„Premier“ lygoje stebinančiam „West Ham United“ klubui – Čekijos milijardieriaus injekcija

Čekijos teisininkas ir milijardierius Danielis Kretinsky dalį savo turto investavo į Anglijos futbolo klubą „West Ham United“.

 Danielis Kretinsky.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Danielis Kretinsky.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2021, 2:53 PM, atnaujinta Nov 13, 2021, 2:56 PM

Britų žiniasklaida pranešė, kad 46 metų čekas už maždaug 150 milijonų svarų sterlingų įsigijo 27 proc. klubo akcijų.

Klubas paskelbė, kad čekų įsitraukimas leis grąžinti dalį ilgalaikės skolos, taip pat plėtoti keletą svarbių klubo veiklos sričių, įskaitant perėjimus ir treniruočių bazės plėtrą.

„Forbes“ duomenimis, D.Kretinsky yra vienas turtingiausių čekų, jo grynasis turtas siekia apie 3 milijardus svarų.

Jis kontroliuoja bendroves, užsiimančias anglies kasyba, šildymu ir dujų pramonr. Dabar jo verslas išsiplėtė ir į futbolą.

Iki šiol D.Kretinsky buvo Prahos „Sparta“ bendrasavininkis. Šis klubas 21 kartą tapo Čekoslovakijos ir 12 kartų Čekijos čempionu.

Oficialiu „West Ham United“ pirkėju tapo holdingas „1890s“. Po šio sandorio D.Kretinsky kartu su partneriu Pavelu Horsky pateko į WHU valdybą.

„Mes visada siekiame naujos pažangos, o Danielio įsipareigojimas atneša investicijų, kurios stiprina komandos poziciją ir padeda plėtoti pagrindines klubo interesų sritis“, – komentavo Londono klubo viceprezidentė Karren Brady.

„Jaučiuosi privilegijuotas turėdamas galimybę padėti kurti šio puikaus klubo tradicijas, – sakė D.Kretinsky. – Aš džiaugiuosi, kad klubo akcijų perėmimo procesas baigėsi laimingai. Šio klubo vystymasis matomas plika akimi ir džiaugiuosi galėdamas būti jo ateities dalimi. Būdamas Londono stadione ir stebėdamas Davido Moyeso komandą, žinau, kad tai įdomus metas būti „West Ham“ šeimos dalimi.“

Verslo požiūriu „West Ham United“ yra labai įdomus pasirinkimas investuotojams, nes klubas turi gerbėjų ne tik Anglijoje, bet ir visame pasaulyje.

Šį sezoną „Hammers“ (Plaktukai) vadinamo klubo vertė auga, nes Davido Moyeso vadovaujamai komandai puikiai sekasi „Premier“ lygoje.

Praėjusį savaitgalį „West Ham“ 3:2 laimėjo prieš iki šiol nepralaimėjusį „Liverpool“ ir pakilo į trečiąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.