Lenkų priekaištai Marijampolės stadiono vejai ir serbus nustebinęs „Panevėžys“

Europos futbolo turnyruose žaidžiantys Lietuvos klubai šią savaitę neįmušė nė vieno įvarčio. Antradienį sausu rezultatu pralaimėjo abu „Žalgiriai“, o ketvirtadienį pataikyti į varžovų vartus nepavyko Marijampolės „Sūduvai“ ir „Panevėžiui“. Tiesa, „Sūduva“ taip pat nepraleido ir rungtynes su Čenstakavos „Raków“ baigė lygiosiomis 0:0. Tuo tarpu „Panevėžys“ nusileido Novi Sado „Vojvodina“ 0:1.

„Sūduvos“ ekipa nesugebėjo įveikti lenkų.<br>Komandos nuotr.
„Sūduvos“ ekipa nesugebėjo įveikti lenkų.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-23 10:06, atnaujinta 2021-07-23 10:07

Nors „Panevėžys“ pralaimėjo, o „Sūduva“ sužaidė lygiosiomis, Serbijos futbolo apžvalgininkams panevėžiečių žaidimas paliko daug geresnį įspūdį, negu Lenkijos žurnalistams – marijampoliečių. Serbai sutartinai pripažino, jog „Vojvodina“ futbolininkams labai pasisekė, kad ketvirtadienį išnešė sveiką kailį.

Tuo tarpu lenkai piktinosi itin prasta Marijampolės stadiono veja, kuri trukdė sklandžiai rengti atakas daug ilgiau kamuolį turėjusiai „Raków“ komandai.

Ir „Panevėžys“, ir „Sūduva“ ketvirtadienį savo stadionuose žaidė Europos konferencijos lygos antrojo etapo pirmąsias rungtynes.

Aikštė buvo netinkama

Lenkijos vicečempionė „Raków“ komanda ketvirtadienį žaidė pirmąsias jos istorijoje Europos turnyrų rungtynes. Debiutą Čenstakavos komandai labiausiai apkartino Marijampolės stadiono veja.

Kad aikštė labai prasta, svečiai įsitikino dar išvakarėse, kai marijampoliečiai neleido varžovams surengti treniruotės pagrindinėje aikštėje. Ją pamatę „Raków“ atstovai ne šiaip pasibaisėjo, tačiau net ir kreipėsi į UEFA, kad rungtynės būtų perkeltos.

„Aikštė atrodė tarsi per ją būtų prabėgusi mustangų banda“ – veją įvertino sporto dienraštis „Przegląd Sportowy“. – Nebuvo kitos išeities, bet futbolininkai turėjo atsižvelgti, kad vos paspirtas kamuolys gali šoktelėti virš kelių. Galima sakyti, kad sąlygos buvo vienodos abiem komandoms, tačiau šiuo atveju nukentėjo tie, kurie daugiau atakavo. „Raków“ užduotį apsunkino ne tik „Sūduvos“ futbolininkai, bet ir suniokota aikštė“.

Kolegoms antrino Silezijos sporto dienraštis „Sport“: „Marijampolės veja buvo toli gražu ne tinkama ir neabejotinai trukdė žaisti greitai, kūrybingai. Labiau trukdė komandai, kuri ilgiau valdė kamuolį, o ši komanda buvo „Raków“.

„Nykios rungtynės“

Net atsižvelgę į sąlygas, Lenkijos futbolo apžvalgininkai tikėjosi, kad praėjusį savaitgalį Lenkijos supertaurę iškovojęs „Raków“ solidžiau žais ir Marijampolėje. Nepateisintus lūkesčius atspindėjo antraštės.

„Bespalvio „Raków“ lygiosios be įvarčių“, – po mačo parašė „Przegląd Sportowy“. „Raków“ sužaidė tik nulinėmis lygiosiomis. Laimei, bus revanšas“, – skelbė „Sport“. „Tik lygiosios“, – rezultatą įvertino „Dziennik Zachodni“.

„Gazeta Wyborcza“ pavadino rungtynes „labai nykiomis“ ir „neįsimintinomis“.

„Raków“ klubui rungtynės Marijampolėje nebuvo pasivaikščiojimas. Tą labiau lėmė čenstakaviečių silpnas žaidimas, bet ne stulbinamai geras „Sūduvos“ pasirodymas. Mareko Papszuno komandą slėgė debiutantės jaudulys, todėl ji nežaidė taip gerai, kaip praėjusiame ekstraklasės sezone. Nors „Raków“ dominavo beveik visas rungtynes, jo sėkmingus epizodus buvo galima suskaičiuoti rankos pirštais“, – rašė „Gazeta Wyborcza“.

