J. Ryvkinas: „Šie vaikinai gali garbingai reprezentuoti Lietuvą pasaulio čempionate“

Lietuvos salės futbolo rinktinė jau rytoj pradės istorinį žygį – Jevgenijaus Ryvkino auklėtiniai žengs ant „Žalgirio“ arenos parketo pasaulio čempionato rungtynėse su Venesuelos rinktine.

 Lietuvos futsal rinktinė.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos futsal rinktinė.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2021, 6:00 PM

Vakar futbolininkai pirmą kartą surengė treniruotę didžiausioje Lietuvos arenoje prieš rytoj laukiančią akistatą.

„Kauno arenoje lankiausi per krepšinio rungtynes, dabar ji pritaikyta futsalui – tai tiesiog nuostabus vaizdas, todėl labai malonu būti čia, dirbi čia, mano manymu, tai bus vienos geriausių sporto varžybų Europoje.

Mums buvo labai svarbu adaptuotis ant dangos – komandai tai yra nauja danga, todėl mums buvo labai svarbu adaptuotis prie arenos atmosferos, prie jos dydžio, tribūnų. Vaikinai dar neturėjo patirties tokio dydžio turnyruose, todėl tam ir buvo skirta šiandienos treniruotė“, – teigė Lietuvos salės futbolo rinktinės treneris.

Vertindamas pirmąjį rinktinės varžovą pasaulio pirmenybėse, strategas išskyrė jų techniškumą ir greitį.

„Venesuela, visų pirma, yra Lotynų Amerikos komanda, ji išėjo iš grupės, kurioje žaidžia Argentina, Brazilija – o tai jau kalba už save. Tai yra labai techniška, greita ir stipri komanda, mes nuodugniai analizuojame varžovą ir nuodugniai ruošiame planą rungtynėms. Kaip mums pasiseks – pamatysime netrukus“, – pasakojo strategas. Tokio rango turnyras pirmą kartą vyksta Lietuvoje ir pasak stratego, tai gali būti papildomas impulsas rinktinės žaidėjams.

„Visų pirma – Lietuvoje organizuojamas pasaulio čempionatas, o Lietuvos rinktinė žais namuose. Aš labai tikiuosi, kad mūsų sirgaliai palaikys mus tribūnose, nepaisant to, kad bus ribojimai, bet tikiu, kad žmonės ateis palaikyti mūsų. Mūsų žaidėjai – nėra profesionalai, bet nepaisant to, mano nuomone, tai yra vaikinai, kurie gali garbingai reprezentuoti Lietuvą šiame pasaulio čempionate“.

Pasaulio čempionatas jau nuo rugsėjo 12 iki spalio 3 dienos vyks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Sekmadienį 20 valandą Kauno arenoje oficialiose čempionato atidarymo rungtynėse Lietuva susitiks su Venesuela, o jūsų palaikymas rinktinei yra labai svarbus, tad kviečiame atvykti į areną ir garsiai palaikyti savo šalies komandą.

Vaikai iki 6 metų amžiaus į visas rungtynes įleidžiami nemokamai. Jiems nereikia įsigyti bilieto tokiu atveju, jei jie neužima papildomos vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.