M. Pavlovskis: „Buvome kietas riešutas absoliučiai kiekvienai lygos komandai“

Prieš aštuonerius metus Marijampolėje vykusiame Europos jaunių futbolo čempionato finale Serbija 1:0 nugalėjo Prancūziją ir tapo naująja Senojo žemyno čempione. Po kelių minučių pagrindinė turnyro taurė pateko į nugalėtojų kapitono, dabartinio „Riterių“ pagrindinio atakų organizatoriaus Marko Pavlovskio rankas.

 Marko Pavlovskis.<br> Elvio Žaldario nuotr.
 Marko Pavlovskis.<br> Elvio Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 12:05 PM

Tai akimirka, dėl kurios Marko Lietuvą visada prisimins kaip šalį, kurioje, vos pradėjęs karjerą, jis iškovojo fantastiškų pergalių. Deja, to jis negalės pasakyti apie savo pirmąjį sezoną „Riterių“ klube, nes prieš sugrįždamas į mūsų šalį jis tikėjosi tikrai daugiau.

„Visiška tiesa, komandinis rezultatas neatitinka mano lūkesčių. Tačiau kai taip nutinka, aš gryninuosi asmeninius tikslus. Ir, žinote ką? Aš keliu klausimą, kas man asmeniškai buvo blogai per visą šį sezoną? Ogi, nieko. Mano nuomone, sezonas buvo geras. Juk mes buvome kietas riešutas absoliučiai kiekvienai lygos komandai. Detaliau situacijos dar neanalizavau, tiesiog esu susitelkęs viską užbaigti taip, kaip pradėjau“, – sakė M. Pavlovskis.

– Marko, sezonas nenumaldomai artėja į pabaigą. Ką gali pasakyti apie paskutines savaites, kurios jau nieko nepakeis?

– Galvoju filosofiškai – viena vertus, mes žinome galutinę poziciją, tačiau tuo pačiu šioje situacijoje mes pakeisti nieko negalime. Esame profesionalai, todėl darysime viską, kad sezoną užbaigtumėm geriausiu įmanomu būdu. Be to, tokia situacija yra dėkinga jauniems žaidėjams tam, kad pakeltų savo kvalifikaciją.

– Grįžkime šiek tiek atgal. Tave į Lietuvą pakvietė buvęs treneris Sergejus Gurenka. Papasakok, ar ilgai svarstei dėl pasiūlymo ir kodėl galiausiai sutikai su juo?

– Kaip žinote, su Sergejumi mes kartu dirbome Minsko „Dinamo“ klube. Turėjome gerus santykius ir panašų požiūrį į patį futbolą. Jis – vienas geriausių trenerių, su kuriais man yra tekę dirbti ir tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl sutikau atvykti.

Praėjusio sezono pabaigoje aš patyriau traumą, todėl man iš naujo reikėjo pagauti žaidimo ritmą ir įgyti gerą sportinę formą. Galiu pasidžiaugti, kad aš tai padariau. Kalbant apie mano sprendimą, tai atvykti į „Riterius“ priėmiau pernelyg nesvarstydamas.

– Minėjai, kad atvykęs čia išvydai perspektyvią komandą. Vis tik, žiūrint į turnyro lentelę, akivaizdu, kad jai kažko trūko. Ko?

– Taip, aš minėjau, kad mūsų komanda talentinga ir perspektyvi. Tačiau futbole labai svarbu yra laikas ir stabilumas. Daug pasikeitimų per vieną sezoną jauniems vaikinams nepadėjo prisitaikyti. Trys skirtingi treneriai, skirtingi stiliai, taktika, treniruočių procesai. Galų gale, jie iš viso šito taps laimėtojais, nes gavo daug įvairios patirties.

– Kai komandą paliko S.Gurenka, susidarė įspūdis, kad tavo forma kažkiek krito. Sutinki su tuo?

– Nemanau. Klausimą suprantu, tačiau galvoju, kad visada komandai daviau maksimaliai daug ir didžiuojuosi kiekvienu savo pasirodymu iki šios dienos.

– Atėjo laikas, kai supratote, kad kelialapio į kito sezono Europos taurę neiškovosite. Kaip komanda tuomet rado motyvacijos stengtis kovoti dėl penktos vietos?

– Man nėra visiškai jokio skirtumo, ar tai būtų kova dėl pirmos, ar dėl trečios, ar dėl penktos, ar dėl septintos vietos, ar net draugiškos rungtynės. Visada į aikštę išeinu motyvuotas vienodai. Aš kaskart noriu laimėti, net jei tai būtų treniruotė. Futbolą myliu labiau nei bet ką kitą pasaulyje, todėl manęs motyvuoti nereikia. Niekada.

– Iki sezono pabaigos liko dvejos rungtynės. Ko galime laukti jose?

– Pasikartosiu, bet futbolas man yra privilegija. Tikiuosi, kad pademonstruosime savo geriausias savybes ir tiesiog mėgausimės rungtynėmis.

– O kas po to? Viso gero „Riteriai“, viso gero Lietuva?

– Kol kas negalvoju apie tai. Sezonui pasibaigus turėsiu daug laiko galvoti apie naują karjeros stotelę. Dabar koncentruojuosi, kaip pozityviau užbaigti čempionatą čia. O po to, kad ir kaip nutiktų, visada būsiu dėkingas kiekvienam prisidėjusiam prie „Riterių“ klubo nuveiktų darbų.

– Reziumuokim. Ką tau davė šie metai?

– Iš tikrųjų, daug dalykų. Visų pirma, aš galėjau mėgautis žaidimu visą sezoną, ko negalėjau daryti praėjusiais metais. Statistiškai, tai mano geriausias sezonas per visą karjerą. Ir tai, neabejotinai, man leis žengti žingsnį ateityje. Nuoširdžiai sakau, kad esu laimingas, priėmęs sprendimą atvykti čia. Darkart tariu ačiū visiems 2021-ųjų sezoną buvusiems ir esantiems kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.