Kodėl „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai nepateko tarp 16 geriausių žemyno komandų? Patys paleido progą iš rankų

„Kauno Žalgirio“ futbolininkams nepavyko prasibrauti tarp 16 geriausių Europos salės futbolo ekipų. Kauniečių viltis sudaužė apmaudžiai susiklosčiusi dvikovos su Baltarusijos čempione „Viten“ baigtis.

Kauno futbolininkai (žali marškinėliai) nepasipriešino „Barcelona“ komandai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno futbolininkai (žali marškinėliai) nepasipriešino „Barcelona“ komandai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2021, 3:36 PM

Rekordiškai aukštoje devintoje UEFA klubų reitingo vietoje esantiems Lietuvos čempionams dar teko susitikti su jame pirmaujančia ir praėjusį sezoną UEFA „Futsal“ Čempionų lygos finale žaidusia „Barcelona“, taip pat Ispanijos salės futbolo lygos finalininke Valensijos „Levante“.

Atimti taškų iš šių komandų buvo mažai vilčių, todėl „Kauno Žalgirio“ futbolininkai tikėjosi tai padaryti kovoje su Oršos „Viten“, kuri reitinge yra devyniolikta.

Norėdami žengti tolyn ir trečią kartą klubo istorijoje patekti į Elitinį etapą „Kauno Žalgirio“ futbolininkai grupėje turėjo aplenkti bent vieną komandą. Šįkart šio tikslo pasiekti nepavyko.

Nepavyko išlaikyti persvaros

Pirmosiose turnyro rungtynėse kauniečiai išbandė jėgas su „Levante“. Itin nesėkmingai susiklostė dvikovos pradžia, kurios pradžioje ispanai išsiveržė į priekį.

Nors vėliau žaidimas išsilygino, „Kauno Žalgiris“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą 1:4. „Barcelona“ nepaliko vilčių Baltarusijos komandai 5:1.

Įdomiausios ir svarbiausios kovos vyko antrąją turnyro dieną. Dviejų pajėgiausių Ispanijos lygos klubų akistatoje „Barcelona“ nušlavė „Levante“ futbolininkus – 9:2.

„Viten“ kamuolį į „Kauno Žalgirio“ vartus pasiuntė pačioje rungtynių pradžioje, tačiau antrajame kėlinyje kauniečiai sugebėjo pelnyti tris įvarčius iš eilės.

Atrodė, kad pergalė jau ranka pasiekiama, tačiau atkutę Baltarusijos futbolininkai sugebėjo išlyginti rezultatą ir net turėjo progų išplėšti pergalę. Galutinis rezultatas – 3:3.

Teko neįveikiama užduotis

Po poilsio dienos „Viten“ pateikė staigmeną ir sugebėjo pasiekti lygiąsias 2:2 su „Levante“ klubu.

Tai reiškė, kad „Kauno Žalgiriui“ reikia pergalės arba rezultatyvių lygiųjų su „Barcelona“.

Dvikovos pradžioje įvyko nedidelis stebuklas ir kauniečiai pirmieji pelnė įvartį, tačiau tai buvo paskutinė džiaugsminga akimirka šiose rungtynėse.

Dar iki pertraukos „Barcelona“ pasižymėjo triskart, o vėliau šventė galutinę pergalę 7:1.

Nepasiekė galimybių ribos

„Nepadarėme visko, ką galėjome padaryti“, – po rungtynių kalbėjo „Kauno Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Edvinas Alimkinas.

Jo nuomone, futbolininkai darė per daug klaidų, įvykių sekos ne visada sekėsi sukontroliuoti ir treneriams.

„Paskutinę turnyro dieną galbūt per daug dėmesio skyrėme varžovų dvikovai ir nepatikėjome, kad patys galime taip gerai pradėti rungtynes su „Barcelona“, – svarstė E.Alimkinas.

Nors kauniečiams pavyko pelnyti įvartį, vėliau jie tiesiog sustojo, o varžovai greitai pasinaudojo atsivėrusiomis galimybėmis.

Vis dėlto E.Alimkinas įžvelgė ir gerų pokyčių – prieš dvejus metus vykusios dvikovos su „Barcelona“ metu žalgiriečiai tiesiog drebėjo, o šįkart drąsiai kibo į atlapus tituluotam varžovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.