Neįmušto 11 metrų baudinio ir galiausiai po to sekusį „futbolo loterijos“ trilerį laimėjo Senegalas – pirmąkart tapo Afrikos Tautų čempionu

Afrikos Tautų taurės turnyro finale nė vienai komandai nepavyko per 90 minučių įrodyti savo persvaros ir Senegalo bei Egipto rinktinės buvo priverstos žaisti pratęsimą. Tačiau ir jis nedavė rezultato ir komandos privalėjo imtis „futbolo loterijos“ – 11 metrų baudinių. Po jų tapo aišku, kad 2022 metų Afrikos čempione pirmą kartą istorijoje tapo Senegalo rinktinė, kuri galiausiai įveikė varžovus po baudinių serijos 4:2. Per pagrindinį laiką ir pratęsimą nė vienai rinktinei įvarčių įmušti nepavyko.

 Senegalo rinktinė pirmą kartą tapo Afrikos čempione.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Senegalo rinktinė pirmą kartą tapo Afrikos čempione.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-06 23:59, atnaujinta 2022-02-07 14:34

Įdomu, kad 11 metrų baudinys buvo mačo pradžioje. Jau 7 minutę Senegalas gavo teisę mušti baudinį ir tuo metu įvyko įdomiausia situacija: Senegalo ir Egipto komandose žaidžia du anglų „Liverpool“ žaidėjai – Sadio Mane ir Mohamedas Salah.

Prie savo vartininko priėjęs egiptietis pradėjo aiškinti, kaip galėtų 11 metrų baudinį mušti S.Mane.

Pastarasis pasiūlė vartininkui kuo greičiau stotis į vartus, tačiau M.Salah patarimai turėjo didelę naudą – Egipto vartininkas atrėmė Senegalo žvaigždės smūgiuotą kamuolį ir rezultatas liko 0:0.

120 min. kova nedavė vaisių, nors geriau atrodė Senegalas

Mušant 11 metrų baudinius Egiptas jau paslydo antroje serijoje – nepataikė M. Abdelmonemas ir senagliečiai išsiveržė į priekį 2:1.

Tačiau jau trečioje serijoje pastarieji nesugebėjo nuginkluoti Egipto vartininko – B.Saras neįmušė, o rezultatą išlygino M.Hamdi.

Tačiau ketvirtoje serijoje ir vėl egiptietis M.Lashenas buvo netikslus ir Senegalas po S.Mane taiklaus smūgio padėjo tašką – 4:2.

Mače dėl bronzos taip pat užfiksuota įspūdinga drama, kurioje triumfavo varžybų šeimininkas Kamerūnas, sugebėjęs įveikti po 11 metrų baudinių Burkina Fasą.

Įdomu, kad iki 78 min. Burkina Faso atstovai pirmavo 3:0, tačiau kamerūniečiai per 15 min. pelnė tris atsakomuosius įvarčius ir po baudinių serijos iškovojo bronzą.

Penkis kartus Afrikos čempionatuose triumfavusi Kamerūno rinktinė bronzos medalius iškovojo vos antrą kartą.

Iki šiol vienintelę bronzinę pergalę kamerūniečiai buvo pasiekę 1972 metais.

Tuo metu Burkina Fasas bronzą buvo laimėjęs 2017 metais, o geriausią pasiekimą užfiksavo 2013 metais, kai tik finale nusileido Nigerijos rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.