UEFA Čempionų lygos titanų mūšyje „Manchester City“ pakėlė pergalės vėliavą prieš „Paris Saint Germain“

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje buvo žaidžiami šeši mačai, o labiausiai visų sirgalių akys buvo nukrypusios į A grupę, kur santykius aiškinosi Anglijos čempionas „Manchester City“ ir prancūzų „Paris Saint Germain“ su Lioneliu Messi. Nors pastarieji pradžioje šeimininkavo anglų aikštėje, galų gale liko be nieko – nusileido 1:2 (0:0).

„Paris Saint Germain“ komandoje žaidžia L.Messi.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Paris Saint Germain“ komandoje žaidžia L.Messi.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Paris Saint Germain“ komandoje žaidžia L.Messi.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Paris Saint Germain“ komandoje žaidžia L.Messi.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 9:49 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 12:23 AM

Abu klubai pirmavo A grupėje, tačiau anglai iki trečiadienio turėjo 9 taškus, o Prancūzijos ekipa – vienu mažiau. Pirmoje akistatoje PSG įveikė Mančesterio klubą 2:0.

Pagrindiniai įvykiai rutuliojosi antrame kėlinyje – K.Mbappe 50 min. išvedė PSG į priekį.

Tai buvo 50-osios K.Mbappe rungtynės Čempionų lygoje ir jis tapo antruoju jauniausiuoju futbolininku, pasiekusiu šį rezultatą – jam trečiadienį buvo 22 metai ir 339 dienos.

Prancūzas taip pat tapo vos vienuolitkuoju žaidėju, pelniusiu 20 įvarčių Čempionų lygos išvykos rungtynėse per 23 susitikimus.

Tačiau ilgai sėkme prancūzai nesidžiaugė – jau po 13 minučių Raheemas Sterlingas išlygino rezultatą, o 77-ąją Gabrielis Jesusas persvėrė jį anglų naudai.

Tad pasibaigus mačui tapo aišku, kad mančesterio klubas tapo A grupės nugalėtoju.

 

Kitoje dvikovoje „Club Brugge“ bandė neleisti jį pasivyti vokiečių „Leipzig“. Namie žaidęs belgų klubas pirmąją akistatą Vokietijoje laimėjo 2:1, tačiau šįkart vokiečiai viską sugrąžino su kaupu.

Jie jau pirmame kėlinyje pirmavo 4:0 – du įvarčius buvo pelnęs E.Forsbergas. Po didžiosios pertraukos jau per teisėjo pridėtą laiką vokiečiai įmušė dar vieną įvartį ir sutriuškino šeimininkus 5:0.

Maža to: sėkmė lėmė, kad „Leipzig“ į ketvirtą vietą išstymė belgus.

B grupėje jau dėl pirmosios vietos ramus ir kelialapį į aštuntfinalį turintis „Liverpool“ klubas žaidė su portugalų „Porto“.

Nors pastaroji komanda buvo antra, tačiau likusios trys ekipos vis dar turi šansus užimti antrąją vietą grupėje ir žengti į Čempionų lygos atkrintamuosius mačus.

Pirmame mače anglai sudaužė „Porto“ 5:1, o antroje akistatoje nugalėjo 2:0

Kitoje grupės kovoje vos vieną tašką iki trečiadienio turėjęs „Milan“ varžėsi su Madrido „Atletico“.

Pirmame mače išvykoje žaidęs ispanų klubas įveikė italus 2:1.

Šįkart „Milan“ sugebėjo atsirevanšuoti, laimėjęs 1:0. Vienintelio įvarčio autoriumi tapo J.Messias, kuris pasižymėjo 87 min.

Tad dabar italai ir ispanai turi po 4 taškus, portugalai – penkis ir viską lems paskutinis turas.

C grupėje kur kas anksčiau žaidė Amsterdamo „Ajax“ ir „Besiktas“ – pergalę 2:1 šventė olandai, o dėl antrosios vietos įnirtingą kovą vedė Dortmundo „Borussia“ ir Lisabonos „Sporting“.

Abi ekipos iki trečiadienio turėjo po 6 taškus, tačiau aukščiau laipteliu buvo vokiečiai, nes tarpusavio akistatoje pirmąją mūšį laimėjo 1:0.

Portugalai kur kas geriau pradėjo akistatą ir 30 bei 39 min. P.Goncalvešas įmušė du įvarčius be atsako ir „Spotingas“ išėjo ilsėtis jau būdamas antroje grupės vietoje.

Po didžiosios pertraukos vokiečiai 74 min. žaidė jau mažumoje, o P.Goncalvešas 81 min. dar ir neįmušė 11 metrų baudinio. 

Tačiau atokušį kamuolį į vartus pasiuntė P.Porro ir rezultatas tapo 3:0. Jau baigiantis akistatai vokiečiai sumažino skirtumą iki 1:3.

D grupėje varžėsi ramybės drumstėjas Tiraspolio „Sheriff“ ir Madrido „Real“. Prieš tai vakare jau žaidė Donecko „Šachtar“ bei Milano „Inter“. Pergalę iškovojo italai 2:0.

Pirmoje akistatoje Moldovos klubas gan netikėtai patiesė „Real“ paskutinėmis mačo sekundėmis 2:1. Debiutinėje dvikovoje Tiraspolio komanda taip pat buvo įveikusi „Šachtar“ ir susižėrusi 6 taškus.

Po to sekė du pralaimėjimai, tad Moldovos komanda galėjo arba įsitivirtinti antroje vietoje, arba nusileisti net iki trečiosios.

Ir rungtynės prasidėjo „Real“ atakomis, po kurių D.Alaba 30-ąją min. atidarė įvarčių skaičių, o per teisėjo pridėtą laiką T.Kroosas padvigubino karališkojo klubo persvarą.

Antrame kėlinyje 55 min. pasižymėjo K.Benzema ir ispanai šventė galutinę pergalę. Jau aišku, kad „Real“ ir „Inter“ žais atkrintamuosiuose mačuose, tačiau viską lems paskutinis turas, kuriame ir paaiškės, kas užims grupėje pirmąją vietą. Abu klubai žais tarpusavyje.

Trečiadienio Čempionų lygos mačų rezultatai

A grupė

„Club Brugge“ – „Leipzig“ 0:5 (0:4).

„Manchester City“ – „Paris Saint-Germain“ 2:1 (0:0)

B grupė

Madrido „Atletico“ – „AC Milan“ 0:1 (0:0)

„Liverpool“ – „Porto“ 2:0 (0:0)

C grupė

Stambulo „Besiktas“ – Amsterdamo „Ajax“ 1:2 (1:0).

Lisabonos „Sporting“ – Dortmundo „Borussia“ 3:1 (2:0)

D grupė

Milano „Inter“ – Donecko „Šachtar“ 2:0 (0:0).

Tiraspolio „Sheriff“ – Madrido „Real“ 0:3 (0:2)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.