A lygos turo anonsas: Vilniaus „Žalgiris“ gali užsitikrinti rekordinį titulą

Nuo penktadienio iki sekmadienio bus sužaisti penki 35-ojo turo „Optibet A lygos“ mačai, o pergalę iškovoję Vilniaus „Žalgiris“ džiaugtųsi rekordiniu – devintuoju – titulu.

 A lygos turo anonsas: „Žalgiris“ gali užsitikrinti rekordinį titulą<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 A lygos turo anonsas: „Žalgiris“ gali užsitikrinti rekordinį titulą<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-19 15:30

Vilniaus „Žalgiris“ – „Kauno Žalgiris“. Lapkričio 19 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:2, 2:0

Rungtynės, kuriose gali galutinai paaiškėti pirmenybių nugalėtojas.

Aritmetika paprasta: „Žalgiriui“ iki antrojo iš eilės čempionų titulo trūksta vos 2 taškų. Tiesa, iškovoti pergalę nebus taip paparasta, kadangi būsimas varžovas taip pat turi aiškų tikslą ir šiemet yra atėmęs iš lyderio taškus. Vladimiro Čeburino kariauna iki rinktinių pertraukos buvo įjungusi aukščiausią pavarą bei iškovojo net 19 taškų iš 21 galimo, o Hugo Videmontas su 15 įmuštų įvarčių – vėl favoritas tapti rezultatyviausiu čempionato žaidėju. „Žalgiriui“ šį kartą negalės padėti diskvalifikuotas vidurio gynėjas Nemanja Ljubisavljevičius.

Kauniečiai dar turi menkų teorinių vilčių aplenkti 5 taškais daugiau turinčią Marijampolės „Sūduvą“, tačiau esminė koncentracija skirta trečios vietos gynybai, kuri pralaimėjus Vilniuje, o „Panevėžiui“ nugalėjus sekmadienį bus išties sudėtinga. Vis dėlto „Kauno Žalgiris“ per pastaruosius du mėnesius buvo netikėtai nusileidęs tik Telšių „Džiugui“, o Michaelas Thuique'as ir Divine'as Naah žaidžia stabiliai bei rezultatyviai. Bent tašką iškovojusi Kauno ekipa ne tik nukeltų čempionišką šventę, bet ir praktiškai užsitikrintų bronzos medalius.

Gargždų „Banga“ – Alytaus DFK „Dainava“. Lapkričio 19 dieną 20 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 1:3, 1:3

Penktadienio vakarą užbaigs itin įdomi akistata Gargžduose, kur grumsis dėl išlikimo kovojančios komandos.

Nepaisant to, kad „Banga“ atsilieka 2 taškais, gargždiškiams šiame mače lygiosios netaptų tragedija, kadangi kitą savaitę įvyks atidėtas susitikimas su Kėdainių „Nevėžiu“. Iškovojus pergalę jame, Davido Afonso treniruojama komanda prieš paskutinį turą turėtų taško pranašumą. Reikia pripažinti, jog „Bangai“ per pastaruosius mačus išties sekėsi – varžovai nerealizavo gerų progų pasižymėti, tačiau iškovoti 4 taškai įnešė daug malonios intrigos. Praėjusioje akistatoje Vilniuje traumą patyrė pagrindinis vartininkas Ignas Driomovas, tad pamatysime, ar jis galės padėti komandai.

„Dainava“ per pastarąsias dvejas tarpusavio rungtynes šventė užtikrintas pergales ir tada spindėjo net 4 įvarčius įmušęs Saidas Hamuličius. Saugas yra pasižymėjęs net 15 kartų ir konkuruoja su H.Videmontu bei Nauriu Petkevičiumi dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo. Penktadienį S.Hamuličiaus indėlio itin prireiks: pasiekta pergalė dar neeliminuotų „Bangos“ kovoje dėl išlikimo, tačiau alytiškiai kontroliuos situaciją, nepaisant to, kad dar teks žaisti su Marijampolės „Sūduva“. Realu, kad Gargžduose pamatysime sugrįžimą – aikštėje gali pasirodyti traumą išsigydęs Linas Klimavičius.

Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ – Vilniaus „Riteriai“. Lapkričio 20 dieną 13 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 3:1, 0:0

Čempionato debiutantai dar turi teorinių vilčių pakilti į pirmąjį ketvertą.

