Gimtadienio dovana: futbolininkas iš Nigerijos pasirašė oficialią sutartį su „Žalgiriu“

„Žalgirio“ klube 2022 metų sezonui oficialiai registruotas dar vienas legionierius iš Nigerijos – Mathias Oyewusi.

Mathias Oyewusi.<br>E.Žaldario nuotr.
Mathias Oyewusi.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 3:47 PM

Atakuojančio krašto saugo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis 23 metų žaidėjas sukirto rankomis su „Žalgiriu“ ir treniravosi su ekipa nuo 2021 metų rudens.

Tačiau dėl teisinio žaidėjo ginčo su buvusiu klubu Slovėnijoje nigerietis neturėjo galimybės būti registruojamas ir žaisti oficialių rungtynių.

„Treniruotis ir nežaisti buvo sunku psichologiškai, tačiau pirmi keli mėnesiai su komanda buvo puikūs. Nuo pirmos dienos kai įėjau į rūbinę, treneriai, žaidėjai mane priėmė gerai. Jaučiausi kaip namie. Visi priėmė gražiai nors nežaidžiau. Kartu kalbėjomės, juokėmės. Susidariau įspūdį, jog komanda kaip viena šeima, kovojanti kartu ir palaikanti vienas kitą, nepasiduodanti siekiant tikslo. Vilniaus miestas taip pat man patiko“, – kalbėjo M. Oyewusi.

Ekipoje jis debiutavo tik šių metų pradžioje. „Žalgirio“ kontrolinėse rungtynėse atakuojantis žaidėjas per trejas dvikovas jau spėjo pelnyti du įvarčius.

Vasario 2-ąją – per savo 23-ąjį gimtadienį – išsprendus formalumus M. Oyewusi registruotas komandoje 2022 metų sezonui.

Jis priešsezoninėse rungtynėse kol kas daugiausiai žaidė kairiajame saugų linijos krašte, tačiau pažymi esantis pakankamai universalus: „Esu labiausiai puolėjas, Bet žaidžiu ir kairiame krašte, ir dešinėje. Galiu žaisti bet kurioje pozicijoje puolime.“

Nigerietis karjerą pradėjo „Flying Sport“ akademijoje, bandė laimę Italijos klubų peržiūrose, o profesionalo karjerą pradėjo Slovėnijoje.

Du sezonus futbolininkas žaidė „Ankaran“, „Bilje“ komandose Slovėnijos antrajame divizione, kur per 32 rungtynes pelnė 19 įvarčių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

2020-2021 metų sezone jis rungtyniavo Nova Goricos „Gorica“ ekipoje Slovėnijos čempionate, kur per 28 rungtynes pasižymėjo 3 įvarčiais ir 1 rezultatyviu perdavimu. Video

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.