Smūgis katalonams: „Barcelona“ jau grupių etape iškrito iš UEFA Čempionų lygos

Trečiadienį sužaistos paskutinės UEFA Čempionų lygos grupių etapo rungtynės. Savo žygį Čempionų lygoje baigė „Barcelona“ ekipa, kuri išvykoje 0:3 (0:2) nusileido Miuncheno „Bayern“ futbolininkams.

 Smūgis katalonams: „Barcelona“ jau grupių etape iškrito iš čempionų lygos.<br>  AFP/Scanpix nuotr.
 Smūgis katalonams: „Barcelona“ jau grupių etape iškrito iš čempionų lygos.<br>  AFP/Scanpix nuotr.
 AP/Scanpix nuotr.
 AP/Scanpix nuotr.
 AP/Scanpix nuotr.
 AP/Scanpix nuotr.
 „Barcelona“ siekia išlikimo Čempionų lygoje prieš Miuncheno „Bayern“ futbolininkus.  <br> zumapress.com/Scanpix nuotr.
 „Barcelona“ siekia išlikimo Čempionų lygoje prieš Miuncheno „Bayern“ futbolininkus.  <br> zumapress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 10:06 PM, atnaujinta Dec 9, 2021, 12:03 AM

Tragišką sezoną išgyvenanti „Barcelona“ pirmąją tarpusavio dvikovą namuose pralaimėjo taip pat rezultatu 0:3.

Pirmąjį įvartį „Bayern“ pelnė 34-tą minutę. Robertas Lewandowskis pakabino kamuolį Thomassui Miulleriui šį perkėlė per „Barcelona“ vartų sargą ir išvedė šeimininkus į priekį.

Antrąjį įvartį bavarai pelnė 43-ąją minutę. Leroy’us Sane iš maždaug 30-ies metrų paleido „raketą“ į svečių vartus ir padvigubino šeimininkų persvarą.

62-ąją minutę „Bayern“ pelnė trečiąjį įvartį. Jamalas Musiala baudos aikštelėje sulaukė perdavimo ir tiksliu smūgiu pažeme skirtumą padarė triuškinančiu.

Kitose E grupės rungtynėse patekimo į sekantį etapą siekia „Benfica“ klubas. Portugalijos klubas namuose priima Kijevo „Dinamo“ futbolininkus. Pirmosios tarpusavio rungtynės baigėsi be įvarčių – 0:0.

Romanas Yaremchukas 16-tą minutę išvedė „Benfica“ ekipą į priekį. Ukrainietis po puikios komandinės atakos atsidūrė atakos smaigalyje ir sėkmingai nuginklavo savo buvusios ekipos vartų sargą.

Antrąjį įvartį šeimininkai pelnė 22-tą minutę. Gilberto pasinaudojo grubia „Dinamo klaida ir niekieno netrukdomas pasiuntė kamuolį į vartus.

Pirmą vietą grupėje iškovojo Miuncheno „Bayern“ klubas kuris laimėjo visas rungtynes ir savo sąskaitoje turi 18 taškų. „Barcelona“ su 7-iais taškais liko trečioje pozicijoje, o „Benfica“ su 8-iais taškais užėmė antrą vietą ir išmetė katalonus į Europos lygą. „Dinamo“ su vienu tašku liko paskutinėje pozicijoje.

F grupėje savo santykius aiškinosi „Manchester United“ ir Berno „Young Boys“ ekipos. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:1). Pirmąsias tarpusavio rungtynes 2:1 laimėjo Šveicarijos klubas.

„Manchester United“ pirmąjį įvartį pelnė 9-tą minutę. Masonas Greenwoodas po Luke’o Shawo perdavimo „žirklutėmis“ kamuolį pasiuntė į vartų kampą ir išvedė šeimininkus į priekį.

„Young Boys“ anglams taip pat atsakė nuostabiu smūgiu. Po grubios Donny van de Beeko klaidos kamuolį perėmė Fabianas Riederis. Šveicaras pasitaisė kamuolį ir iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

„Atalanta“ ir „Villareal“ klubų dvikova buvo nukelta dėl prastų oro sąlygų.

Pirmą vietą grupėje su 11-ką taškų iškovojo „Manchester United“. „Young Boys“ su penkiais taškais liko paskutinėje – 4-оje pozicijoje. Dėl paskutinio kelialapio į sekantį etapą kausis „Villareal“ ir „Atalanta“. Geresnėje pozicijoje šiuo metu yra „Villareal“ ekipa, kuri yra surinkusi 7 taškus. „Atalanta“ savo sąskaitoje turi 6 taškus.

G grupėje į dvikovas stojo „Lille“ su „Wolfsburg“ bei „Sevilla“ su „Salzburg“ klubais. Prieš lemiamą visos etapos turėjo šansus patekti į sekantį etapą, taip pat ir iškristi iš Čempionų lygos.

„Lille“ klubas išvykoje 3:1 (1:0) nugalėjo „Wolfsburg“ futbolininkus. Pirmosios „Wolfsburg“ ir „Lille“ rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0.

„Lille“ klubas įvartį pelnė 11-ąją minutę. Burakas Yilmazas po nuostabaus Jonathano Ikone’o reido bei perdavimo iš dešiniojo aikštės krašto atsidūrė vienas prieš vartininką ir ir išvedė svečius į priekį.

Antrąjį prancūzų įvartį 72-tą minutę pelnė Jonathanas Davidas. Puolėjas buvo išvestas vienas prieš vartus ir užtikrintu smūgiu pelnė antrą įvartį.

Tašką rungtynėse 78-ąją minutę padėjo Angelis Gomesas. Anglas sulaukė perdavimo iš J.Ikone’o ir pergudravęs varžovų vartų sargą pelnė trečiąjį svečių įvartį.

Renato Steffenas 89-tą minutę rezultatą sugebėjo sušvelninti.

Kitose rungtynėse „Salzburg“ 1:0 (0:0) palaužė „Sevilla“ ekipą. Pirmasis „Salzburg“ ir „Sevilla“ susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1.

50-ąją minutę Noah Okaforas išvedė „Salzburg“ futbolininkus į priekį. Šveičaras atsidūrė per kelis metrus nuo vartų ir sulaukės perdavimo iš Karimo Adeyemi ir nesunkiai pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Pirmą vietą grupėje su 11-ką taškų užėmė Prancūzijos čempionai – „Lille“ futbolininkai. Antrą vietą ir kelialapį į sekantį etapą pateko „Salzburg“ futbolininkai kurie surinko 10 taškų. „Sevilla“ surinko 6 taškus ir užėmusi trečią vietą kovas tęs Europos taurėje. „Wolfsburg“ su 5-iais taškais užėmė paskutinę vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.