„M.Papszuno komanda pirmajame kėlinyje žaidė kokybiškiau, tačiau sukūrė per mažai progų. Turėjo vos vieną, bet tikrai šimtaprocentinę galimybę, – rašė „Sport“. – Antrajame kėlinyje Lietuvos komanda traukėsi vis arčiau savo vartų ir galvojo vien apie tai, kaip iki rungtynių pabaigos nepraleisti įvarčio. Tiesa, viena šeimininkų kontraataka buvo pavojinga“.

„M.Papszuno komanda žaidė neabejotinai geriau, bet jai trūko argumentų prie varžovų vartų“, – teigė „Dziennik Zachodni“.

Nors Čenstakavos futbolininkų žaidimas nuvylė, lenkai atsakomųjų rungtynių laukia gana ramiai.

„Raków“ europinis debiutas nebuvo toks, kokio klubas tikėjosi, o rungtynių lygis smarkiai nuvylė. Aikštėje beveik nieko nevyko, todėl neverta rungtynes įsiminti. Kita vertus, šios rungtynės patvirtino, kad Lenkijos vicečempionai yra aiškūs poros favoritai“, – neabejojo „Gazeta Wyborcza“.

„Be įvarčių pasibaigusios rungtynės nėra tragiška baigtis. Tačiau, kai Lenkijos komanda nenugali „Sūduvos“ lygio varžovų, visada lieka nemalonus prieskonis. Vis dėlto „Raków“ gali pasiteisinti, kad tai buvo šios komandos europinis debiutas“, – rašė „Sport“.

„Raków“ neturi dėl ko gėdytis, bet ir džiaugtis nėra dėl ko“, – galutinę išvadą padarė „Przegląd Sportowy“.

Serbus nustebino „Panevėžys“

Kaip lenkų žurnalistai nebuvo patenkinti „Raków“ žaidimu, taip ir serbai nusivylė „Vojvodina“ žaidimu. Svarbiausi Serbijos leidiniai teigiamai įvertino Novi Sado komandos pasiektą rezultatą, bet sutartinai pažymėjo, kad Panevėžio stadione „Vojvodina“ iniciatyvos neturėjo. Netgi priešingai, svečiams iš Serbijos labai pasisekė, kad pavyko iškovoti pergalę.

„Šeimininkai didžiąją rungtynių dalį žaidė geriau. „Vojvodina“ varžovų vartams pirmą kartą grasino tik 68-ąją minutę. Tačiau į protokolą įrašomas ne žaidimas, bet rezultatas, o jis buvo palankus Serbijos komandai“, – rašė „Večernje novosti“.

„Nors pasiekė teigiamą rezultatą, novisadiečiai turėtų žaisti daug geriau, kad Europos turnyre pasiektų gerą rezultatą, – rungtynes apibendrino „Telegraf“. – „Vojvodina“ ekipa per rungtynes su lietuviais keliskart buvo pasodinta „ant penktojo taško“, bet gynėjų duetas Vladimiras Kovačevičius ir Dušanas Stevanovičius išsprendė problemas. Reikia paminėti ir vartininką Nikolą Simičių, kuris svariai prisidėjo prie šios „Vojvodina“ pergalės“.

„Sportska centrala“ taip pat pažymėjo ne tik antrojo kėlinio viduryje vienintelį įvartį įmušusį Nemanją Čovičių, bet ir vartininką N.Simičių. „N.Čovičius sušaudė lietuvius, N.Simičius atmušė viską“, – antraštėje parašė „Sportska centrala“. O straipsnyje netgi šiek tiek nustebo dėl užtikrinto panevėžiečių žaidimo: „Jau pirmosios minutės parodė, kad lietuviai nėra silpna komanda“.

Vis dėlto galutinis rezultatas buvo palankus Serbijos komandai, kuri dabar turi puikią galimybę žengti į kitą Europos turnyro etapą. Tą pabrėžė „Sportski žurnal“ dienraštis: „Novisadiečiai Lietuvoje žaidė atsargiai, bet pasiekė pergalę ir rezultatą, kuris jiems suteikia didelį pranašumą prieš atsakomąsias rungtynes Novi Sade“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.