Patvirtinta Lietuvos moterų futbolo strategija ir rinktinių treneriai

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje antradienį priimti sprendimai dėl Lietuvos moterų futbolo strategijos ir rinktinių trenerių.

Rimantas Viktoravičius.<br>LFF nuotr.
Rimantas Viktoravičius.<br>LFF nuotr.
Rimantas Viktoravičius.<br>saff.lt nuotr.
Rimantas Viktoravičius.<br>saff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2021, 2:21 PM, atnaujinta Dec 7, 2021, 2:39 PM

Patvirtinta, kad nacionalinei moterų futbolo rinktinei ir toliau vadovaus Rimantas Viktoravičius bei jo trenerių štabas.

Merginų U19 rinktinės vairas ir toliau lieka trenerės Tatjanos Veržbickajos rankose – ji šiame poste buvo ir šiemet. Tiesa, šiai specialistei taip pat pasiūlyta tapti merginų rinktinės, kuri ruošis Europos merginų U19 čempionatui Lietuvoje 2024-aisiais, stratege.

Moterų futbolas visame pasaulyje sparčiai auga ir jam skiriamas vis didesnis dėmesys, ne išimtis ir Lietuva. Mūsų šaliai buvo suteikta garbė rengti merginų iki 19 metų Europos čempionatą, tikime, kad tokio čempionato rengimas dar labiau padidins susidomėjimą moterų futbolu.

Mūsų rinktinės, kuri dalyvaus šiame čempionate, vyriausiaja trenere paskirta Tatjana Veržbickaja užtikrins nuoseklų darbą tiek ruošiantis šiam čempionatui, tiek siekiant rinktinės ilgalaikių tikslų“ – komentavo LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Naujuoju U17 merginų rinktinės treneriu patvirtintas Karolis Jasaitis, o U15 merginų rinktinę ir toliau treniruos Kotryna Kulbytė.

Vykdomojo komiteto posėdžio metu taip pat buvo pristatyta Lietuvos moterų futbolo strategija, kurioje išskirtos prioritetinės kryptys: varžybos ir klubai, nacionalinės rinktinės, lyderystė ir personalas, dalyvavimas ir viešinimas.

Strategijoje nubrėžtos gairės moterų ir merginų varžybų lygiui kelti ir lygų struktūrai tobulinti, taip pat moterų rinktinės tobulėjimo procesui ir futbolo talenčių atrankai bei augimui. Bus kreipiamas itin didelis dėmesys moterų trenerių, teisėjų ir lyderių tobulėjimui ir pagalbai bei moterų futbolo įvaizdžio kūrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.