„Kauno Žalgiris“ triumfuoja – pirmą kartą laimėjo tarptautinėje arenoje ir žengė į antrąjį Europos lygos atrankos etapą

Trečią kartą Europos futbolo turnyruose dalyvaujančiam „Kauno Žalgiriui“ pagaliau pavyko laimėti pirmąsias savo oficialias tarptautines rungtynes. Savo namų arena Marijampolės stadioną pasirinkę kauniečiai ketvirtadienį Europos konferencijų lygos atrankos atsakomojoje pirmojo rato dvikovoje palaužė Gibraltaro „Europa“ atstovus 2:0 (1:0) ir žengė toliau. Gibraltaro ekipoje žaidžia Ganos futbolo legendos Abedi Pele sūnus Ibrahimas Ayew.

Linas Pilibaitis įmušė įvartį.<br>S.Čirbos nuotr.
Linas Pilibaitis įmušė įvartį.<br>S.Čirbos nuotr.
Linas Pilibaitis (viduryje).<br>V.Šiavinsko nuotr.
Linas Pilibaitis (viduryje).<br>V.Šiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 8:53 PM, atnaujinta Jul 15, 2021, 10:21 PM

Pirmoje dvikovoje Lietuvos klubas nesugebėjo įveikti Gibraltaro atstovų ir komandos išsiskyrė taikiai 0:0.

Tiesą, galima sakyti, kad kauniečiams prieš savaitę pasisekė, nes šeimininkai visą mačą diktavo sąlygas ir valdė kamuolį 53 procentus laiko. Maža to, į Lietuvos ekipos vartų plotą jie smūgiavo 15 kartų, kauniečiai 5, o į vartų plotą „Europa“ futbolininkai pataikė 8 kartus.

Šįkart Marijampolėje žalgiriečiai diktavo sąlygas ir buvo kur kas aktyvesni. Pirmasis įvartis šioje akistatoje krito 40-ąją minutę, kai po greitos atakos ir varžovų gynybos chaoso kamuolį į vartus tiesiog įrideno Ganos žaidėjas Divine'as Naahas.

Jis sudalyvavo ir antrojo įvarčio mušime, kai skersuotą į baudos aikštę kamuolį jis specialiai praleido 36-erių Linui Pilibaičiui, kuris galingu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką 54-ąją minutę.

71-ą minutę „Kauno Žalgiris“ galėjo pelnyti ir trečią įvartį, bet po keitimo pasirodžiusio Michaelo Thuique smūgiuotą kamuolį paskutinę akimirką blokavo varžovų gynėjas.

Tai pirmas kartas, kai kauniečiai įveikė Europos turnyro atrankos barjerą.

2015-aisiais iš Kauno „Spyrio“ į „Kauno Žalgirį“ pervadintas klubas žaidė UEFA Europos lygos atrankoje 2019 ir 2020 m., bet abu kartus gavo skaudžias pamokas nuo Limasolio „Apollon“ (bendras dvejų rungtynių rezultatas 0:6) ir Budės „Glimt“ (vienerių rungtynių rezultatas 1:6) komandų.

 Kad patektų į Konferencijų lygos grupių etapą, „Kauno Žalgiris“ turės įveikti dar tris atrankos etapus.

Pergalingas kauniečių rungtynes Marijampolėje, kurios ten vyko dėl UEFA standartus atitinkančio stadiono trūkumo Kaune, stebėjo ir „Žalgirio“ krepšininkai bei dideli futbolo entuziastai Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas.

„Kauno Žalgiris“ – „Europa“ 2:0

40' Divine'as Naah [1:0]

54' Linas Pilibaitis [2:0]

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: Deividas Mikelionis, Martynas Dapkus, Philipas Otele, Egidijus Vaitkūnas, Karolis Šilkaitis, Deividas Šešplaukis, Divine'as Naah, Linas Pilibaitis, Edvinas Kloniūnas, Stevenas Thicot, Choco.

Kauno žalgiriečiai antrajame rate rungtyniaus su Belfasto „Glentoran“ arba Osvestrio „The New Saints“ nugalėtoju. Pirmoje šių komandų akistatoje rezultatas buvo 1:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.