Traumų nukankintas futbolo talentas Lukas Spalvis atskleidė: karjerą žlugdė ir sportinio režimo nesilaikymas

Vienu talentingiausių Lietuvos futbolininkų vadintas Lukas Spalvis būdamas 27-erių negali jaustis karjeros viršūnėje, o priverstas kalbėti apie tai, kas ją sužlugdė ir gyventi saldžiais prisiminimais.

Lukas Spalvis buvo renkamas geriausiu 2015 m. šalies futbolininku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lukas Spalvis buvo renkamas geriausiu 2015 m. šalies futbolininku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lukas Spalvis buvo renkamas geriausiu 2015 m. šalies futbolininku.<br>V.Januškos/LFF.lt nuotr.
Lukas Spalvis buvo renkamas geriausiu 2015 m. šalies futbolininku.<br>V.Januškos/LFF.lt nuotr.
 L.Spalvis atskleidė karjeros vingius.<br> Laidos nuotr.
 L.Spalvis atskleidė karjeros vingius.<br> Laidos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 18, 2021, 1:39 PM, atnaujinta Dec 18, 2021, 1:45 PM

Jis buvo išrinktas geriausiu 2015 metų Lietuvos futbolininku būdamas vos 21-erių, o šiemet atleistas iš „Kaiserslautern“ klubo dėl nesibaigiančių traumų.

Apie savo karjerą jis pasakojo tinklalaidėje „padka(S)tas“, kurios vedėjai Lukas Gintautas ir Arūnas Klimavičius su futbolininku kalbėjosi beveik dvi valandas, per kurias puolėjas buvo be galo atviras.

Visus įmanomus titulus Danijoje laimėjęs ir vėliau sutartį su garsiuoju Lisabonos „Sporting“ klubu turėjęs L.Spalvis atvirai pasakojo apie savo karjerą, ją lydėjusias traumas, įdomybes ir sunkumus Vokietijoje.

Viena iš istorijų – atmestas labai pelningas Kinijos klubo pasiūlymas, prasidėję pykčiai su „Aalborg“ ir noras žaisti Portugalijoje.

„Jie buvo atskridę į Daniją ir klubas labai norėjo, kad aš vykčiau į Kiniją, kadangi tą žiemą už mane siūlė tris ar tris su puse milijono. Vis tik aš to nenorėjau, kadangi buvau užsibrėžęs tikslą bent minutei žengti į aikštę UEFA Čempionų lygoje arba per himną pasėdėti bent ant suoliuko.

Jų pasiūlymas buvo milžiniškas – už trejus metus man buvo siūlomi keturi su puse milijono. Jeigu gerai paieškočiau, pašto dėžutėje dar rasčiau tą pasiūlymą. Į Lisaboną išvykau už gerokai mažesnius pinigus“, – Kinijos klubo pasiūlymo detales vardijo šiuo metu Lietuvoje esantis L.Spalvis.

Buvęs Lietuvos rinktinės narys neslėpė, kad savo karjeros metu vis nukrypdavo nuo režimo ir šalia futbolo gyveno lengvabūdišką gyvenimą.

„Yra tiesos, tikrai nebuvau pats didžiausias profesionalas, kas susiję su mitybą ar miegu. Į miestą išeidavau dažniau nei kiti. Nežinau, ar būčiau daugiau pasiekęs, bet kad tai kenkė, aš tikiu. Jeigu būčiau valgęs ryžius, galbūt būtų buvę geriau.

Iš profesionalo pusės taip, buvau pasileidęs visos karjeros metu“, – atviravo žaidėjas, papasakojęs ir įvairių užklasinės veiklos istorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.