„Chelsea“ gynėjas M. Alonso nusprendė nebeklaupti ant kelio prieš rungtynes

​Londono „Chelsea“ gynėjas Marcosas Alonso nusprendė prieš rungtynes nebepriklaupti ant kelio, nes, pasak žaidėjo, prieš rasizmą nukreiptas gestas „praranda galią“.

 Londono „Chelsea“ žaidėjai.<br>Action Images/Scanpix nuotr.
 Londono „Chelsea“ žaidėjai.<br>Action Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-21 18:36, atnaujinta 2021-09-21 18:41

30–metis ispanas palaikymą išreikš kitu būdu: futbolininkas teigia, kad jis nuo šiol prieš rungtynes akcentuos „Ne rasizmui“ juostą marškinėlių rankovės.

„Aš esu visiškai prieš rasizmą ir prieš bet kokią diskriminaciją. Aš tiesiog teikiu pirmenybę parodymui į ženklelį, kuriame sakoma „ne rasizmui“, kaip tai daroma kitose sporto šakose ir kitose futbolo šalyse“, – sakė M.Alonso.

Paklaustas, ar jo sprendimas nutraukti priklaupimą ant kelio turi ką nors bendro su politika, ispanas atsakė: „Nežinau, man labiau patinka tai daryti.  Tai mano būdas išreikšti palaikymą. 

Manau, kad tai tiesiog yra kitas būdas. Ir galbūt aš manau, kad šis gestas praranda šiek tiek galios, todėl noriu parodyti, kad visiškai palaikau kovą su rasizmu kitokiu būdu“.

Šių metų pradžioje „Crystal Palace“ puolėjas Wilfriedas Zaha tapo pirmuoju „Premier“ lygos žaidėju, kuris atsisakė šio gesto.

Futbolininkai „Premier“ lygoje priklaupinėti ant kelio pradėjo 2020 metų vasarą, taip išreikšdami palaikymą „Black Lives Matter“ judėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.