A lygos savaitės apžvalga: įsibėgėjanti „Sūduva“ ir atsitiesęs „Kauno Žalgiris“

Lietuvos futbolo A lygoje praėjusią savaitę buvo sužaistos ketverios rungtynes. Dėl dalyvavimo Europos turnyruose komandos turnyro lentelėje yra žaidusios nuo 20 iki 25 rungtynių.

 Marijampoliečiai įsibėgėja.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
 Marijampoliečiai įsibėgėja.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolis Tretjakas

2021-08-17 14:37

Puolimas. Marijampolės „Sūduva“ praėjusią savaitę iškovojo dvi pergales – namuose 2:0 palaužė „Kauno Žalgirį“ ir 3:1 svečiuose įveikė Vilniaus „Riterius“.

Su 49 taškais čempionate pirmaujantys marijampoliečiai per pastarąsias ketverias rungtynes įmušė net 11 įvarčių, kai prieš tai per 19 susitikimų pavyko pasižymėti 28 sykius.

Atodūsis. Kauno Žalgiris“ šešių nelaimėtų mačų seriją pavertė istorija. Po pralaimėjimo Marijampolėje atsitiesę žalgiriečiai derbyje 2:1 nugalėjo Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkus ir tvirčiau jaučiasi pirmame ketverte.

Įveiktus varžovus „Kauno Žalgiris“ lenkia 4 taškais ir turi dar dvejas rungtynes atsargoje.

Graikija. „Panevėžys“ didžiausią šio sezono pralaimėjimą paliko užmarštyje ir savo sirgalių akivaizdoje 3:1 patiesė Gargždų „Bangą“. Pirmą kartą vienu metu Lietuvos čempionate vienoje komandoje žaidė trys graikai – debiutavęs Dimitrios Tsakmakis, Chrysovalantis Kozoronis bei įvartį pelnęs Antonis Kapnidis.

Varžovas. „Bangos“ lyderis Simonas Urbys po beveik dviejų mėnesių pertraukos vėl džiaugėsi tiksliu smūgiu – pelnė jau 9-ąjį įvartį šiemet. Gargždų ekipos atstovas kamuolį į „Panevėžio“ vartus bent po kartą rezultatyviai nukreipė per visas trejas tarpusavio rungtynes.

Sumanymas. „Riteriai“ dar kartą nusileido „Sūduvai“, tačiau iki pirmojo praleisto įvarčio varžovams taip pat kėlė daug rūpesčių, o vienintelį įvartį įmušė penktą kartą pasižymėjęs Angelis Lezama.

Venesuelietis kiek neįprastai į kovą buvo mestas po keitimo – strategas Miguelis Moreira paaiškino, kad tokiu būdu buvo norima pagyvinti žaidimą po pertraukos.

Keitimas. „Hegelmann Litauen“ komandos gretose įvartį pelnė debiutantas Alexas Negueba, kuriam vyr. treneris Andrius Skerla šansą suteikė antrojo kėlinio pradžioje, o dėl traumos pakeitė dvikovai artėjant į pabaigą.

Po mačo A. Skerla pripažino, kad ekipos naujokas dar ne taip gerai suprato, ko iš jo norima gynyboje – dėl to, anot stratego, žalgiriečiai pradėjo grėsmingiau atakuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.