Lietuva turės pirmą kartą trenerį UEFA Europos lygoje – V. Dambrauskui ir „Ludogorec“ nepavyko prasibrauti į Čempionų lygą

Razgardo „Ludogorec“ komandos treneris Valdas Dambrauskas šį sezoną perrašo Lietuvos futbolo istoriją – specialistas taps pirmuoju lietuviu strategu, kurio vadovaujama ekipa žais UEFA varžybų grupių etape. Tačiau Lietuvos stratego vedamas „Ludogorec“ tenkinsis tik kovomis Europos lygoje, o ne taip geidžiamoje Čempionų lygoje.

„Ludogorec“ žaidėjas Antonas Nedyalkovas pelnė pirmąjį įvartį į „Malmo“ vartus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Ludogorec“ žaidėjas Antonas Nedyalkovas pelnė pirmąjį įvartį į „Malmo“ vartus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
V.Dambrauskas tapo Bulgarijos čempionu.<br> lff nuotr.
V.Dambrauskas tapo Bulgarijos čempionu.<br> lff nuotr.
V.Dambrauskas tapo Bulgarijos čempionu.<br>Klubo nuotr.
V.Dambrauskas tapo Bulgarijos čempionu.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 11:59 PM, atnaujinta Aug 25, 2021, 7:59 AM

Paskutiniajame Čempionų lygos atrankos etape Bulgarijos Razgardo futbolininkai buvo įsprausti į kampą po 0:2 pralaimėjimo Švedijos čempionams „Malmo“. Nors šeimininkai bulgarai antradienį sugebėjo pirmieji pelnyti įvartį, tačiau galiausiai kelialapį į Čempionų lygą iškovojo „Malmo“, pralaimėjęs šeimininkams tik 1:2 (1:1).

V.Dambrausko ekipa žinojo, kad jie nėra mačo favoritai, tačiau vis dėlto pabandė sukurti sensaciją. Jau 10-ąją mačo minutę Antonas Nedialkovas išvedė „Ludogorec“ į priekį ir atgaivino viltis nugalėti bendru rezultatu.

Tačiau švedai ne tik atlaikė spaudimą, tačiau 42-ąją min. sugebėjo išlyginti rezultatą – pasižymėjo Veljko Birmancevičius. Po jo taiklaus smūgio bulgarai ir vėl atsidūrė tame pačiame taške – privalėjo įmušti mažiausiai 2 įvarčius.

Antrame kėlinyje Razgrado klubas ir dar kartą išsiveržė į priekį – 60 minutę 11 metrų baudinį realizavo Pieros Sotiriou ir bulgarams iki pratęsimo trūko vos vieno taiklaus smūgio.

Tačiau šeimininkai taip ir nesugebėjo pasižymėti, leidę „Malmo“ žengti į Čempionų lygą, o patys kovos antrame pagal svarbą Europos futbolo turnyre.

Kiti lemiami Čempionų lygos atrankos turo mačai

Eindhoveno PSV – Lisabonos „Benfica“ 0:0 (bendras rezultatas 1:2).

Budapešto „Ferencvaros“ – Berno „Young Boys“ 2:3 (2:1) (bendras rezultatas 4:6).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.