„Hegelmann Litauen“ futbolininkai 5 taškais atsilieka nuo maču mažiau sužaidusio „Panevėžio“, kuriam dar teks sąlyginai lengvesnė akistata su „Nevėžiu“. Kita vertus, iškovota pergalė dvikovoje su „Riteriais“ bei panevėžiečių lygiosios sekmadienį įneštų daugiau nerimo į pastarųjų gretas. Vis dėlto tam bus reikalinga pergalė, o grumtis teks su retai pralaiminčiu varžovu, kurio ambicijos buvo užgautos. Kauno rajono klubas neturės diskvalifikuotų žaidėjų ir į kovą galės mesti pajėgiausius futbolininkus.

„Riteriai“ turės netekčių: pirmą mačą šiame sezone dėl surinktų geltonų kortelių turės praleisti Valdemaras Borovskis, be to, nežais raudoną kortelę užsidirbęs Matas Ramanauskas. Vilniaus klubas nei nukris, nei pakils iš 6-osios pozicijos, visgi, Miguelis Moreira sutelkė savo kariauną, kuri gali tapti trečia mažiausiai įvarčių praleidžiančia komanda šių metų „Optibet A lygoje“. Taip pat – „Riteriai“ šiemet „Hegelmann Litauen“ ekipos vis dar nenugalėjo, tad tai irgi turėtų tapti papildoma motyvacija.

Marijampolės „Sūduva“ – Telšių „Džiugas“. Lapkričio 20 dieną 17 val. Marijampolė, „Hikvision“ arena. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 1:2, 3:2

Šios dvikovos intriga nemažai priklausys nuo penktadienio dvikovos sostinėje.

Marijampolės ekipai liko sužaisti dvejas rungtynes su apatinės turnyro lentelės dalies klubais, tačiau iškovoti 6 taškai greičiausiai leis džiaugtis tik 2-ąja vieta. Norint žaisti auksinį mačą, „Sūduvai“ reikia tikėtis, jog „Žalgiris“ per tris akistatas iškovos tašką, o tapti čempone – tikėtis trijų oponento pralaimėjimų ir įsirašyti dvi pergales. Į vicečempionų rikiuotę grįš diskvalifikuoti futbolininkai, bet dar vienas traumų šleifas ir Nicolas Gorobsovo gauta aštunta geltona kortelė neleis grumtis su žemaičiais optimalios sudėties.

„Džiugas“ prieš rinktinių pertrauką patyrė didžiausią pralaimėjimą „Optibet A lygoje“, bet rezultatas 1:5 realios kovos tada neatspindėjo. Džiugiečiai jau užsitikrino išlikimą lygoje ir galės ramiai stebėti dvikovą tarp dviejų konkurentų, iš kurių juos aplenkti gali tik vienas. Telšių ekipa šiemet visus tris kartus privertė „Sūduvą“ labai sunkiai kovoti dėl pergalės ir nors ši akistata gali jau nieko nelemti, debiutantų kovingumu abejoti neverta.

„Panevėžys“ – Kėdainių „Nevėžis“. Lapkričio 21 dieną 13 val. Panevėžys, „Žemynos“ progimnazijos stadionas. Ankstesnės rungtynės: 4:2, 1:0, 3:1

Turą užbaigs rungtynės Panevėžyje – šeimininkai šį kartą rungtyniaus dirbtinės dangos stadione.

Ilgą nelaimėtų rungtynių seriją „Panevėžiui“ pavyko nutraukti, tačiau likviduoti turimą deficitą bei pirmą kartą pasidabinti bronzos medaliais bus sudėtinga. Panevėžiečiai po dvikovų Vilniuje ir Kaune geriau žinos situaciją, tiesa, pergalė prieš čempionato autsaiderius yra būtina. Šiemet grumtis su „Nevėžiu“ „Panevėžiui“ nesiseka itin lengvai, todėl atsipalaiduoti negalima – vis dėlto individuali žaidėjų klasė turėtų nulemti svarbų laimėjimą, kuris išlaikys intrigą lenktynėse bronzos.

Prieš rinktinių pertrauką „Nevėžiui“ teko susidurti su koronavirusu ir tai turėjo prisidėti prie komandos išbalansavimo. „Nevėžiui“ teks sunki 7 dienų atkarpa, per kurią teks sužaisti net trejas rungtynes, o pirmoje akistatoje Panevėžyje teks verstis be diskvalifikuoto Peterio Eletu. Kiti žaidėjai bus pasiruošę padėti komandai, o jaunimui tai bus dar vienas šansas įgauti daugiau patirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.