Penktas „Žalgirio“ naujokas – krašto gynėjas iš Kroatijos

Buvęs Kroatijos jaunimo rinktinių narys Petaras Mamičius pasirašė kontraktą su Lietuvos futbolo čempionu „Žalgiriu“.

 Petaras Mamičius<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 Petaras Mamičius<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 4:36 PM

25 metų kairiojo krašto gynėjas į Vilnių atvyks iš Kroatijos aukščiausios lygos NK „Hrvatski Dragovoljac“ klubo, kur žaidė iki praėjusių metų pabaigos.

Futbolininko patirties bagaže – 77 rungtynės Kroatijos čempionate, trumpi epizodai Lenkijos „Ekstraklasoje“ ir Italijoje.

Zagrebo „Dinamo“ akademijos auklėtinis, kaip ir daugelis garsiojo klubo jaunuolių, karjeros pradžioje buvo nuomojamas, atstovavo Zagrebo „Lokomotiva“, taip pat žaidė „Dinamo“ dubleriuose antrajame pagal pajėgumą divizione.

Vėliau jis bandė laimę Italijoje, „Frosinone“ komandoje, bet po pusmečio grįžo į tėvynę, kur pradėjo reguliariai žaisti Kroatijos čempionate ir atstovavo „Inter Zapresič‘, „Rijeka“, „Varaždin“ ekipoms.

2020-2021 metų sezoną jis praleido Lenkijoje, Čenstakavos „Rakow“ ir Belsko-Bialos „Podbeskidzie“ komandose. Nuo praėjusių metų rudens P. Mamičius sužaidė 11 rungtynių už „Hrvatski Dragovoljac“.

Atstovaudamas savo šaliai P. Mamičius žaidė Kroatijos U-17, U-19 ir U-21 rinktinėse.

„Žalgiriui“ nuo praėjusio sezono iki dabar atstovauja du kroatai – vartininkas Tomislavas Duka ir puolėjas Josipas Tadičius.

Vilniaus ekipoje jis – penktasis naujokas tarpsezonyje. Komandos gretas žiemą papildė argentinietis Nicolas Gorobsovas, lietuvis Donatas Kazlauskas, prancūzas Fabienas Ourenga ir juodkalnietis Marko Miličkovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.