FC „Hegelmann“ pasirašė sutartį su Lietuvoje gerai žinomo vartų sargu

Savo antram sezonui „Optibet A lyga“ besiruošiantys mėlynai balti turi dar vieną naujoką – juo tapo mūsų šalyje gerai užsirekomendavęs ir 2017-2019 sezonuose Kauno „Stumbrui“ atstovavęs brazilas Rodrigo Martinsas Josviakis.

 FC „Hegelmann“ pasirašė sutartį su Lietuvoje gerai žinomo vartų sargu<br> hegelmannsports.lt montažas
 FC „Hegelmann“ pasirašė sutartį su Lietuvoje gerai žinomo vartų sargu<br> hegelmannsports.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 5:52 PM

26-erių metų vartininkas į Lietuvą grįžtą po dviejų metų pertraukos ir sudarys konkurenciją Ignui Plūkui, kuris pernai turėjo puikų sezoną.

„Labai džiaugiuosi, sugrįžimu į Europą žaisti futbolo ir senojo klubo sutikimu mane išleisti čia – į Lietuvą, man tai labai svarbu. Geras klubo įvaizdis ir rezultatai paskatino prisijungti prie „FC Hegelmann“ – šio klubo tikslai motyvuoja siekti aukštų rezultatų.

Nors „FC Hegelmann“ jau turi puikų vartininką Igną Plūką, tačiau gerbiu visus savo bendražygius, žinau, kad turime puikų vartininką. Manau bus sveika konkurencija, dėl vietos komandoje. Džiaugiuosi, kad klubas turi du gerus vartininkus“, – pirmojo interviu mėlynai baltiems metu sakė R.Josviakis.

Kauno rajono klubo naujokas visą savo karjerą praleido gimtinėje, kur gynė „Bahia“ ir „Parane Clube“ garbę, o vėliau sulaukė kvietimo prisijungti prie šios šalies grando „Coritiba“, kur rungtyniavo iki pat atvykimo į Lietuvą

2017 m. vasarį. Kauno „Stumbro“ gretose brazilas sužaidė 71 rungtynes per kurias praleido 88 įvarčius bei per 25 susitikimus išlaikė savo komandos vartus „sausus“.

„Į Kauną atvykau būdamas 22 metų. Šį sezoną aš atsivežu daugiau patirties ir tvirtumo, prisidedu prie komandos kaip patyręs vartininkas. Palikus „Stumbrą“, sezoną žaidžiau Portugalijos klube. Prasidėjus COVID-19 pandemijai, viskas sustojo ir turėjau grįžti į Braziliją, kur tęsiau vartininko karjerą klube „Clube de Remo“, – pasakojo FC „Hegelmann“ naujokas.

Vartininkas su nekantrumu laukia sugrįžimo į Lietuvą: „Žinau, kad yra žmonių, kurie mane prisimena, su nekantrumu, laukiu sugrįžimo, džiaugiuosi ir tikiu, kad bus puikus sezonas.“

R.Josviakis tapo trečiuoju mėlynai baltų naujoku šį sezoną – anksčiau komandą papildė brazilai Hugo Figueredo ir Matheusas Marcondele. Iš praeito sezono komandoje liko ar sutartis pratęsė – vartininkas Ignas Plūkas ir Laurynas Klimas, gynėjai Mantas Fridrikas, Matas Dedura, saugai Thompsonas Gavi, Yukiyoshi Karashima, Klaudijus Upstas, Ibrahimas Olaosebikanas bei puolėjas Alex Negueba.

Mėlynai balti pasiruošimą naujam sezonui pradės sausio 10 dieną, o pirmosios kontrolinės rungtynės numatytos sausio 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.