Čempionų lygos titanų mūšyje – L. Messi įvartis gražuolis, „Liverpool“ Portugalijoje surengė fiestą Madrido „Real“ suklupo prieš Moldovos klubą

Antrasis UEFA čempionų lygos grupių etapo turas futbolo megėjams padovanojo tikrą futbolo desertą. Paryžiuje susitiko vienos pagrindinių pretendenčių laimėti čempionų titulą – Paryžiaus „Saint-Germain“ ir „Manchester City“ ekipos.

 PSG įveikė „Manchester City“.<br> Reuters/scanpix nuotr.
 PSG įveikė „Manchester City“.<br> Reuters/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 9:49 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 8:42 AM

Pinigų gausa garsėjančios ekipos turnyrą pradėjo skirtingai. Mančesterio klubas pirmose rungtynėse 6:3 nugalėjo „RB Leipzig“ klubą, o PSG žvaigždynas nesugebėjo įveikti „Brugge“ ir sužaidė lygiosiomis 1:1.

Pirmose tarpusavio rungtynėse 2:0 (1:0) savo pranašumą įrodė namie žaidęs PSG klubas.

8-ąją minutę PSG saugas Idrissa Gueye pataisė netikslų Neymaro smūgį ir išvedė šeimininkus į priekį. 27-ąją minutę „Manchester City“ turėjo auksinę progą rezultatą išlyginti, bet Raheemo Sterlingo smūgis galva skriejo į virpstą. Komandos draugo smūgį iš kelių metrų bandė pataisyti Bernardo Silva, bet portugalas taip pat pataikė į virpstą.

Komandos visų rungtynių metu keitėsi pavojingomis atakomis, tačiau sekantį įvartį pelnė šią vasarą į Paryžiaus klubą persikėlęs Lionelis Messi. Argentinietis 74-ąją minutę tiksliai smūgiavo iš už baudos aikštelės. L.Messi tai buvo pirmasis įvartis už „Saint Germain“ klubą.

Kitose A grupės rungtynėse susitiko „RB Leipzig“ ir „Brugge“ ekipos. Kiek netikėtai 2:1 (2:1) pergalę šventė „Brugge“ ekipa.

Rungtynes sėkmingiau namie žaidęs vokiečių klubas. 5-ąją minutę pasižymėjo pirmose rungtynėse „hat tricką“ pelnęs Christopheris Nkunku. Tačiau 22-ąją Hanso Vanakeno ir 41-ąją minutę Matso Ritso pelnyti įvarčiai leido „Brugge“ klubui į pertrauką išeiti pirmaujant 2:1.

B grupėje FC Porto namuose priėmė 2018/19 metų čempionų lygos čempionus – „Liverpool“ futbolininkus. Visgi anglai nebuvo svetingi ir varžovus sutriuškino 5:1 (2:0).

Nuo pat rungtynių iniciatyvą į savo rankas paėmę „Liverpool“ futbolininkai 18-ąją minutę išsiveržė į priekį po tikslaus Mohamedo Salah smūgio. O kėlinį įvarčiu uždarė kitas svečių puolėjas – Sadio Mane.

Antrajame kėlinyje anglų klubas ir toliau užtikrintai kontroliavo situacija ir 60-ąją minutę M.Salah pelnė antrą savo rungtynių įvartį. 75-ąją minutę rezultatą sušvelnino „Porto“ puolėjas Mehdis Taremis, tačiau į tokį iraniečio „išsišokimą“ Roberto Firmino atsakė dviem tiksliais šūviais.

Tuo tarpu „AC Milan“ vienuolikė namuose metė iššūkį Ispanijos čempionams – Madrido „Atletico“. Beveik visas rungtynes pirmavę italai rungtynių gale paleido rungtynes ir pralaimėjo 1:2 (1:0).

20-ąją minutę šeimininkai išsiveržė į priekį po sėkmingo portugalo Rafaelio Leao epizodo. Visgi Milano ekipos sirgaliai po nepilnų dešimties minučių griebėsi už galvos, kai antrą geltoną kortelę užsidirbo Franckas Kessie.

Griebtis už galvų reikėjo ir šeimininkų žaidėjams. 84-ąją minutę Antoine’as Griezmannas puikiu smūgiu rezultatą išlygino. O 94-ąją minutę Luisas Suarezas realizavo 11 metrų baudinį ir iškovojo „Atletico“ klubui sunkią pergalę.

Pirmose rungtynėse „Liverpool“ 3:2 namuose sugebėjo įveikti „AC Milan“ vienuolikę, o Madrido „Atletico“ su „Porto“ išsiskyrė taikiai, be įvarčių.

Po kraupas starto C grupėje Lisabonos „Sporting“ ekipos laukė ne ką lengvesnė užduotis. Portugalai išvykoje susitiko su Dortmundo „Borussia“ klubu. Atsitiesti portugalams nepavyko ir "Borussia" šventė minimalią pergalę 1:0 (1:0).

Pavojingas atakas kūrusi „Borussia“ 37-ąją minutę pasiekė savo tikslą. Įvartį pelnė 22-ejų metų Donyellas Malenas.

Pirmose grupės rungtynėse „Sporting“ 1:5 pralaimėjo prieš Amsterdamo „Ajax“, o Dortmundo klubas 2:1 palaužė Stambulo „Besiktas“.

D grupėje puikiai sezoną pradėjęs Madrido „Real“ namuose priimė lygos debiutantę – Tiraspolio „Sheriff“. Visą laiką atakavęs Madrido klubas nesugebėjo įveikti Tiraspolio ekipos ir nusileido rezultatu 1:2 (0:1).

Svečiai iš Moldovos parodė, kad lengvu varžovu nebus niekam ir 25-ąją minutę Jasuras Jakšibajevas pasiuntė kamuolį į „Real“ vartus.

Daug atakavęs Madrido klubas savo įvartį surado 65-ąją minutę. 11 metrų baudinį sėkmingai realizavo Karimas Benzema. Tačiau debiutantai stebinti Europos nesustojo. 90-ąją minutę Sebasitenas Thillas pelnė antrąjį „Sheriff“ įvartį ir padovanojo antrąją pergalę Moldovos klubui.

Pirmose rungtynėse karališkasis klubas 1:0 įveikė Milano „Inter“, o „Sheriff“ netikėtai 2:0 nugalėjo Donecko „Šachtar“ ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.