Paviešinta, kiek užsidirbs Mančesteryje Cristiano Ronaldo

Naujos portugalo Cristiano Ronaldo karjeros stotelės viražai prikaustė ne tik futbolo sirgalių, bet ir investuotojų dėmesį. Tris dienas su „Manchester City“ besiderėjęs ir tik parašą turėjęs padėti garsusis Portugalijos puolėjas per kelias valandas pakeitė sprendimą – jis iš Turino „Juventus“ persikels į Mančesterį, tačiau į kitą klubą. Po 12 metų pertraukos žvaigždė ir vėl užsivilks „Manchester United“ klubo marškinėlius.

Cristiano Ronaldo keliasi iš „Juventus“ į „Manchester United“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo keliasi iš „Juventus“ į „Manchester United“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo keliasi iš „Juventus“ į „Manchester United“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo keliasi iš „Juventus“ į „Manchester United“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 28, 2021, 2:02 PM

„Manchester United“ klube 36-erių C.Ronaldo jau yra žaidęs 2003-2009 metais – portugalas per tą laiką iš viso sužaidė 292 rungtynes, per kurias pelnė 118 įvarčių.

Cristiano Ronaldo nuo 2018-ųjų vilkėjo Turino „Juventus“ ekipos marškinėlius, dar prieš tai net 9 sezonus praleido žaisdamas Ispanijoje už Madrido „Real“ klubą.

Būtent į Madrido „Real“ portugalas atvyko iš „Manchester United“ 2009 metais.

Anglų „The Sun“ pateikė portugalo ir „Manchester United“ klubo sutarties detale: per dvejus žvaigždė Anglijoje užsidirbs 59 mln. eurų. Dar futbolininkas gaus ir premijas, kurios gali siekti ir iki 5 mln. eurų.

Už perėjimą iš „Juventus“ į anglų ekipą „Manchester United“ Italijos komandai sumokėjo 28 mln. eurų. Tuo tarpu „Manchester City“ planavo mokėti portugalui per metus 30 mln. eurų, tačiau nenorėjo skirti didelių pinigų perėjimo mokesčiui.

Atsisveikindamas su „Juventus“ ekipa C.Ronaldo socialiniuose tinkluose tikino, kad jo širdyje išliks Italijos ekipa visiems laikams.

„Šiandien palieku nuostabų klubą, kuris yra pajėgiausias Italijoje ir vienas didžiausių visoje Europoje. Atidaviau savo širdį ir sielą „Juventus“ komandai. Aš visada mylėsiu Turino miestą.

„Juventus“ visada mane gerbė, bandžiau atsidėkoti už tai kovodamas kiekviename mače, kiekvieno sezono metu, kiekviename turnyre.

Visi galime atsigręžti atgal ir suprasti, kad pasiekėme puikių dalykų, tiesa, ne viską, ką norėjome. Tačiau kartu sukūrėme gana gražią istoriją.

Visada būsiu vienas iš jūsų. Jūs esate mano istorijos dalis, o aš – jūsų. Italija, „Juventus“, Turinas visada išliks mano širdyje“,- parašė C.Ronaldo.

Vos tik buvo pranešta, kad portugalas vietoj „Manchester City“ keliasi „Manchester United“, į šį perėjimą staigiai reagavo finansų rinkos – klubo akcijos kaina nuo 17,28 JAV dolerių išaugo iki 18,70 JAV dolerių.

„Manchester United“ klubo vertė iki penktadienio buvo 4,65 mlrd. JAV dolerių, o portugalo atėjimas vertę padidino net 306 mln. JAV dolerių.

Tiesa, akcijų kainos ilgai neišsilaikė ir jau šeštadienį viena akcija kainavo 18,29 JAV dolerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.