Slovėnijos spaudos dėl olimpinių batalijų nedomino „Žalgirio“ mūšis – nors planavo „Mura“ klubui pergalę

Ketvirtadienį vykusios futbolo Europos lygos atrankos pirmosios rungtynės, kurias Slovėnijos čempionė Muros Sobotos „Mura“ ir Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė lygiosiomis 0:0, Slovėnijoje didelio atgarsio nesulaukė. Į olimpinių įvykių sūkurį pasinėrusi nacionalinė šalies žiniasklaida apie jas pranešė tik nedidelėmis žinutėmis.

Vilniaus „Žalgiris“ Slovėnijoje nepralaimėjo.<br>E.Žaldario nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ Slovėnijoje nepralaimėjo.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 10:14 AM

Nors apie Slovėnijos ir Lietuvos futbolo čempionų dvikovą rašė nedaug, Slovėnijos sporto dienraštis „Ekipa“ penktadienį šiam įvykiui rado vietos pirmajame puslapyje. Jame svarbiausia naujiena, suprantama, buvo Slovėnijos krepšinio rinktinės pralaimėjimas olimpinių žaidynių pusfinalyje, tačiau kampe tilpo ir „Mura“ futbolininkų nuotrauka, prie kurios buvo parašyta: „Mura“ ir „Žalgiris“ „Fazanerija“ stadione be įvarčių. „Juodi-balti“ norėjo daugiau...“

Ši antraštė atspindėjo Slovėnijos futbolo sirgalių ir specialistų nuotaikas. Jie Sobotos komandą laikė favorite, todėl tikėjosi, kad „Mura“ į Vilnių nusiveš bent nežymią persvarą.

„Pamuriečiai mačą pradėjo būdami nežymūs favoritai“, – po rungtynių dar kartą priminė Slovėnijos televizijos RTV interneto svetainė.

Vis dėlto nulinės lygiosios vilties nesunaikino. „Europinio rudens viltis Pamuryje dar gyva“, – antraštėje parašė „Ekipa“ interneto svetainė. „Ir „Mura“, ir „Žalgiris“ turėjo progų, bet nė viena komanda nesugebėjo įmušti ir įgyti pranašumo prieš atsakomąsias rungtynes“, – trumpą rungtynių santrauką pateikė „Ekipa“.

„Mura“ sužaidė lygiosiomis su „Žalgiriu“, progomis nepasinaudojo abi pusės“, – rašė Muros Sobotos miesto interneto svetainė „Sobota Info“.

„Mura“ dėl europinio rudens kovos atsakomosiose rungtynėse Vilniuje. Per pirmąsias rungtynes tinklai liko sausi, todėl Slovėnijos ir Lietuvos čempionų dvikovos baigtis bus nulemta po savaitės. Nugalėtojai užsitikrins teisę žaisti kažkurio Europos turnyro grupių etape, o „juodų-baltų“ stovykloje tikima, kad šią teisę gaus „Mura“, – dėl ko kovoja komandos, priminė „Sobota Info“.

Vis dėlto Sobotos komandos žaidimas šio miesto interneto svetainės labai nenudžiugino: „Kaip ir praėjusias rungtynes su bulgarų „Ludogorec“, mačą su „Žalgiriu“ sudarė dvi dalys. Pirmoje pusėje sobotiečiai ieškojo savęs, bet po pertraukos parodė daug geresnį veidą“.

Tuo tarpu „Vestnik“ interneto svetainė Slovėnijos čempionų „geresnio veido“ neįžvelgė.

„Iki pertraukos prie „Žalgirio“ vartų nebuvo didelio pavojaus, o lietuviai parodė, kad gali būti pavojinga komanda, ypač kontratakose. Atrodė, kad „Mura“ žaidžia ne aukščiausia pavara ir nerodo tokios kovotojų dvasios, kaip per praėjusias rungtynes su „Ludogorec“, – rašė „Vestnik“. – Antrajame kėlinyje „Mura“ žaidė truputį geriau, bet nebuvo nuolatinio spaudimo ir „juodi-balti“ nesukūrė išties gerų progų. Net ir keitimai nieko nepakeitė. „Žalgiris“ irgi nebežaidė pavojingai“.

„Vestnik“ manymu, rungtynės su „Žalgiriu“ dar kartą parodė, kodėl „Mura“ šio sezono pradžioje atsidūrė Slovėnijos lygos lentelės apačioje. Sobotos komanda nacionalinėse pirmenybėse per tris turus iškovojo vos vieną tašką ir užima paskutinę dešimtąją vietą.

Atsakomosios „Žalgirio“ ir „Mura“ rungtynės Vilniuje vyks kitą ketvirtadienį. Nugalėtojai pateks į Europos lygos atrankos atkrintamąjį etapą, o pralaimėjusi komanda gaus teisę pereiti į Europos konferencijos lygos atrankos atkrintamąjį etapą.

Beje, šią savaitę slovėnus dar labiau nuliūdino du Europos konferencijos lygos atrankos trečiajame etape žaidę šios šalies klubai. „Domžale“ išvykoje net 1:6 pralaimėjo Trondheimo „Rosenborg“ iš Norvegijos, o Liublianos „Olimpija“ taip pat svečiuose 0:2 nusileido Ponta Delgados „Santa Clara“ iš Portugalijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.