K. Mbappe įvartis paskutinę rungtynių minutę atvedė PSG ekipą į pergalę  „Manchester City“ varžovams atseikėjo 5 įvarčius

Futbolo mylėtojai antradienį galiausiai sulaukė UEFA Čempionų lygos atkrintamųjų etapo, kuris prasidėjo dviejų futbolo milžinų. Paris „Saint-Germain“ namuose priėmė Madrido „Real“ futbolininkus. Pačioje rungtynių pabaigoje pergalę rezultatu 1:0 (0:0) sugebėjo iškovoti PSG ekipa.

 K. Mbappe įvartis paskutinę rungtynių minutę atvedė PSG ekipą į pergalę <br> AFP/Scanpix nuotr.
 K. Mbappe įvartis paskutinę rungtynių minutę atvedė PSG ekipą į pergalę <br> AFP/Scanpix nuotr.
 PSG namuose priima „Real“ futbolininkus<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 PSG namuose priima „Real“ futbolininkus<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 PSG namuose priima „Real“ futbolininkus<br> AFP/Scanpix nuotr.
 PSG namuose priima „Real“ futbolininkus<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-15 21:48, atnaujinta 2022-02-15 23:58

Rungtynių pradžioje kur kas pavojingiau rungtyniavo PSG futbolininkai, o labiausiai pastebimas žaidėjas aikštelėje – su Madrido „Real“ klubu glaudžiai siejamas Kylianas Mbappe. Visgi, rungtynių pradžioje įvarčio pelnyti šeimininkams nepavyko.

Antroje pirmo kėlinio pusėje „Real“ futbolininkai galėjo atsikvėpti kiek lengviau, tačiau progų prie varžovų vartų svečiai kurtis nesugebėjo ir vienintelį smūgį į vartus atliko paskutinę kėlinio minutę.

Antrasis kėlinys prasidėjo PSG šturmu. „Real“ ekipai teko į gynybą pasikviesti ir puolėjų pagalba, tačiau nuo pavojingų K.Mbappe atakų „karališkąjį“ klubą saugojo vartų sargas Thibaut Courtois.

Auksinę progą įvarčiui pelnyti PSG ekipa turėjo 62-ąją minutę. Dani Carvajalis savo baudos aikštelėje nugriovė K.Mbappę ir teisėjas nedvejodamas paskyrė 11 metrų baudinį į svečių vartus.

Baudinio realizuoti stojo Lionelis Messi, tačiau Th.Courtois ir vėl apsaugojo savo vartus. Argentinietis nusprendė smūgiuoti į dešinį apatinį vartų kampą, o belgas šį varžovo veiksmą nuspėjo ir baudinį atrėmė.

4-ąją teisėjo pridėtą minutę Neymaras kulnu atliko atliko perdavimą K.Mbappe, o prancūzas iškart pradėjo savo reidą į baudos aikštelę. Puolėjas stebuklingai sugebėjo apžaisti du „Real“ žaidėjus ir smūgiuodamas iš aštraus kampo pro Th.Courtois kojas sugebėjo pelnyti pergalingą įvartį.

PSG ekipai nepadėjo traumuotas buvęs „Real“ kapitonas Sergio Ramosas.

Grupių etape surinkusi 11 taškų PSG ekipa užėmė antrąją vietą, nusileisdama „Manchester City“ ekipai. „Real“ su 15 taškų laimėjo D grupę, kur aplenkė Milano „Inter“ futbolininkus.

Kitose rungtynėse „Manchester City“ futbolininkai Portugalijoje net 5:0 (4:0) sutriuškino šeimininkų statusą turėjusius Lisabonos „Sporting“ futbolininkus.

„Manchester City“ pirmąjį įvartį pelnė jau 7-ąją minutę. Šeimininkų vartininkas Antonio Adanas sugebėjo atlaikyti Philo Fodeno smūgį, tačiau kamuolys nukrito tiesiai Kevinui de Bruyne’ui po kojomis. Belgas atliko perdavimą Riyadui Mahrezui ir šis kamuolį lengvu smūgiu pasiuntė į pustuščius vartus.

Po dešimties minučių krito ir antrasis rungtynių įvartis. Svečiai kėlė kampinį, tačiau kamuolį su galva pasiekė „Sporting“ futbolininkas. Visgi, sėkmingai kamuolio išmušti nepavyko ir įsibėgėjęs Bernardo Silva galingu smūgiu pelnė įvartį.

„Miestiečiai“ po dviejų įvarčių apsukų nemažino. 32-ąją minutę P.Fodenas pasinaudojo šeimininkų gynėjo klaida, kai šis nesugebėjo išmušti kamuolio iš baudos aikštelės ir anglas artimu smūgiu pelnė įvartį.

Baigiantis pirmajam kėliniui, 44-ąją minutę B.Silva po Raheemo Sterlingo perdavimo pelnė antrą savo įvartį.

58-ąją minutę krito jau penktasis rungtynių įvartis. R.Sterlingas stovėdamas porą metrų nuo baudos aikštelės sulaukė perdavimo ir nesulaukęs agresyvesnės varžovų gynybos nusprendė smūgiuoti į vartus. Anglo smūgis į viršutinį dešinį vartų kampą buvo itin tikslus ir šeimininkų šansas neturėjo jokių galimybių savo komandą apsaugoti nuo eilinio įvarčio.

„Sporting“ ekipa grupių etape surinko 9 taškus ir nusileidę Amsterdamo „Ajax“ ekipai užėmė antrąją vietą, tačiau sugebėjo aplenkti Dortmundo „Borussia“ ekipą.

Atsakomosios rungtynės įvyks kovo 9-ąją dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.