Anglijos „Premier“ lyga: savaitgalį laukia bekompromisis Šiaurės Londono derbis

Londono „Chelsea“ prieš „Manchester City“, Šiaurės Londono derbyje – „Arsenal“ – prieš „Tottenham Hotspur“. Šios intriguojančios rungtynės vyks savaitgalį šeštajame Anglijos „Premier“ lygos čempionato ture.

Anglijoje įvyks Šiaurės Londono derbis.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Anglijoje įvyks Šiaurės Londono derbis.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2021, 12:42 PM

„Chelsea“ ir „Manchester City“ komandos įvardijamos kaip vienos pagrindinių pretendenčių iškovoti šalies čempionės vardą. Šiuo metu „aristokratai“ kartu su „Liverpool“ yra turnyro lentelės viršuje – 13 taškų. „Miestiečiai“ surinko 10 ir rikiuojasi penkti.

Ant bangos esantis Londono klubas abu pastaruosius mačus laimėjo vienodu rezultatu 3:0. Per penkis turus „Chelsea“ futbolininkai pelnė 12 įvarčių, o praleido tik vieną. Tuo tarpu „Manchester City“ stabtelėjo. Ji praėjusiame ture namie nesugebėjo palaužti „Southampton“ – 0:0. Per dvejas paskutines rungtynes „miestiečiai“ įmušė vos vieną įvartį.

„Chelsea“ su Anglijos čempiono vardą ginančiu „Manchester City“ klubu kovėsi 2020-2021 m. sezono UEFA Čempionų lygos finale. Tuomet 1:0 triumfavo Londono komanda. „Aristokratai“ įvairiuose turnyruose dabar „miestiečius“ nugalėjo tris kartus iš eilės. „Chelsea“ tvirtai pirmauja prieš „Manchester City“ tarpusavio akistatose „Premier“ lygoje – 27 pergalės, 7 lygiosios, 14 pralaimėjimų.

Trimis pergalėmis iš eilės Anglijos pirmenybes pradėję „Tottenham Hotspur“ futbolininkai ėmė strigti. Jie abi paskutines dvikovas pralaimėjo bendru santykiu 0:6. „Spurs“ nukrito į septintąją poziciją. „Arsenal“ situacija atvirkštinė. „Kanonieriai“ suklupo visose trejose pirmosiose rungtynėse, o dabar šventė dvi pergales iš eilės ir pakilo į 13-ąją vietą.

Įdomus faktas tas, kad „Tottenham Hotspur“ ekipa iš „Arsenal“ stadiono „Emirates“ pastarąjį kartą „Premier“ lygoje tris taškus parsivežė labai seniai – 2010 metų apkritį (3:2). Po to „kanonieriai“ savo aikštėje varžovus įveikė šešis sykius, o keturi mačai baigėsi taikiai.

„Manchester United“ su Cristiano Ronaldo priešakyje, savo žiūrovų akivaizdoje priims Birmingemo „Aston Villa“. Portugalas per dvejas rungtynes „Premier“ lygoje jau įmušė tris įvarčius.

„Raudonieji velniai“ sukaupė 13 taškų ir žengia treti. „Aston Villa“ surinko 7 ir yra dešimtojoje pozicijoje. „Liverpool“ svečiuose išbandys jėgas su devintąją vietą užimančiu lygos naujoku „Brentford“, kurio sąskaitoje – 8 taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.