Be dešimties žaidėjų rungtyniavęs „Besiktas“ nepasipriešino „Ajax“ klubui, „Inter“ neįveikė „Šachtar“

Antradienį prasidėjo antrasis UEFA čempionų lygos grupių etapo turas. Pirmieji, 19,45 val. į kovą stojo Amsterdamo „Ajax“ su Stambulo „Besiktas“ ir Donecko „Šachtar“ su Milano „Inter“.

 „Besiktas“ nepasipriešino „Ajax“ klubui.<br> Imago images/Scanpix nuotr.
 „Besiktas“ nepasipriešino „Ajax“ klubui.<br> Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 7:29 PM, atnaujinta Sep 28, 2021, 9:51 PM

Stambulo klubas į Nyderlandus atvyko kaip reikiant išretėję. „Besiktas“ ekipai dėl traumų negalėjo padėti net 10 futbolininkų. Tokios problemos Turkijos ekipai kaip reikiant pakišo koją ir svečiai „Ajax“ klubui nusileido rezultatu 2:0 (2:0).

Šeimininkai pirmąjį įvartį pelnė 17-ąją minutę. Tiksliu šūviu pasižymėjo Stevenas Berghuisas. Situaciją kontroliavę „Ajax“ futbolininkai 43-ąją minutę įvartį pelnė Sebastienas Halleris. Dramblio Kaulo Kranto puolėjui tai buvo jau penktasis įvartis šiame čempionų lygos sezone.

Antrajame kėlinyje amsterdamiečiai sumažino apsukas ir labiau rūpinosi rezultato saugojimu negu didinimu.

Pirmajame ture „Ajax“ futbolininkai 5:1 sutriuškino Lisabonos „Sporting“ ekipą, o „Besiktas“ 1:2 nusileido Dortmundo „Borussia“ klubui.

Kitoje dvikovoje Donecko „Šachtar“ klubas priimė „Inter“ ekipą, tačiau ne namų stadione, o Kijeve. Tačiau tai nesutrudė ukrainiečiams pasiekti savo. Komandos išsiskyrė be įvarčių.

„Šachtar“ klubas visų rungtynių metu kontroliavo kamuolį ilgiau ir neleido svečiams iš Italijos daug pulti. Visgi tiek viena, tiek kita ekipa susikūrė po kelias pavojingas progas, tačiau visas jas švaistė.

Abi komandos pirmajame ture patyrė nesėkmęs. Ukrainos klubas netikėtai 0:2 nusileido čempionato debiutantei Tiraspolio „Sheriff“ komandai, o Milano „Inter“ 0:1 nusileido 13-kart Europos stipriausiam klubui – Madrido „Real“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.