Vokietija jau rami – pirmoji iš Europos turi kelialapį į 2022-ųjų pasaulio čempionatą

2022-ųjų pasaulio futbolo atrankos Europos zonoje pirmadienį savo akistatas žaidė E, G, H ir J grupių komandos. Nors didelių netikėtumų neįvyko, vis dėlto dalis dvikovų buvo intriguojančios. Kelialapį į planetos pirmenybes likus dviem turams iki kovų pabaigos jau sau pirmadienį garantavo Vokietija.

 Vokietija jau turi kelialapį į pasaulio čempionatą Katare.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Vokietija jau turi kelialapį į pasaulio čempionatą Katare.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-11 23:58, atnaujinta 2021-10-12 00:18

E grupėje šįkart ilsėjosi lyderė Belgija, kuri savo sąskaitoje turi 16 taškų po 6 mačų, o ją vytis siekė Čekija ir Velsas. Čekai išvykoje kovojo Baltarusijoje su šios šalies ekipa ir įveikė autsaiderę kukliai rezultatu 2:0.

Tuo tarpu Velsas taip pat išvykoje vos ne vos susitvarkė su Estija taip pat 1:0. Abi laimėjusios ekipos turi savo sąskaitoje po 11 taškų, tačiau Velsas žaidė 6 mačus, o čekai – 7

G grupėje pirmaujanti Nyderlandų rinktinė nepaliko jokių šansų autsaideriui Gibraltarui ir įveikė jį 6:0. Du įvarčius pelnė Memphis Depay.

Jis galėjo pasižymėti ir trečią kartą, tačiau 19 min. nerealizavo 11 metrų baudinio. Tiesa, tai jam nesutrukdė ir vėl žengti mušti 11 metrų baudinį per pirmame kėlinyje pridėtą teisėjo laiką ir tąkart žaidėjas buvo tikslus. Olandai po 8 mačų dabar turi 19 taškų ir yra lyderiai.

Juos vejasi po tiek pat mačų 17 taškų turintys norvegai, kurie įveikė Juodkalnijos ekipą 2:0. Latvijos rinktinė buvo arti to, kad pakištų koją taip pat į lyderius nusitaikiusiai Turkijai.

70-ąją min. latviai buvo priekyje, kai į savo vartus kamuolį nukreipė turkas Burakas Ylmazas. Po 6 min. Serdaras Dursunas rezultatą išlygino.

Teisėjas šioje dvikovoje pridėjo net 9 minutes ir per tą laiką latviai sugebėjo prasižengti savo baudos aikštėje ir pergalingą įvartį pelnė tas pats B.Ylmazas.

Turkams šis įvartis buvo reikalingas kaip oras, nes dabar jie turi 15 taškų ir tik dviem atsilieka nuo norvegų. Per paskutinius du mačus turkai grumsis su Gibraltaru ir Juodkalnija. Savo lemiamą akistatą tarpusavyje žais olandai ir norvegai.

H grupėje lyderio vaidmuo dabar jau atitenka Rusijai, kuri įveikė Slovėniją 2:1 ir privertė ją nukristi į ketvirtąją poziciją. Rusija pirmą kartą praleido įvartį per 5 mačus – tiek komandai vadovauja naujasis strategas Valerijus Karpinas. Tad rusų vartai „sausais“ buvo 399 minutes.

Slovėnus komandą pasivijo taškai Slovakija, kuri gan netikėtai sužaidė lygiosiomis su pasaulio vicečempione Kroatija 2:2. Dabar slovakai ir slovėnai turi po 10 taškų, o kroatai su 17 taškų dviem atsilieka nuo rusų.

Dviejų autsaiderių akistatą tarp Maltos ir Kipro nugalėtojo neišaiškino – komandos išsiskyrė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2.

J grupėje p pirmo kėlinio po truputį pradėjo kirbėti sensacijos galimybė, nes Šiaurės Makedonijos ekipa su vokiečiais po 45 min. nebuvo pelnę nė vieno įvarčio. Tačiau antrame kėlinyje viskas stojo į vietas – 50, 70 ir 74 ir 83 min. įvarčius pelnę Vokietijos žaidėjai numarino staigmeną – laimėjo 4:0.

Vokiečiai po šio mačo jau surinko 21 tašką ir tapo nebepavejami varžovams – jie iškovojo tiesioginį kelialapį į planetos pirmenybes Dohoje. Savo sąskaitoje jie turi 7 pergales ir 1 pralaimėjimą.

Antri yra rumunai, kurie aplenkė makedonus, įveikę armėnus 1:0. Jų sąskaitoje yra 13 taškų, makedonų – 12. Islandai taip pat 4:0 sutriuškino Lichtenšteiną, tačiau jie turi savo sąskaitoje vos 8 taškus ir į nieką nepretenduoja.

2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato atranka

E grupė

Baltarusija – Čekija 0:2

Estija – Velsas 0:1

G grupė

Latvija – Turkija 1:1

Nyderlandai – Gibraltaras 6:0

Norvegija – Juodkalnija 2:0

H grupė

Kipras – Malta 2:2

Kroatija – Slovakija 2:2

Slovėnija – Rusija 1:2

J grupė

Islandija – Lichtenšteinas 4:0

Šiaurės Makedonija – Vokietija 0:4

Rumunija – Armėnija 1:0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.