Pasirengimo etape – pirmoji „Sūduvos“ pergalė

Marijampolės „Sūduva“ per 2022 metų antrąsias kontrolines rungtynes nugalėjo Telšių „Džiugą“ 2:0 (1:0). Abu įvarčius marijampoliečiams pelnė Kule Mbombo (24 ir 75 min.).

Marijampolės klubas šventė pergalę.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
Marijampolės klubas šventė pergalę.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2022, 6:30 PM

„Sūduvos“ komandoje rungtynes šį kartą pradėjo Tomas Švedkauskas, Vaidas Slavickas, Nicolas Taravelis, Justinas Januševskis, Modestas Vainikaitis, Ernestas Burdzilauskas, Giedrius Matulevičius, Olivier Rommesas, Jevgenas Protasovas, Matas Miškinis ir K. Mbombo. Mačo eigoje į aikštę po keitimų žengė Aleksandras Živanovičius (36 min. pakeitė N. Taravelį), Xabi Auzmendi (per pertrauką pakeitė V. Slavicką), Justas Paštukas (59 min.; M. Miškinis), Levanas Mačarašvilis (66 min.; E. Burdzilauskas), Tautvydas Burdzilauskas (66 min. M. Vainikaitis) ir Simas Venckevičius (80 min.; J. Januševskis).

Rungtynės su „Džiugu“ vyko panašiai, kaip ir prieš keletą dienų su „Wigry“ – „Sūduva“ kontroliavo žaidimą, ilgai valdė kamuolį, o varžovai tikėjosi sėkmės kontratakų metu.

Pirmieji arčiau tikslo atsidūrė telšiškiai, kai po atakos dešiniuoju kraštu šeimininkus išgelbėjo T. Švedkauskas.

Prie kitų vartų jau pirmoji tikrai pavojinga „Sūduvos“ ataka baigėsi įvarčiu – 24 min. į baudos aikštelę dešiniuoju kraštu įsiveržęs G. Matulevičius atliko perdavimą K. Mbombo ir puolėjas smūgiu vienu lietimu iš 10 metrų nuginklavo Vincentą Šarkauską.

32 min. dar vienas pavojingas K. Mbombo smūgis buvo netikslus, o T. Švedkauskas po tolimo Ivo Brazo smūgio buvo priverstas kamuolį šuolyje nukreipti virš vartų.

41 min. „Sūduva“ buvo labai arti antrojo įvarčio, kai vienas prieš varžovų vartininką pabėgo G. Matulevičius. Vis dėlto saugas, klaidindamas V. Šarkauską, atleido kamuolį per arti galinės linijos, o prie vartų link pasiųsto kamuolio skubėjusį M. Miškinį aplenkė gynėjas.

Antrojo kėlinio pirmojoje dalyje „Sūduva“ visiškai šeimininkavo aikštėje, tačiau keletą kartų pritrūko sėkmės. K. Mbombo vėl nepataikė į vartus, puikų reidą atlikęs E. Burdzilauskas smūgiavo tiesiai į vartininką, o vienas baudos aikštelėje perdavimo sulaukęs O. Rommensas nesėkmingai stabdė kamuolį ir šis atšoko po pertraukos „Džiugo“ vartus užėmusiam Mariui Paukštei.

„Sūduva“ savo pasiekė 75 min. kai K. Mbombo pabėgo vienas prieš svečių vartų sargą ir šiam nepaliko jokių šansų – 2:0.

Per likusį laiką net tris kartus labai mažai iki įvarčio trūko pavojingai įsmūgiavusiam L. Mačarašviliui, o X. Auzmendi smūgiu iš toli pataikė tiesiai į M. Paukštę.

Savo galimybę įmušti turėjo ir „Džiugas“, tačiau telšiškių žaidėjui ir vėl nepavyko įveikti T. Švedkausko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.