Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?

Ketvirtadienį buvo sužaistos paskutinės futbolo Čempionų lygos grupių etapo rungtynės, po kurių paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų komandos.

 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>zumapress.com/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>zumapress.com/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 Kas labiausiai pasižymėjo UEFA Čempionų lygos grupės varžybose?<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 11:38 AM, atnaujinta Dec 10, 2021, 11:39 AM

Geografija

Čempionų lygos grupių varžybose žaidė 32 komandos iš 15 šalių. Į atkrintamąsias varžybas pateko 16 komandų iš aštuonių šalių.

Gausiausiai aštuntfinalyje bus atstovaujama Anglija. Visos keturios šios šalies komandos („Manchester City“, „Liverpool“, „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“) sėkmingai žaidė grupių varžybose. Atkrintamosiose varžybose taip pat kovos trys Ispanijos (Madrido „Atletico“, Madrido „Real“ ir „Villarreal), po dvi Italijos (Milano „Inter“, Turino „Juventus“), Prancūzijos (Paryžiaus PSG ir „Lille“) ir Portugalijos (Lisabonos „Sporting“ ir Lisabonos „Benfica“), po vieną Vokietijos (Miuncheno „Bayern“), Nyderlandų (Amsterdamo „Ajax“) ir Austrijos („Salzburg“) komandą.

Po grupių etapo atstovus prarado Belgija, Moldova, Rusija, Švedija, Šveicarija, Turkija ir Ukraina. Šešios iš šių šalių praėjusiame etape turėjo po vieną komandą, o Ukraina dvi. Tačiau nė vienai iš dviejų Ukrainos komandų – Kijevo „Dynamo“ ir „Šachtar“ nepavyko patekti į atkrintamąsias varžybas.

Didžiausius nuostolius patyrė Vokietija. Šiai šaliai grupėse atstovavo keturios komandos, bet trys iš jų iškrito iš Čempionų lygos.

Nuopuolis

Didelį nuopuolį patyrė vienas labiausiai tituluotų Europos klubų „Barcelona“. Barselonos futbolininkai 2003 metais nepateko į Čempionų lygą ir 2003-2004 metų sezone žaidė UEFA taurės turnyre. Tačiau nuo kitų metų „mėlyni-granatiniai“ ne tik kasmet patekdavo į svarbiausią žemyno turnyrą, bet ir 17 kartų iš eilės iškovojo kelialapį į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas, o keturis kartus tapo nugalėtojais.

Šiais metais sėkmingų sezonų virtinė nutrūko. Prieš kelis mėnesius su ryškiausia žvaigžde Lioneliu Messi atsisveikinusi „Barcelona“ grupėje užėmė tik trečiąją vietą. Lemiamose paskutiniojo turo rungtynėse Barselonos futbolininkai išvykoje pralaimėjo „Bayern“ klubui 0:3.

Senbuviai

Kol „Barca“ rauda dėl didelės nesėkmės, jos amžinas varžovas Madrido „Real“ švenčia savotišką jubiliejų. Madrido klubas į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko 25-ąjį kartą iš eilės.

„Baltieji“ nė vienerių atkrintamųjų varžybų nepraleido nuo 1998 metų. Verta pažymėti, kad XX amžiaus pabaigoje patekti į atkrintamąsias varžybas būdavo dar sunkiau, nes jose žaisdavo tik aštuonios komandos.

„Real“ pasiekimas atrodo dar įspūdingiau, palyginus jį su kitų komandų rezultatais. Šiuo metu antrą pagal ilgumą sėkmingų sezonų virtinę tęsiantis Miuncheno „Bayern“ į atkrintamąsias varžybas pateko 14-us metus iš eilės. Paryžiaus PSG aštuntfinalyje žais dešimtą sezoną iš eilės, „Manchester City“ – devintą, Turino „Juventus“ – aštuntą.

Tuo tarpu „Salzburg“ pasiekė istorinį laimėjimą ir pirmą kartą pateko į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Lyderiai

Trys komandos grupių etape laimėjo visas šešerias rungtynes. Varžovams nepavyko atimti taškų iš „Liverpool“, Amsterdamo „Ajax“ ir Miuncheno „Bayern“ komandų.

Visos kitos komandos patyrė bent po vieną pralaimėjimą. Po penkias pergales iškovojo ir po 15 taškų surinko Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“.

Rezultatyviausiai žaidė „Bayern“ futbolininkai, įmušę 22 įvarčius. „Ajax“ pelnė 20 įvarčių, „Manchester City“ – 18, „Liverpool“ – 17, „Leipzig“ – 15.

„Bayern“ buvo ir viena geriausiai savo vartus gynusių komandų. „Bayern“ ir „Real“ praleido po 3 įvarčius. Po 4 įvarčius praleido „Lille“ ir Londono „Chelsea“, po 5 – „Ajax“, Milano „Inter“ ir „Sevilla“.

Autsaideriai

Blogiausiai grupių etape žaidė visas šešerias rungtynes pralaimėjęs Stambulo „Besiktas“.

Nė vienos pergalės neiškovojo dar trys komandos, bet jos be taškų neliko. Po vieną kartą lygiosiomis sužaidė Kijevo „Dynamo“ ir „Malmo“, du kartus – Donecko „Šachtar“.

„Dynamo“ ir „Malmö“ įmušė vos po 1 įvartį. Po 2 įvarčius pelnė „Šachtar“ ir „Barcelona“, o absoliutus autsaideris „Beşiktaş“ šiuo atžvilgiu savo gerbėjus džiugino dažniau ir kamuolį į varžovų vartus pasiuntė 3 kartus.

Labai sėkmingai išsisuko „Barcelona“. Nors pelnė tik du įvarčius, Barselonos komanda dukart vienodu rezultatu 1:0 nugalėjo Kijevo klubą, užėmė trečiąją vietą grupėje ir gavo teisę pereiti į Europos lygos atkrintamąsias varžybas.

Blogiausiai gynėsi „Brugge“. Ši komanda praleido 20 įvarčių. 19 kartų kamuolys įskriejo į „Besiktas“ vartus.

Įvarčiai

Rezultatyviausias grupių etapo žaidėjas buvo „Ajax“ puolėjas Sebastienas Halleris. 27 metų prancūzas, oficialiose rinktinių varžybose atstovaujantis Dramblio Kaulo Krantui, įmušė 10 įvarčių.

Jis jau pirmajame ture įmušė keturis įvarčius į Lisabonos „Sporting“ vartus, o paskui pelnė įvarčius ir kitose penkeriose rungtynėse.

9 įvarčius pelnė lenkas Robertas Lewandowski iš „Bayern“, po 7 – egiptietis Mohamedas Salahas iš „Liverpool“ ir prancūzas Christopheris Nkunku iš „Leipzig“, 6 – portugalas Cristiano Ronaldo iš „Manchester United“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.