Neįprasta spalva aprengtas Vilniaus „Žalgiris“ neatsilaikė Budapešte prieš „Ferencvaros“ atakas E.Gertmonas mačo pabaigoje atrėmė baudinį

UEFA Čempionų lygos atrankos antrojo etapo pirmosiose rungtynėse antradienį Vilniaus „Žalgiris“ svečiuose 0:2 (0:2) pralaimėjo stipriausiai Vengrijos komandai Budapešto „Ferencvaros“.

 Vilniečiai žaidė ne sau įprasta apranga.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 Vilniečiai žaidė ne sau įprasta apranga.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-20 21:30, atnaujinta 2021-07-21 11:19

Atsakomosios rungtynės vyks liepos 27-ąją Vilniuje.

Abiejų komandų spalvos yra žalia ir balta, todėl „Žalgiris“ antradienį svečiuose turėjo apsirengti neįprastą bordinės spalvos uniformą.

„Ferencvaros“ futbolininkai nuo pirmųjų minučių rengė pavojingas atakas ir dar iki pertraukos pelnė du įvarčius.

10-ąją min. po Myrto Uzuni smūgio kamuolys sudrebino „Žalgirio“ vartų konstrukciją.

Vėliau vilniečius gelbėjo vartininkas Edvinas Gertmonas, tačiau 25-ąją min. greita vengrų ataka trise prieš penkis baigėsi tobulu M.Uzuni smūgiu į tolimąjį apatinį kampą.

38-ąją min. „Žalgirio“ vartininkas atrėmė pavojingą Eldaro Čivičiaus smūgį, bet jau po minutės Tokmačas Nguenas tolimu smūgu į apatinį kampą pelnė antrąjį „Ferencvaros“ komandos įvartį.

Iki pertraukos šeimininkai kontroliavo kamuolį 58 proc. laiko ir atliko net 11 smūgių, o vilniečiaii atsakė vos dviem.

91-ąją min. rezultatas galėjo tapti dar blogesnis, tačiau E.Gertmonas atmušė M.Uzuni smūgį nuo 11 m žymos.

Baudinys buvo skirtas už vilniečių gynėjo Nemanjos Ljubisavljevičiaus žaidimą ranka po perdavimo iš dešinio krašto.

Prieš tai vilniečiai surengė kelias pavojingas atakas, bet Hugo Videmont'as smūgiavo šalia vartų, o 80-ąją min. vengrai surengė kontrataką, po kurios tik teisėjo sprendimas padėjo išvengti nemalonumų.

E.Gertmonas nutraukė vengrų ataką išbėgęs toli iš vartų ir susidūręs su puolėju, tačiau paskutinės vilties pražanga nebuvo užfiksuota.

Rungtynių statistika

„Ferencvaros“ – „Žalgiris“ 2:0 (2:0). Uzuni (23), Nguenas (39). Įspėti Haratinas (45)/Gamakovas (43).

„Ferencvaros“: Dibuszas – Wingo, Blažičius S.Mmaee, Čivičius (Vecsei, 91) – Haratinas, Somalia – Zubkovas (Makas, 69), Nguenas (Zachariassenas, 69), Uzuni – R.Mmaee (Boli, 76).

„Žalgiris“: Gertmonas – Mikoliūnas, Ljubisavljevičius, Tatomirovičius, Bopesu – Onazi (Kuklys, 84), Gamakovas (Kišas, 59), Verbickas – Kyeremeh (Karamarko, 59), Tadičius (Sylvestras, 65), Videmont'as.

„Ferencvaros“ klubas, kuris Vengrijos sostinės Ferencvarošo rajone buvo įkurtas 1899 metais, yra labiausiai tituluotas šalies klubas. Jis Vengrijos čempionu pirmą kartą tapo dar 1903 metais, o šiais metais iškovojo 32-ąjį čempiono titulą. Be „Ferencvaros“, daugiau nei dešimt kartų Vengrijos čempionais tapo dar keturi Budapešto klubai: MTK (23), „Ujpest“ (20) ir „Honved“ (14).

Praėjusį sezoną Vengrijos lygoje „Ferencvaros“ per 33 rungtynes surinko 78 taškus ir net 20 taškų aplenkė antrąją vietą užėmusią Felčūto „Puskas Akademia“ komandą. Čempionai per visą sezoną patyrė tik vieną pralaimėjimą. Juos įveikė Miškolco „Diosgyor“ komanda, kuri užėmė priešpaskutinę 11-ąją vietą ir iškrito į antrąją lygą.

Ferencvarošo ekipoje rezultatyviausiai žaidė albanas Myrto Uzuni (12 įvarčių), norvegas Tokmacas Nguenas (11) ir Franckas Boli (10) iš Dramblio Kaulo Kranto.

Čempionų lygoje „Ferencvaros“ pateko į grupių etapą. Atrankos etapose Budapešto futbolininkai nugalėjo Stokholmo „Djurgardens“ 2:0 (namie), Glazgo „Celtic“ 2:1 (svečiuose), Zagrebo „Dinamo“ 2:1 (namie) bei „Molde“ 3:3 ir 0:0 („Ferencvaros“ pateko į grupių etapą, nes įmušė daugiau įvarčių svečiuose).

Grupės varžybose Vengrijos čempionai po du kartus pralaimėjo Turino „Juventus“ 1:4 ir 1:2 bei „Barcelona“ 0:3 ir 1:5, bet iškovojo tašką namie žaisdami su Kijevo „Dynamo“. Rungtynės Budapešte baigėsi 2:0. Kijeve nugalėjo „Dynamo“ 1:0.

Šią vasarą Čempionų lygos atrankos pirmajame etape „Ferencvaros“ dukart nugalėjo Kosovo čempionę „Prishtina“ komandą 3:0 ir 3:1. Per pirmąsias rungtynes, kurios vyko Budapešte, įvarčius įmušė Tokmacas Nguenas, Ryanas Mmaee ir Miha Blažičius, o varžovų stadione visus tris įvarčius pelnė Myrto Uzuni. Šio sezono Vengrijos pirmenybės prasidės liepos 31 d.

Kas bus vėliau? „Žalgirio“ ir „Ferencvaros“ rungtynių nugalėtojai Čempionų lygos atrankos trečiajame etape žais su Prahos „Slavia“.

Pralaimėjusi komanda iš Čempionų lygos atrankos iškris, tačiau gaus teisę pereiti į Europos lygos atrankos varžybas ir jų trečiajame rate susitiks su Muros Sobotos „Mura“ (Slovėnija) ir Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) mačą pralaimėjusia komanda.

„Mura“ ir „Ludogorec“ šį ir kitą trečiadienį žais Čempionų lygos atrankos antrojo etapo rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.