„Žalgirio“ kelyje – istorinis šansas: „Bandysime sukurti stebuklą“

„Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys artėjančią akistatą Europos lygoje su „Mura“ klubu įvardino kaip vieną svarbiausių karjeroje, o komandos treneris Vladimiras Čeburinas sakė, kad dvyliktu jo auklėtinių žaidėju gali tapti aistruoliai.

V.Čeburinas (dešinėje) prakalbo apie artėjančių rungtynių svarbą.<br>E.Žaldario nuotr.
V.Čeburinas (dešinėje) prakalbo apie artėjančių rungtynių svarbą.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 8:03 PM

Lietuvos ir Slovėnijos čempionai pirmąją dvikovą baigė lygiosiomis 0:0. Tai reiškia, jog viskas spręsis per antrąjį susitikimą Vilniuje. Nugalėjusi komanda pirmą kartą užsitikrins vietą UEFA grupių turnyrų etape ir galimybę tarptautinį sezoną pratęsti iki žiemos.

„Rungtynės ne tik karjeroje, bet ir apskritai gyvenime man ir kitiems žaidėjams labai svarbios. Laukiame su nekantrumu, bandysime sukurti šį stebuklą“, – kalbėjo M. Kuklys.

Pirmoji komandų akistata buvo permaininga – iš pradžių geriau žaidė žalgiriečiai, po pertraukos iniciatyva buvo varžovų pusėje.

„Pirmas 20-30 minučių jų gynybai buvo nelengva, sukūrėme nemažai progų. Gaila neįmušėme. Vėliau jie susistygavo ir gynėsi geriau. Kaip ir kiekviena komanda jie turi silpnų vietų. Reikia jomis pasinaudoti ir pelnyti įvartį, – pirmąją dvikovą analizavo M. Kuklys – Vis dėlto jie žaidė namuose. Galbūt gavo „velnių“ nuo trenerio, antrąjį kėlinį išleido labiau susikaupę, neleido mums lengviau žaisti. Gal ir mes kažkiek atsipalaidavome. Vieną kėlinį žaidė geriau vieni, kitą – kiti. Rezultatas lygus, viskas keliasi į antrąsias rungtynes.“

„Pirmose rungtynėse po pertraukos varžovai daugiau ieškojo mūsų probleminių vietų. kai kur jiems jas pavyko rasti. Negaliu pasakyti, kad itin blogai sužaidėme ir antrą kėlinį. Žinoma, pirmasis kėlinys buvo geresnis mums. Galbūt įtaką padarė aikštės veja, – vertino V. Čeburinas – Pajutome ir varžovų pajėgumą. Jie didelėmis pajėgomis atakavo. Tačiau jie žaidė namie prie savo tribūnų, jiems reikėjo atakuoti. Rungtynių pabaigoje ir mes turėjome iniciatyvą. Mums pavyko atlaikyti jų puolimą ir pabandyti pereiti prie jų vartų.“

Anot M. Kuklio, vienodai svarbūs ir psichologiniai, ir taktiniai aspektai, o „Žalgirio“ privalumu taps žaidimas namuose: „Žaidžiame namuose prie savų žiūrovų. Mums tai bus papildomas impulsas. Jei sužaisime tokias rungtynes kaip prieš „Ferencvaros“, turime didelius šansus patekti į kitą etapą.“

„Viskas čia svarbu – ir psichologija, ir taktika, ir fizinis pasiruošimas, ir moralinis klimatas komandoje. Pasitikiu savo žaidėjais, tikiu, kad jie yra pasiruošę pagal visus šiuos elementus“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Per pirmąsias dvejas rungtynes Europoje „Žalgirio“ aktyviausi aistruoliai nustebino nauju performansu su muzikos elementais.

„Jie mums duoda papildomos motyvacijos, kalbant apie „Pietų IV“ palaikymas yra nuostabus. Tik Norėtųsi kad būtų pilnas stadionas. Prie jo ir su pilnu palaikymu žaidėjai „skraidytų“ aikštėje“, – tikino M. Kuklys.

„Mūsų aistruoliai mus labai gerai palaiko, ačiū jiems už tai. Tai dvyliktas žaidėjas aikštėje. „Žalgiris“ po kiekvienų rungtynių eina prie savo aistruolių ir kartu džiaugiasi ar liūdi. Tai gera tradicija ir ji visus tik sutvirtina“, – teigė V. Čeburinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.