Penki realiausi kandidatai perimti „Manchester United“ vairą – kas jie ir kokius titulus turi iškovoję

Žeminantis šeštadienio pralaimėjimas Anglijos futbolo čempionate prieš „Watford“ ekipą 4:1 iš posto išvertė „Manchester United“ klubo trenerį 48-erių norvegą Ole Gunnarą Solskjaerą.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 L.Blancas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 L.Blancas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Brendanas Rodgersas <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Brendanas Rodgersas <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Zinedine'as Zidane'as<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Zinedine'as Zidane'as<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 21, 2021, 3:13 PM, atnaujinta Nov 21, 2021, 8:49 PM

Nors Mančesterio klubo vadovybė būsimoms Čempionų lygos grupės rungtynėms su „Villarreal“ ekipa paskyrė laikinąjį trenerį – Michaelą Carricką, ieškoma, kas pakeis norvegą.

Tikinama, kad realiausi kandidatai perimti „Manchester United“ trenerio kėdę yra penki. Portalas marca.com įvardijo galimus O.G. Solskjaero darbų perėmėjus.

Zinedine'as Zidane'as

Buvęs Madrido „Real“ komandos strategas vasarą praleido be darbo, kai paliko Ispanijos sostinę ir karališkąjį klubą. Jau ir anksčiau jis buvo siejamas Mančesterio komanda ir „Old Trafford“ stadionu, juolab, kad prancūzo biografijoje yra trys laimėti Čempionų lygos titulai, du Ispanijos pirmenybių trofėjai, du UEFA Supertaurės laimėjimai bei dvi FIFA klubų čempionatų taurės.

Brendanas Rodgersas

Šiuo metu „Leicester City“ komandoje dirbantis šiaurės airis yra treniravęs „Swansea City“, „Liverpool“ ir Glazgo „Celtic“ komandas.

Per savo karjerą sirgalių palaikymą įgavo su „Leicester“ ekipa dukart laimėjęs penktąsias vietas Anglijos čempionate bei rankose laikęs FA taurę.

Michaelas Carrickas

Buvęs „Manchester United“ vidurio puolėjas dabar laikinai vadovaus komandai po O.G. Solskjaero atleidimo.

Pirmosios jo rungtynės kaip trenerio bus antradienį su ispanų „Villarreal“ Čempionų lygoje. Jei M.Carrickas sugebės stabilizuoti Mančesterio ekipos laivą ir parodys gerus rezultatus, jis gali iš laikinojo trenerio virsti nuolatiniu.

Erikas ten Hagas

Dabartinis Amsterdamo „Ajax“ treneris Erikas ten Hagas yra dar vienas potencialus kandidatas perimti „Manchester United“ vairą.

Nyderlandų elitiniam klubui jis vadovauja nuo 2017 m. E. ten Hago komandos žaidžia patrauklų futbolą, kuris duoda ir vaisius: su „Ajax“ jis laimėjo du čempionatus, ir dvi šalies taures, kartą kėlė Nyderlandų supertaurę, o Čempionų lygoje Amsterdamo klubą atvedė į varžybų pusfinalį.

Laurent'as Blancas

Prancūzų treneris Laurent'as Blancas taip pat yra kandidatas ir dirbti su „Manchester United“. Jis laimėjo su Paryžiaus „Saint-Germain“ klubu tris Prancūzijos pirmenybių titulus.

Prancūzas dvejus metus žaidė „Old Trafford“, o 2003 m. pasitraukė iš klubo, o šiuo metu dirba vyriausiuoju treneriu Kataro „Al-Rayyan“ klube.

L.Blancas taip pat dirbo „Bordeaux“ komandoje, 2009 m. laimėjo Prancūzijos pirmenybes, o po 2010 m. pasaulio čempionato treniravo Prancūzijos rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.