Metų futbolininku trečiąkart tapęs A. Novikovas rinkimuose pasigedo vienos pavardės Išdavė, kokiu atveju Turkijos klubas siūlys jam naują sutartį

„Ačiū mano močiutei, kuri pirmą kartą atvedė mane į futbolo treniruotę. Taip pat žmonai, vaikams, kad visą laiką yra šalia ir visada palaiko“, – sostinės „Avia Solution Group“ scenoje laikydamas dar vieną savo trofėjų kalbėjo 31-erių futbolininkas Arvydas Novikovas.

A.Novikovas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br>Instagram nuotr.
A.Novikovas.<br>Instagram nuotr.
A.Novikovas.<br>lff.lt/E.Žaldario nuotr.
A.Novikovas.<br>lff.lt/E.Žaldario nuotr.
A.Novikovas.<br>LFF nuotr.
A.Novikovas.<br>LFF nuotr.
A.Novikovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Novikovas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2022-02-01 08:25

Keliomis akimirkomis anksčiau Lietuvos rinktinės bei turkų „Erzerumspor“ klubo saugas ir vėl išgirdo savo pavardę, skelbiant geriausią Lietuvos metų futbolininką. Tai buvo jau trečiasis jo trofėjus per karjerą.

Pirmadienį Vilniuje vykusiame geriausių 2021-ųjų Lietuvos futbolo atstovų pagerbimo ceremonijoje tarp 11 nominacijų labiausiai intriguojanti buvo „Metų futbolininko“ trofėjaus savininko pavardė.

Pradžioje Lietuvos futbolo federacija (LFF) atrinko devynis kandidatus, o po sirgalių balsavimo teliko trys: 31-erių A.Novikovas, 2019-siais šį prizą iškovojęs 36-erių vartininkas Ernestas Šetkus bei į kovą dėl trofėjaus šiemet „įsivėlęs“ serbų „Voždocac“ klube kovojantis 24-erių Justas Lasickas.

Iš Turkijos specialiai šiai ceremonijai atskridęs A.Novikovas išgirdo savo pavardę ir tai buvo jau trečiasis jo toks apdovanojimas – prieš tai žaidėjas triumfavo 2018 ir 2020 metais.

Kol kas daugiausiai geriausio šalies futbolininko vardą savo trofėjų kolekcijoje turi Edgaras Jankauskas – jis „Metų futbolininku“ rinktas 1997, 1998, 2000, 2001 ir 2004 metais. Po keturis kartus apdovanojimus yra gavę dabartinis nacionalinės rinktinės vedlys Valdas Ivanauskas ir Arminas Narbekovas.

Geriausio „Metų futbolininko“ rinkimai vyksta nuo 1965 metų.

A.Novikovas į Turkijos „Erzerumspor“ ekipą persikėlė 2020-siais iš Varšuvos „Legia“ ir dabar su komanda siekia sugrįžti į stipriausią Turkijos divizioną.

Arvydas jau antradienį ryte turėjo skubėti į sostinės oro uostą, iš kur dabar jau 2021 metų geriausias Lietuvos futbolininkas ir vėl skris Turkiją, o jau šeštadienį varžysis antrame divizione, kur jo „Erzerumspor“ kol kas su 38 taškais žengia trečioje pozicijoje – ši vieta garantuoja sugrįžimą į aukščiausią lygą.

„Labai daug emocijų – kiekvieną kartą, gaunat prizą, jaučiuosi kaip pirmą kartą, matėt ir patys – kai sakiau kalbą, labai jaudinausi. Į sceną išeini, pamatai tiek žmonių – ir didelis jaudulys. Labai džiaugiuosi šiuo prizu“, – laikydamas rankose stilizuotą futbolo kamuolio statulėlę su užrašu „Geriausias 2021 metų futbolininkas“ sakė A.Novikovas. – Manau, tik mūsų prezidentui Tomui Danilevičiui tas pats yra. Jis pripratęs kalbėti žmonėms“.

– Jei reikėtų įvertinti 2021 metus – kokie jie buvo jums? – buvo paklausta A.Novikovo.

– Manau, kad tai tikrai nebuvo geriausi mano metai per karjerą – čia kalbu apie rinktinę. Nes klube yra viskas puiku, man ten labai gerai sekasi. Praėjusiais metais rinktinėje sužaidžiau vos 2-3 rungtynes, tai žmonės negali tavęs per tiek mažai laiko įvertinti, įvertinti tavo žaidimą.

Bet kadangi pas mus tokia visuomenė, kuri labiau vertina futbolininkus tik pagal rinktinės pasirodymus, tai išėjo taip, kaip išėjo. Tikiuosi, ateityje sirgaliai vertins ir tuos, kurie žaidžia užsienyje.

– Ar galima iš šių žodžių suprasti, kad esate šiek tiek Lietuvoje neįvertintas dėl savo žaidimo Turkijos lygoje?

– Ne, aš įvertintas. Tai juk žmonės už mane balsavo rinkimuose, balsavo ekspertai. Tiesiog noriu pasakyti, kad būtina vertinti futbolininką ne tik pagal rinktinės pasirodymus, bet ir atsižvelgiant į klubinius pasirodymus.

– Jūsų klubas dabar yra Turkijos antrosios lygos viršuje. Kiek šansų, kad pateksite į elito pirmenybes?

– Labai daug šansų. Trys komandos patenka į aukščiausią lygą. Išduosiu paslaptį... Turkai man pasiūlė naują kontraktą. Tačiau tas kontraktas įsigalios tik tada, kai mes pateksime į aukščiausią lygą. Tai didelė motyvacija ir man, ir klubui – jie nenori manęs prarasti. Aš tai žinau.

– Ką pasirinktumėte Jūs, galvojant apie Metų futbolininko titulą – kuris žaidėjas taip pat buvo vertas prizo?

– Mane labai nustebino, kad tarp trijų geriausių nominanatų nebuvo rinktinės žaidėjo Fiodoro Černycho. Kaip bežiūrėtum, jis rinktinėje žaidė gerai, įmušė du įvarčius, gerai pasirodė.

Bet manau, kad didžiausią pažangą padarė Justas Lasickas. Aš žaidžiau su juo Balstogės „Jagiellonia“ komandoje ir jis per pastaruosius trejus metus padarė labai didelę pažangą.

– Jau tris kartus tapote „Metų futbolininku“. Planuojate dar pakovoti dėl ketvirto prizo?

– Aš viską padarysiu, kad tas ketvirtas kartas būtų. Aš tikrai nežadu sustoti ties trimis prizais.

– Ką rinktinė planuos nuveikti šiais 2022-siais metais?

– Mes atvažiuojame į rinktinės stovyklą galvodami tik apie nacionalinės komandos pergales. Mes visiškai negalvojame apie lygiąsias – tik apie pergales.

Šiemet bus Baltijos taurė – noriu, kad mes tą taurę susigrąžintume į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.