Salės futbolo Baltijos taurės turnyrą lietuviai pradėjo sutriuškindami estus, bet neteko kapitono J. Zagursko

Pirmose 2021 metų Baltijos salės futbolo taurės rungtynėse Lietuvos futbolininkai 8:3 užtikrintai nugalėjo Estiją ir turnyre užsitikrino mažiausiai antrąją vietą. Tris įvarčius lietuviams pelnė Edgaras Baranauskas, du – Albertas Voskunovičius, po vieną – Jurijus Jeremejevas, Lukas Sendžikas ir Artūras Juchno.

 Lietuvos rinktinė.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos rinktinė.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Dec 18, 2021, 6:26 PM, atnaujinta Jul 13, 2022, 3:50 PM

Naujasis vyriausiasis treneris Dentinho savo erą Lietuvos salės futbolo rinktinėje pradėjo tokiu penketu: Ernestas Macenis, Justinas Zagurskas, A. Voskunovičius, L. Sendžikas ir E. Baranauskas. Kaip ir žadėjo dar prieš prasidedant turnyrui, Dentinho auklėtiniai nuo pat pirmų akimirkų spaudė varžovus po visą aikštę ir tai davė greitą rezultatą.

Itin aktyvus susitikimo pradžioje buvo rezultatyviausias futsal A lygos žaidėjas E.Baranauskas, kuris per šimtą pirmųjų sekundžių atliko net tris smūgius. Būtent trečiasis smūgis ir virto įvarčiu.

Lietuviai į pelnytą estų įvartį sureagavo labai greitai ir vos po 28 sekundžių darsyk išsiveržė į priekį. L. Sendžiko sėkmingas reidas kairiuoju kraštu, perdavimas A.Voskunovičiui ir šis iš kelių metrų į tuščius vartus pelnė antrąjį Lietuvos įvartį.

Išsiveržę į priekį, Dentinho auklėtiniai varžovus pradėjo spausti dar aktyviau ir tai darsyk davė rezultatą. Aikštės vidury kamuolį perėmęs B.Spietinis atliko perdavimą A.Bagočiui, šis – dviem lietimais A.Voskunovičiui ir rezultatas tapo 3:1.

Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą, žaidimas kiek išsilygino, tačiau tuomet baudų smūgiais pasižymėjo J. Jeremejevas ir E. Baranauskas. Pirmasis kamuolį į tinklą galingu smūgiu pasiuntė maždaug iš devynių metrų, antrasis – realizavo už šešias pražangas skirtą dešimties metrų baudinį. Po pirmojo kėlinio lietuvių persvara siekė 5:2.

Estai bandė sugrįžti į kovą antrajame kėlinyje, o lietuviai pabandė žaisti kontratakomis. Viena tokių baigėsi trečiuoju E.Baranausko įvarčiu. Netrukus pirmąjį įvartį pelnė ir L. Sendžikas, kai atakoje sudalyvavo visas lietuvių ketvertas, o įvarčio autoriui teliko paridenti kamuolį į tuščius vartus.

Aštuntasis lietuvių įvartis krito likus žaisti aštuonias minutes. Suklydus Estijos futbolininkams, J. Zagurskas per pusę aikštės perdavė kamuolį A.Juchno, kuris tik ir laukė galimybės pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Pats blogiausias rungtynių epizodas įvyko likus žaisti dvi minutes ir tris sekundes. J. Zagurskas buvo pašalintas iš aikštės ir, deja, sekmadienio rungtynėse Lietuvai padėti negalės.

Kapitono raištis atiteko L. Sendžikui, o lietuviai buvo priversti žaisti trise prieš keturius. Per minutę tuo pasinaudoję estai skirtumą sušvelnino.

Kova dėl titulo tarp Latvijos ir Lietuvos įvyks sekmadienį 14 valandą.

Rungtynių statistika:

Estija – Lietuva 3:8 (2:5).

Salaspilio sporto rūmai. Teisėjai: Jagnaras Jakobsonas ir Grigoris Ošomkovas (abu – Estija)

Įvarčiai: 8 min. Arturas Bostrovas, 13 min. Ervinas Stufas, 39 min. Jevgenis Skamnitskis (Estrija)/2, 18 ir 25 min. Edgaras Baranauskas, 9 ir 12 min. Albertas Voskunovičius, 14 min. Jurijus Jeremejevas, 27 min. Lukas Sendžikas, 33 min. Artūras Juchno (Lietuva).

Įspėti: 18 min. Andrejus Sidorenkovas, 29 min. Arturas Bostrovas, 33 min. Igoris Vassiljevas (Estija)/6 min. Aivaras Bagočius, 38 min. Edgaras Baranauskas (Lietuva).

Pašalintas: 38 min. Justinas Zagurskas (Lietuva).

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Macenis, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Edgaras Baranauskas; Karolis Čirba, Andrius Kaulnis, Aivaras Bagočius, Tomas Bučma, Benas Spietinis, Mantas Adomėnas, Artūras Juchno, Lukas Sipavičius, Jurijus Jeremejevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.