„Riteriuose“ liekantis R. Filipavičius: „Būsimame sezone noriu daugiau įvarčių ir rezultatyvių perdavimų“

Praėjusią savaitę pasiruošimą pradėjusių sostinės „Riterių“ sudėtyje lieka ir penktą sezoną ekipoje žaisiantis saugas Rokas Filipavičius. 2018 metais iš Klaipėdos „Atlanto“ atvykęs futbolininkas paskutiniajame sezone sužaidė 28 rungtynes, tačiau sezono pabaigą praleido dėl traumos. Įsimintiniausioje praėjusių metų dvikovoje prieš Vilniaus „Žalgirį“ jis pelnė įvartį, kuris komandai garantavo tašką.

 Rokas Filipavičius<br> E.Žaldario nuotr.
 Rokas Filipavičius<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2022, 3:12 PM

„Šiemet noriu turėti dar geresnį sezoną nei pernai. Be abejo, artimiausias tikslas – kuo geriau pasiruošti čempionatui ir išvengti traumų.

Kaip iš atakuojančio žaidėjo, iš manęs komanda tikisi įvarčių ir rezultatyvių perdavimų, tad būsimame sezone būtent tokiais būdais norėčiau dažniau prisidėti prie komandos rezultatų“, – sakė „Riterių“ senbuvis.

Praėjusių metų spalį R. Filipavičius treniruotės metu pasuko kelį. Tyrimai parodė, kad šis pasukimas lėmė šoninio raiščio įplyšimą.

„Po diagnozės iškart supratau, kad sezonas baigtas ir nėra prasmės skubinti reabilitacijos. Galima sakyti, kad visos mintys ir darbai buvo galvojant apie būsimą sezoną. Dabar jaučiuosi gerai, nėra jokio diskomforto ir džiaugiuosi vėl galėdamas žaisti futbolą“, – kalbėjo saugas.

Praėjusį ketvirtadienį komanda sugrįžo į visavertes treniruotes. Kai kurių komandos draugų R. Filipavičius buvo nematęs daugiau nei mėnesį.

„Nuotaika gera: visi pasiilgę vienas kito, daug istorijų, daug juoko. Kas gali būti geriau? Pavyzdžiui, mano atveju, aš beveik dvi savaites po sezono atsiribojau nuo futbolo ir sau suteikiau visišką poilsį.

Po to turėjau treniruočių planą sporto salėje, stiprinau visą kūną, o gruodžio pabaigoje prijungiau bėgimus. Po tokios įžangos visada malonu sutikti komandos draugus ir prisiliesti prie kamuolio“, – tarpsezonį trumpai apibūdino R. Filipavičius.

Klubo sporto direktorius Tadas Simaitis po pirmosios treniruotės neslėpė, jog artimiausiu metu į komandą atvyks pastiprinimų. Pats R. Filipavičius tiki, kad ir dabartinis jaunimas bus pajėgesnis nei pernai.

„Tikiu, kad dauguma mūsų jaunų žaidėjų kiekvienais metais klube paauga ir patobulėja ne tik fizinėmis, techninėmis, bet ir psichologinėmis savybėmis.

O stabilumas iš kažkur neatsiranda – tai yra patirtis ir išgyventos situacijos. Manau, kad ta sukaupta kelių sezonų patirtis leis mums demonstruoti stabilesnį žaidimą“, – teigė R. Filipavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.