„Panevėžys“ po septynerių metų pertraukos Europos turnyre debiutavo pralaimėjimu

Ketvirtadienį vakare po septynerių metų pertraukos į Panevėžį grįžo Europos futbolo turnyras. Prieš keletą metų uždarius „Ekrano“ klubą, Panevėžys kelis sezonus gyveno be didžiojo futbolo, tačiau šiais metais tarptautines varžybas į miestą sugrąžino Lietuvos taurę iškovojęs „Panevėžys“. Panevėžiečiai ketvirtadienį žaidė Europos konferencijos lygos atrankos antrojo etapo pirmąsias rungtynes su Novi Sado „Vojvodina“ ir nusileido 0:1 (0:1).

„Panevėžio“ ekipa startavo tarptautinėje arenoje pralaimėjimu.<br>Komandos nuotr.
„Panevėžio“ ekipa startavo tarptautinėje arenoje pralaimėjimu.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2021, 8:38 PM

Nors namie kovoję panevėžiečiai ir atrodė geriau ir turėjo kelias rimtas progas pasižymėti, vis dėlto svečiai iš Lietuvos išvažiavo kur kas geresnės nuotaikos. Nemanja Čovičius 70-ąją minutę gražiu ir klastingu smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo vartininką.

Tai buvo vienintelis mačo įvartis. Panevėžio atstovai į vartų pusę smūgiavo 8 kartus, o svečiai – perpus mažiau. Tačiau į vartų plotą ekipos pataikė po lygiai – po 3 kartus.

„Vojvodina“ klubas Voivodinos krašto sostinėje Novi Sade (280 tūkst. gyventojų) buvo įkurtas 1914 metais ir per šimtmetį išgyveno nemažai pakilimų ir nuopolių.

Geriausiai laikais šis klubas netgi buvo vienas stipriausių vieningoje Jugoslavijoje, dukart tapo šios šalies čempionu (1966 ir 1989 m.), triskart vicečempionu (1957, 1962 ir 1975 m.) ir kartą žaidė Jugoslavijos taurės finale (1951 m.).

XXI amžiuje „Vojvodina“ dažniausiai užima vietas Serbijos lygos lentelės viršutinėje dalyje, bet šalies čempione netapo nė karto. Geriausias rezultatas – antroji vieta 2009 metais, o trečiąją vietą Novi Sado komanda užėmė net septynis kartus (nuo 2007 iki 2020 m.).

Didžiausi pastarųjų metų laimėjimai pasiekti Serbijos taurės turnyre. „Vojvodina“ šešis kartus žaidė finale, o 2014 ir 2020 metais iškovojo antrąjį pagal rangą Serbijos futbolo prizą.

Europos turnyruose „Vojvodina“ žaidžia 26-ąjį sezoną. Novi Sado komanda geriausius rezultatus pasiekė XX amžiaus septintajame dešimtmetyje, kai pateko į Čempionų taurės (1966-1967 m.) ir Mugių taurės (1961-1962 m. ir 1967-1968 m.) ketvirtfinalį.

1966-1967 metų sezone Voivodinos komanda Čempionų taurės turnyre nugalėjo Vienos „Admira“ ir Madrido „Atletico“ klubus, o ketvirtfinalyje tuometinius Jugoslavijos čempionus sustabdė Glazgo „Celtic“ futbolininkai.

1999 metais „Vojvodina“ pateko į Intertoto taurės finalą, kuriame nusileido Bremeno „Werder“ klubui.

Šiame amžiuje „Vojvodina“ nė sykio nesugebėjo patekti į Europos turnyrų grupių etapą. Tačiau praėjusį dešimtmetį Novi Sado ekipai keliskart trūko labai nedaug. Ji tris sykius žaidė Europos lygos atrankos atkrintamajame etape. 2013 metais „Vojvodina“ lemiamas rungtynes pralaimėjo Tiraspolio „Sheriff“ klubui (Moldova), 2015 metais – Plzenio „Viktoria“ (Čekija), 2016 metais – Alkmaro AZ (Nyderlandai).

Praėjusį sezoną Serbijos lygoje „Vojvodina“ užėmė ketvirtąją vietą.

„Vojvodina“, kaip ir „Panevėžys“, nežaidė Europos konferencijos lygos atrankos pirmajame etape.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.