Lietuvos vyrų futbolo rinktinės trenerių štabas sulaukė permainų LFF paskelbė tikslus

Buvo patvirtintas Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės trenerių štabas – Valdui Ivanauskui ir toliau talkins asistentas Davidas Bergneris, fizinio parengimo treneris Thomasas Klimmeckas, vartininkų treneris Audrius Ramonas ir analitikas Rokas Pranaitis, o vienintelė nauja pavardė – Tomą Ražanauską asistento pareigose pakeisiantis specialistas iš Vokietijos Robertas Kilinas.

Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 2:41 PM, atnaujinta Feb 10, 2022, 2:43 PM

R. Kilinas taip pat bus ir vyriausiasis vaikinų U-17 rinktinės treneris – šiame poste jis pakeis iki tol rinktinę treniravusį Rolandą Džiaukštą.

Taip pat buvo oficialiai suformuoti tikslai Lietuvos vyrų rinktinei – UEFA Tautų lygoje užimti antrą vietą grupėje bei laimėti rudenį vyksiantį Baltijos taurės turnyrą.

„Pratęsiant sutartį su vyriausiuoju treneriu, jam keliami tikslai buvo aiškiai orientuoti į šių metų turnyrus. Sulaukus Tautų lygos burtų matome, kad mūsų rinktinė yra pajėgi kautis dėl antros vietos C diviziono pirmoje grupėje, tuo tarpu Baltijos taurėje, kaip visada, tikslas yra tik vienas – ją laimėti bei parvežti į Lietuvą“, – akcentavo LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Tuo tarpu T. Ražanauskas ir toliau bus vaikinų U-19 rinktinės vyriausiasis treneris, o jo asistentais – Virginijus Liubšys, Georgas Freidgeimas ir Algirdas Surgautas.

Vienas naujas veidas yra ir vaikinų U-21 rinktinėje – čia vyriausiojo trenerio Mariaus Stankevičiaus asistentu tapo portugalas Matthew Silva, dirbęs Alytaus „Dainavoje“. Jis rinktinėje taip pat užims ir analitiko pareigas.

Pasikeitimų yra ir moterų rinktinėje – ilgametį vyriausiąjį rinktinės trenerį Rimantą Viktoravičių šiame poste pakeitė specialistas iš Vokietijos Danielis Wimmeris. Jis tuo pačiu metu užims ir moterų futbolo techninio direktoriaus pareigas.

Jam talkins merginų U-15 rinktinės trenerė Kotryna Kulbytė bei vokietis Heinzas Ewenas, o vartininkes treniruos strategas iš Vokietijos Rene Stampleris.

„Norime labai padėkoti ilgamečiam rinktinės treneriui Rimantui Viktoravičiui už didelį atsidavimą ir darbą Lietuvos moterų futbolo labui. Jo indėlis į mūsų klubų ir rinktinių sėkmę ir pergales – didžiulis, ir niekada nebus pamirštas“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šie bei kiti posėdžio metu priimti sprendimai bus pakomentuoti rytoj (penktadienį) vyksiančioje spaudos konferencijoje, kurią nuo 11 valandos tiesiogiai stebėti galėsite Lietuvos futbolo YouTube kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.