Žurnalistų futbolo šventėje – titulą apgynę svečiai ir nauji Lietuvos čempionai

Savaitgalį Druskininkuose jau šešioliktą kartą surengtas Lietuvos žurnalistų sąjungos kartu su Lietuvos sporto žurnalistų federacija organizuojamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras.

Visos devynios komandos tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes.<br>Organizatorių nuotr.
Visos devynios komandos tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes.<br>Organizatorių nuotr.
Visos devynios komandos tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes.<br>Organizatorių nuotr.
Visos devynios komandos tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 4:13 PM

Varžybose dalyvavo devynios komandos iš penkių šalių, o pagrindinio turnyro rėmėjo „TopSport“ svarbiausią prizą į Kišiniovą išsivežė Moldovos žurnalistai. Svečiai iš pietryčių Europos surinko net 24 taškus, laimėjo visus aštuonis mačus ir apgynė prieš pora metų iškovotą titulą.

Sidabro apdovanojimai įteikti Armėnijos žiniasklaidos atstovams, o bronzą iškovojo Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto komandos „PRESS‘as“ kolektyvas.

Už jau minėto prizininkų trejeto išsirikiavo Lenkijos žurnalistai, apie futbolą rašančio tinklaraščio „Vienuolika“ bendraautoriai, Kauno, Latvijos, 15min ir LRT komandos. Turnyre planavo dalyvauti ir Maroko žurnalistai, tačiau jų kelionė į Lietuvoje vykstantį FIFA pasaulio salės futbolo čempionatą užsitęsė dėl nesklandumų tvarkant atvykimo dokumentus.

Mūsų šalies komandos atskirai varžėsi ir Lietuvos čempionato įskaitoje. Šiose varžybose geriausiai sekėsi „Vienuolika“ komandai, kuri šalies pirmenybių auksą iškovojo pirmą kartą istorijoje. Triumfą tinklaraštininkams lėmė solidi pergalė 5:1 tarpusavio mače prieš „PRESS‘ą. Bronzą Lietuvos čempionate iškovojo Kauno žurnalistai.

Visos devynios komandos tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes. Nugalėtojams ir prizininkams atiteko specialiai turnyrui sukurti „SportCup“ taurės ir medaliai. Geriausių turnyro žaidėjų ketvertui – vartininkui moldavui Olegui Strati, gynėjui lenkui Piotrui Gološui, saugui „PRESS‘o“ atstovui Raimundui Celencevičiui ir puolėjui armėnui Davitui Jegezeryanui atiteko advokatų kontoros „Primus“ įsteigti prizai bei Lietuvos rinktinės marškinėliai.

„Pasaulinė COVID-19 pandemija praėjusiais metais stipriai pakoregavo ir mūsų planus, tad teko padaryti priverstinę pertrauką. Iki praėjusio rudens šis turnyras be pertraukos buvo organizuojamas net penkiolika metų iš eiles ir neoficialiai vadinamas Europos čempionatu. Džiaugiamės, kad šiemet tradicijas pratęsėme ir vėl sugrįžome į stadioną. Kita vertus, šio čempionato tikslas – ne tik futbolas, o taip pat ir galimybė susitikti su kolegomis iš kitų šalių, pabendrauti ir tokiu būdu stiprinti žurnalistų bendruomenės ryšius“, – žurnalistų kovas apibendrino „PRESS‘o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Pietinis Lietuvos kurortas žurnalistų komandas priėmė jau vienuoliktąjį kartą. Nuo 2005 metų Lietuvoje vykstančiuose turnyruose apsilankė daugiau nei 20 šalių žurnalistai. Keturi pirmieji turnyrai buvo organizuoti Vilniuje, penktasis – Kėdainiuose.

„PRESS‘as“ šias varžybas yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti tik prieš septynerius metus – 2014-aisiais. Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, du Moldova, po sykį triumfavo čekai, ukrainiečiai, Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro nugalėtojai:

2005 m. Minskas (Baltarusija)

2006 m. Vilnius (Lietuva)

2007 m. Varšuva (Lenkija)

2008 m. Vilnius (Lietuva)

2009 m. VU Žurnalistikos institutas (Lietuva)

2010 m. Vilnius (Lietuva)

2011 m. Varšuva (Lenkija)

2012 m. Varšuva (Lenkija)

2013 m. Odesa (Ukraina)

2014 m. Vilnius (Lietuva)

2015 m. Minskas (Baltarusija)

2016 m. Praha (Čekija)

2017 m. Minskas (Baltarusija)

2018 m. Minskas (Baltarusija)

2019 m. Kišiniovas (Moldova)

2021 m. Kišiniovas (Moldova)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.