjo pusę rungtynių, keturiskart laimėjo, o viena dvikova baigėsi lygiosiomis.

A lygoje tvirtai pirmauja daugkartinė šalies čempionė Šaulių „Gintra“, kuri lig šiol neprarado nė vieno taško. Prasčiausiai sekasi Utenos „Uteniui“, kuris išvis neturi taškų.

Įprastai „Kauno Žalgirio“ futbolininkės kovodavo dėl antrosios pozicijos, tačiau šį sezoną jos susidūrė su stipriu varžovių pasipriešinimu.

Išgarsino neįprasti renginiai

Martynas Karpavičius prie komandos vairo pakeitė nuo praėjusio sezono vyriausiuoju treneriu dirbusį Mantą Babušį.

36-erių specialistas yra buvęs Lietuvos merginų iki 17 metų rinktinės trenerio asistentas ir Lietuvos merginų iki 15 metų vyriausiasis treneris, o merginas ir mergaites devynerius metus treniravo Marijampolėje.

„Prisijungti prie „Kauno Žalgirio“ merginų futbolo komandos buvo netikėtas iššūkis. Iškelti tikslai ir idėjos paskatino prisijungti prie šio klubo, todėl tikiuosi, kad kartu su komanda juos pavyks įgyvendinti.

Manau, kad viskas priklauso nuo darbo komandoje. Suprantu, kad į komandą ateinu aš, o ne komanda pas mane, todėl pasistengsiu įnešti kuo mažiau sumaišties.

Komandoje svarbu bendravimas ir vieningumas“, – tąkart kalbėjo naujasis komandos treneris.

Lietuvos futbolo bendruomenei naujasis „Kauno Žalgirio“ moterų komandos strategas taip pat gerai pažįstamas iš darbo Lietuvos masinio futbolo asociacijoje.

Tarp jo organizuotų renginių – apdovanojimus UEFA skynęs projektas „Močiutės už futbolą“, moksleiviams skirti projektai „Golas“, „Ladygolas“, „Futboliukas“ ir daug kitų futbolo renginių.

Nudžiugino tik viena pergale

M.Karpavičius prie komandos vairo debiutavo gegužės viduryje Gargžduose, rungtynėse su vietos „Banga“. Ši dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1.

Po savaitės kaunietės 4:0 sutriuškino „Utenio“ merginas, tačiau vėliau „Kauno Žalgiris“ vėl pateko į nesėkmių ruožą.

Kaunietės patyrė tris pralaimėjimus iš eilės, nesugebėjo pelnyti nė vieno įvarčio, tačiau iš savo vartų tinklo kamuolį išėmė net 16 kartų.

Dabar A lygoje paskelbta pertrauka. Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgirio“ merginos turėtų žaisti rugpjūčio 8-ąją, tačiau treniruotės prasidės dviem savaitėmis anksčiau.

M.Karpavičius nesėkmingą komandos pasirodymą daugiausia siejo su aplinkybe, kad kelios futbolininkės dėl patirtų traumų išvis nerungtyniauja arba negali žaisti visa jėga.

„Pamainos joms tenka ieškoti tarp jaunų futbolininkių, tačiau joms trūksta tiek patirties, tiek jėgų“, – pažymėjo futbolo specialistas.

Be kovos nesiruošia pasiduoti

Nors visos merginos tiesiog veržiasi į aikštę ir kovai stengiasi atiduoti visas jėgas, rezultatas kartais neatspindi įdėto darbo.

M.Karpavičius tikino esąs priverstas bandyti futbolininkes įvairiose pozicijose, tačiau ne visada tie bandymai pasiteisina. Būta atvejų, kai aikštės žaidėjoms teko stoti į vartus.

„Tikrai nelaidojame šio sezono. Po atostogų komanda grįš sustiprėjusi, todėl antrojoje čempionato pusėje tikimės geresnių rezultatų“, – žadėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.