„Hegelmann“ puolimo grandį sustiprino serbas L. Sajčičius

Mėlynai balti ir toliau rikiuoja gretas naujajam sezonui. Kauno rajono klubas pasirašė dvejų metų sutartį su 25-erių atakuojančiu saugu iš Serbijos Lazaru Sajčičiumi.

„Hegelmann“ puolimo grandį sustiprino serbas L. Sajčičius 
„Hegelmann“ puolimo grandį sustiprino serbas L. Sajčičius 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 6, 2022, 10:05 AM, atnaujinta Jan 6, 2022, 10:19 AM

„Džiaugiuosi tapdamas „Hegelmann“ žaidėju. Žinojau, kad tai ganėtinai naujas ir jaunas klubas, turintis puikius trenerius ir pernai demonstravęs gerą bei akiai patrauklų futbolą. Klubo savininko ir personalo ambicijos bei noras augti, tai tikriausiai pagrindinės priežastys, lėmusios, jog atvykau čia“, – oficialiai klubo svetainei sakė L. Sajčičius.

Futbolininkas į Kauną atvyksta iš Baltarusijos, kur turėjo tris ganėtinai sėkmingus sezonus Homelio ir Haradzejos klubuose.

„Baltarusijos lygoje buvau vienas iš geriausių atakuojančių žaidėjų. Žinoma, norint tai pasiekti, reikėjo įdėti daug darbo“, – pasakojo serbas.

„Gorodėja“ klube Balkanų atstovas paliko ryškų pėdsaką, per 48 rungtynes pelnydamas 9 įvarčius ir atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus bei tapdamas 2020 metų sezono geriausiu klubo žaidėju. Tuo tarpu „Gomel“ klube L. Sajčičius 2021 metų sezone sužaidė 11 rungtynių ir pelnė 3 įvarčius. Vasarą šiuo serbu susidomėjo „Atyrau“ klubas iš Kazachstano, bet žaidėjas nespėjo jame debiutuoti dėl šeimyninių problemų.

„Hegelmann“ naujokas karjerą pradėjo gimtojo miesto Belgrado „Partizan“ akademijoje, o profesionalo duonos pirmą kartą paragavo šios šalies pirmos lygos „Teleoptik“ klube iš to paties miesto. Vėliau L. Sajčičius sugrįžo į „Partizan“ klubą, bet buvo nuolat skolinamas kitai Serbijos sostinės komandai „Sinđelić“ bei FK „Jagodina“.

2016 metų sezono antroje pusėje perspektyviu saugu susidomėjo Čačako „Borac“ klubas, kuris 20-mečiui suteikė šansą debiutuoti aukščiausioje šalies lygoje. Per nepilnus du sezonus 188 cm ūgio futbolininkas pelnė 3 įvarčius.

Pirmoji stotelė užsienyje serbui tapo Čekijos antros lygos klubas „Dynamo“ iš Česke Budejovicų. Visgi 2018 metų sezoną L. Sajčičiui teko užbaigti anksčiau laiko, po 3 rungtynių, patyrus kelio traumą. Vėliau serbas atvyko į Baltarusiją ir čia sėkmingai rungtyniavo iki 2021 metų vidurio.

Kalbėdamas apie savo vaidmenį Kauno rajono klube, L. Sajčičius teigė, jog bus pasiruošęs rungtyniauti įvairiose pozicijose, ten kur jo prireiks komandai.

„Viskas priklausys nuo pozicijos, kurioje treneris mane matys, bet svarbiausia tikėti savimi, atiduoti visas jėgas kiekvienose rungtynėse. Aišku, gali būti, jog ne visada seksis, bet galite būti užtikrinti, kad aš kaip ir kiti žaidėjai stengsimės atiduoti maksimumą dėl komandos.

Manau, jog prireiks šiek tiek laiko adaptuotis komandoje, suprasti ko reikalauja treneriai, bet manau, jog Lietuvoje tikrai sugebėsiu parodyti visas geriausias savo savybes“, – pasakojo Lazaras.

Paklaustas apie tai, kokius tikslus jis kelia sau prieš sezoną, mėlynai baltų naujokas buvo kuklus: „Niekada prieš sezoną nekeliu sau asmeninių tikslų ir neskaičiuoju kiek įvarčių reikės pelnyti, pirmiausia komandos interesai, o vėliau reikia žiūrėti, kaip tu gali prisidėti prie tikslų įgyvendinimo“.

L. Sajčičius kaip ir daugelis mėlynai baltų naujokų į Lietuvą atskris šį pirmadienį ir iškart prisijungs prie komandos pasiruošimo naujam sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.